ПАСТОР ПРЕТИ ОТЦЕПЉЕЊЕМ ВОЈВОДИНЕ

МАЧАК

Buduća legenda
Poruka
25.542
Pastor preti otcepljenjem Vojvodine?

http://www.kurir-info.rs/pastor-preti-otcepljenjem-vojvodine-clanak-508168
Lider SVM Ištvan Pastor saopštio da pojedini problemi moraju biti eliminisani kako bi Vojvodina ostala deo Srbije

Ištvan Pastor
BEOGRAD - Čudne namere.
Ištvan Pastor, predsednik SVM, sreo se s premijerom Mađarske Viktorom Orbanom i tom prilikom otkrio domaćinu koje pojave u Srbiji moraju biti eliminisane kako bi se garantovalo da Vojvodina ostaje integralni deo zemlje (?!). To je deo saopštenja koje je prosleđeno iz kabineta premijera posle susreta i, kako navode, Pastor je izrazio zabrinutost zbog spore implementacije Zakona o rehabilitaciji, koji je usvojen pre nešto manje od godinu dana.

I dok je predsednik SVM raspredao priče sa Orbanom šta mora da se eliminiše kako bi Vojvodina ostala deo Srbije, njegov sin Balint Pastor tvrdi da on tako nešto nikad nije rekao, već da je u pitanju loša novinarska interpretacija.

- Stranka postoji 18 godina i mi se nikada nismo borili za ideju nezavisne Vojvodine.
Postoje određeni problemi koji nam smetaju i mi to ne krijemo, ali nikada nismo poželeli da cepamo Srbiju. Smeta nam finansiranje Vojvodine, neprimenjivanje Zakona o javnoj svojini i ukidanje određenih nadležnosti Vojvodine. Mi se zalažemo za sistematsko rešenje, dijalog unutar Srbije - poručio je Balint Pastor.
:per::per::per:
Не могу да верујем да Мађари размишљају о овоме.....
Ебе их само једна ствар.....
У Војводини је 75% Срба.

Pastor preti otcepljenjem Vojvodine?

http://www.kurir-info.rs/pastor-preti-otcepljenjem-vojvodine-clanak-508168
Lider SVM Ištvan Pastor saopštio da pojedini problemi moraju biti eliminisani kako bi Vojvodina ostala deo Srbije

Ištvan Pastor
BEOGRAD - Čudne namere.
Ištvan Pastor, predsednik SVM, sreo se s premijerom Mađarske Viktorom Orbanom i tom prilikom otkrio domaćinu koje pojave u Srbiji moraju biti eliminisane kako bi se garantovalo da Vojvodina ostaje integralni deo zemlje (?!). To je deo saopštenja koje je prosleđeno iz kabineta premijera posle susreta i, kako navode, Pastor je izrazio zabrinutost zbog spore implementacije Zakona o rehabilitaciji, koji je usvojen pre nešto manje od godinu dana.

I dok je predsednik SVM raspredao priče sa Orbanom šta mora da se eliminiše kako bi Vojvodina ostala deo Srbije, njegov sin Balint Pastor tvrdi da on tako nešto nikad nije rekao, već da je u pitanju loša novinarska interpretacija.

- Stranka postoji 18 godina i mi se nikada nismo borili za ideju nezavisne Vojvodine.
Postoje određeni problemi koji nam smetaju i mi to ne krijemo, ali nikada nismo poželeli da cepamo Srbiju. Smeta nam finansiranje Vojvodine, neprimenjivanje Zakona o javnoj svojini i ukidanje određenih nadležnosti Vojvodine. Mi se zalažemo za sistematsko rešenje, dijalog unutar Srbije - poručio je Balint Pastor.
:per::per::per:
Не могу да верујем да Мађари размишљају о овоме.....
Ебе их само једна ствар.....
У Војводини је 75% Срба.

nema 75% vec skoro 70%... a mislis da to vredi nesto? vredi sutra malo, jer su Srbi nosioci ideje autonomije, pa i dosta radikalnijih ideja... da se Srbi ne zalazu za to sto se zalazu, niko od nacionalnih manjina u Vojvodini ne bi dao sebi za pravo da trazi takvo nesto

al sad ce krenuti pljuvanje po coveku isto kao i po Pajticu, samo zato sto su rekli ono sto svi znamo, a niko nema hrabrosti javno da kaze: da razne odluke i inicijative USSa, Vlade i nevladinih organizacija (pre svega Dveri), jacaju ideju nezavisnosti, pred cime mnogi zatvaraju oci i shvataju to olako

nema 75% vec skoro 70%... a mislis da to vredi nesto? vredi sutra malo, jer su Srbi nosioci ideje autonomije, pa i dosta radikalnijih ideja... da se Srbi ne zalazu za to sto se zalazu, niko od nacionalnih manjina u Vojvodini ne bi dao sebi za pravo da trazi takvo nesto

al sad ce krenuti pljuvanje po coveku isto kao i po Pajticu, samo zato sto su rekli ono sto svi znamo, a niko nema hrabrosti javno da kaze: da razne odluke i inicijative USSa, Vlade i nevladinih organizacija (pre svega Dveri), jacaju ideju nezavisnosti, pred cime mnogi zatvaraju oci i shvataju to olako
Ако сте за независност, идите, али пре него вам Србија исфинансира стварање државе, правите је сами о свом трошку.

