Pasulj

Poruka
21.521
Zasto je pasulj kul?

Pa prvo zato sto je jeftin. Sirotinja a to je dobar deo Srbije, danas zivi na pasulju i krompiru.

Drugo mnogo je zdrav a da pritom nije ruzan. Ja jos nisam sreo coveka kome je pasulj ruzan.

Vise volim prebranac, ali znam da se oderem i od retkog.

Nije me sramota da pojedem pun tanjir pasulja.

A vas?

Pa nije sramota jesti i dva puna tanjira pasulja
Sramota je kad se prdi posle njega
Ali postoje fore da se i ta sramots izbegne tako što se prva voda, još bolje druga voda bace.

Ali postoje fore da se i ta sramots izbegne tako što se prva voda, još bolje druga voda bace.

Nema ko ga ne voli .Na corbast sa rebacima prikocim posle drugog vrsnog tanjiara a ladno bi pojeo i tri:zstidljivko:

ovih dana u idei može da se kupi neki krupan beli pasulj
odličan je kad se skuva
obično kupim kilo skuvam posle noći provedene u vodi celu količinu i
raspodelim na doze za obroke koje držim u zamrzivaču.

najbolji način za spremanje je prebranac, to svi vole, još ako imam papriku iz turšije da ubacim unutra dok se peče u rerni i koje rebarce suvog mesa
dobijem obrok prste da poližeš
redak pasulj nikada ne spremam to me asocira na vojsku, rat i sankcije.

Мислим на припремљена јела, немају их баш сви Максији.

Као експрес ресторан, ваде кутлачом и сипају у пластичне кутије, на меру.

Што се конкретно пребранца тиче, имају већ спремљене упаковане кутије од кило и то је таман за породични ручак.

Poslednja izmena:
volim, mada redak kod mene zovu čorbast
može i bez mesa ok je i takav :P
malo "fensi" (?): mogu i salate s pasuljem kao hladne verzije

dobro je i sočivo a možda i bob ali bob se retko jede

- - - - - - - - - -

Што се конкретно пребранца тиче, имају већ спремљене упаковане кутије од кило и то је таман за породични ручак.

mislim da svi maxiji imaju tu hranu na kilo, samo neki više a neki manje... a shop-go nema... bar sam tako mislila možda ipak nije... al ima onda neki drugi dominirajući market npr merkator, verovatno i neke ideje

Pojedem vise od 500g u roku od 2 dana. Jos je bolje kad se skine opna sa svakog zrna, iako je pipav posao, ublazava nadimanje.

pa i da se prdi naši smo, ko zna možda je i zdravo

al kad skineš opnu to postane neka smesa? tako se valjda prave pihtije od boba

ima valjda i ta neka pire upržena varijanta, može i humus od pasulja znači namazi neki

Poslednja izmena:

i nije ni za kura..cc . probao.

Pasulj ti je u sustini pored supe kuvano jelo no1.

Mislim, jedem pasulj celog zivota, jos od vrtica. Mada mora da se dobro spremi, da se dobro klopa.

Bas sada razmisljam, skoro nikada nisam voleo da jedem pasulj u gostima, iako sam voleo pasulj iz menze/restorana. Ali u gostima retko kad.

Back