мађара има мање од 300 000 јер од деведестих година многи се исељавају из србије, пре тога било их је 300 - 350 000, а друге мањине су словенског порекла, русини словаци украјинци... све у свему пастор може да седне и одчерга се са његовим мајмунима из 64 жупаније из србије.

72970881747361033863.gif

Ако сте за независност, идите, али пре него вам Србија исфинансира стварање државе, правите је сами о свом трошку.

nezavisnost zeli mala manjina, ali manjina koja je veca nego pre 5 godina... umesto da se dogovore, da nadju resenje kojim ce svi biti zadovoljni, jedni ignorisu druge, a ovi drugi sve vise jacaju

Puca mi ****** vise za vas autonomase, otcepljujte se, ali kad Madjari posle pocnu pogrom, ne moze da bezite u Srbiju. Nek vas sve pobacaju pod led, bas me briga.

nezavisnost zeli mala manjina, ali manjina koja je veca nego pre 5 godina... umesto da se dogovore, da nadju resenje kojim ce svi biti zadovoljni, jedni ignorisu druge, a ovi drugi sve vise jacaju
Решење не може бити повлашћени положај у држави, ма колико неко био незадовољан.
Дакле, или ћете схватити да нисте бољи од других, па вам самим тим не следује ништа више онего другим крајевима Србије, или сами финансирајте своје "посебности".

Решење не може бити повлашћени положај у држави, ма колико неко био незадовољан.
Дакле, или ћете схватити да нисте бољи од других, па вам самим тим не следује ништа више онего другим крајевима Србије, или сами финансирајте своје "посебности".

naravno da nismo bolji od drugih... i onaj iz Beograda i onaj iz Nisa je od krvi i mesa kao i ja, ali ako tebi odgovara ovakvo stanje u drzavi, svaka ti cast

znaci mi ne smemo da sproviodimo nas ustav , da se slucajno pastor i kompanija ne naljute i ne otkinu nam komad zemlje.

ne smemo da istrazujemo njihove lopovluke - inace oni prete otcepljenjem ?

logika ti je bas idiotska.

upravo treba jacati drzavu, da bi se sprecilo delovanje ovakvih kao sto su oni.

A inace samo budale misle , da oni ovo sto rade rade samoinicijativno.

Ne. Oni ovo rade jer su dobili signal i naredbu od Nemacke Amerike i Madjarske da rade to sto rade.

znaci mi ne smemo da sproviodimo nas ustav , da se slucajno pastor i kompanija ne naljute i ne otkinu nam komad zemlje.

ne smemo da istrazujemo njihove lopovluke - inace oni prete otcepljenjem ?

logika ti je bas idiotska.

upravo treba jacati drzavu, da bi se sprecilo delovanje ovakvih kao sto su oni.

A inace samo budale misle , da oni ovo sto rade rade samoinicijativno.

Ne. Oni ovo rade jer su dobili signal i naredbu od Nemacke Amerike i Madjarske da rade to sto rade.

Pastor? Pastor je malo dete kakvih ih ima ovde gore, a nisu pripadnici nacionalnih manjina... nasrpam njih Pastor je srpski nacionalista

Pajtic je rekao ako se dokaze lopovluk, da je sprema da da ostavku i to je fer i korektno sa njegove strane

naravno da Ustav treba da se postuje, ali treba uzeti u obzir da unutar Srbije postoji celina zvana AP Vojvodina u kojoj Ustav nije prosao i da ce tamo nezadovoljstvo rasti svaki put kad ih na nekim referendumima i vaznim pitanjima preglasavaju stanovnici Beograda i Centralne Srbije

naravno da nismo bolji od drugih... i onaj iz Beograda i onaj iz Nisa je od krvi i mesa kao i ja, ali ako tebi odgovara ovakvo stanje u drzavi, svaka ti cast
Рик,нико и не говори о томе да му одговара ОВАКВО стање,али ако сваку идеју за промену таквог стања у правцу уређења и консолидације дочека на нож сепаратистички одговор,онда је јасно коме одговара оваво стање.
У праву си када кажеш да идеју аутономије иницирају и воде етнички Срби,а да им само секундирају партије националних мањина у већој или мањој мери,али оне никада не иду даље од оквира аутономије,пошто би свако другачије деловање угрожавало њихове интересе као мањинских заједница.Ту се не треба заваравати да је срце на страни аутономаша,али глава каже другачије.
Што се тиче погрома у 21.веку сведоци смо да се они догађају ,тако рећи континуирано,а неке од њих смо искусили на сопственој кожи,а и прети нам се њима.

Back