- Poruka
- 9.647
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
smeh, smeh, nisi vredan odgovora...idi malo na b92 glumi Srbina...
Ja pričam o uzroku, ti o posledicama.....
Iste te ''proletere'' koje je stvorio komunizam, koje su izvodili kao stoku da dočekuje Tita i da mu aplaudiraju, je i izvodio, manipulisao njima Milošević..
Isti metod, ista sredstva iste pluge vlasti isti način kontrolisanja ljudi preko DB, zatvorenih medija, radničkih saveta, sindikata
Obično sva totalitarna društva koja nemaju kapacitete da evoluiraju ka slobodama završavaju kao naše...
Oni koji su naučili da ćute 1945, 1963, 1968, 1972, 1974, 1981 ćutali su i devedesetih i verovali svom vođi...
I sedamdesetih da su Hrvatska i Slovenija pokušale da urade ono što su devedesetih bili bi poslati tenkovi...
Ali tada to nisu mogli, dovoljna je bila jedna čistka, hapšenja, intervencija UDBE
Pričamo o jednom te istom sistemu koji je devedesetih mutirao....
A izvor svog šunda i kiča ima sedište u Beogradu...i vodi ga jedan ''urbani beogradski roker'' i Lepa Brena-simbol i najpopularnija pevaljka u istoriji bivše nam države....A narod guta ono što mu serviraš...
Mada toga ima u svim zemljama sveta...
Amerikanci najviše vole da gledaju Džeri Springer šou.....U kapitalizmu je osnovno merilo profit, i više država ne može da kontroliše medije i kulturu...
Sastav moje zgrade je 60% penzionera, ostali su srednjih godina i mlađi ljudi, sa nešto bezobraznih koji neće ni da ti se jave u hodniku...
I proganja me predsednica kućnog saveta što neću da dolazim na njihove sednice, da prisustvujem kako dva sata vade oči jedni drugima oko 5m2 neke pomoć prostorije koju je neko okupirao i uzurpirao...
zasto bih ja glumio srbina???? ili po tebi vlada nestasica srba, pa kao ja glumac![]()
Ne ti ces nama da demonstriras malo po lojtrice na gor po lojtrice na dol, zemo ha ?
Zamisljam tebe kako okolo skakuces sa peruskom i jodleleces kao da ti zavrcu muda
![]()
. Mogu da razumem da su narodi ex Yu bili srećni kad su se oslobodili totalitarizma.
Ali ne mogu da razumem da su odjednom promenili način razmišljanja kad je u pitanju poštenje, moral, način vaspitavanja dece, odnos prema komšijama, svim tim normalnim stvarima koje su odlika civilizovanog načina života običnog čoveka.
Odakle su izašle sve te zveri koje su deci postali uzori? Kako je moguće da neko i dalje razmišlja o Šešelju kao o srpskom velikanu? Ko su svi ti "obični" ljudi koji su klali, ubijali, a koje i danas veliča pola Srbije? Zašto ih veliča? Zašto je u Srbiji odjednom postalo popularno biti nepismen? Biti glup i neobrazovan? Zašto je Pink postao najpopularnija TV stanica? Zašto nam se devojke oblače kao prostitutke i zašto im više nije bitno da li će završiti fakultet ili neće? Zašto se smejemo ljudima koje ne razumemo, samo zato što su obrazovani? Zašto komšije bacaju djubre s terase? Zašto trešti muzika u u zgradi u pola noći, a sutradan je radni dan? Zašto više ne ustajemo trudnicama u autobusu? Zašto mrzimo jedni druge? Zašto.....?
Da li nam je za sve to kriv Tito?
potpisujem i ne znam gde su oni ljudi koji su setali 96-te da li je moguce da ce bahati vucic biti gradonacelnik.
grad koji je jedini vukao za demokratiju kada je cela srbja spavala.
zasto bih ja glumio srbina???? ili po tebi vlada nestasica srba, pa kao ja glumac![]()
Sabanska tema...sto ne cudi kad se vidi koju je postavio...a Jasari aplaudiraju![]()
sabanska ili ne, ove teme te malo i nasmeju, a ne kao neke nakon kojih ne mogu spavati jos sat dva, sto od citanja dubokoumnih misli, sto od slika
Idi junače![]()
удри громе
севај муњо
, otadžbine ti, zar ono tamo lijevo nije tvoja kuća???

potpisujem i ne znam gde su oni ljudi koji su setali 96-te da li je moguce da ce bahati vucic biti gradonacelnik.
grad koji je jedini vukao za demokratiju kada je cela srbja spavala.
ali i ne cudi me moji drug koji je ne znam kako da ga nazovem ''ono'' glasao za DS a u gradu za radikale u fazonu ko ga ****, a dvoumio se izmedju LDP-a i radikala, sta da se kaze,neki su ljudi politicki nepismeni
mislim da je djilas bia najlosiji izbor koji je mogao da izabere DS samo zbog toga je popusio.
eh nije to prvi los potez DS-a.!

Ne treba ni biti posebno pametan pa skontati idiotizam hodanja za jednim Čedom!!!Porasli i opametili se![]()

Ne znam za vas. ali meni je sama pomisao na Acu pichkoustog , na celu Beograda , toliko nestvarna , da jednostavno ne mogu ozbiljno da analiziram takav razvoj dogadjaja......
".........ubistvena kombinacija, koju olicavaju zavijanja fukosha iz Zitoradja, i tresi - mesi , fanova Karleushe i Baje male mindze.........
perspektivnije evropske metropole"...ocemo li jedno "glamocko"????[
___________________________________________________________________________________________________
BRAVO
Do savrshenstva razradjena tema o stanju kolektivne svesti u Beogradu, shto,kao posledicu toga,dobija vlast po meri vecine!
ps. Tih godina, kada je "Kosa bila na repertoaru Ateljea 212, kada se, stopom ishlo u Bordo, na berbu grozdja, Beograd je bio SVET, a danas...u "timu" za srBski Beograd, Bora Drljacha "merka" mesto gradskog sekretara za kulturu![]()
To vam i nije baš smetalo od 2000-te pa na ovamo
A ko zna, možda je i Bora Drljača nečiji tast (kum, i td. i tb.)?![]()
Naravno........licno bi se mnogo bolje osecao da u srbiji zive norvezani umesto shabana![]()
Demokratija je samo za narode koji uspeju da dostignu zavidan nivo svesti i kulture......
Samim tim, srbi , kako je i dokazano mnogo puta, nazalost......nisu kandidati za bilo kakav oblik demokratije. Bar ona polovina koja podrzava imbecilnu demagogiju radikala i karikatura kao sto su Velja Ilic ili slogirani premijer........
Ona druga polovina, sa kojom saosecam, koja zeli postati deo civilizovanog sveta, mora da se pomiri sa cinjenicom da srbija , u stvari nikada nije bila prava evropska zemlja.....vise je neka cudna mesavina orijentalnog mentaliteta, chobanskog afiniteta, i komsijskih animoziteta..........nesto kao , turbo - folk drzava......mutant bez jasnog cilja i ideje......
Davno je Ivo Andric pisao da narodi koji tolike vekove provedu u robstvu, kao sto su srbi proveli pod turcima, izgube vremenom svaku mogucnost da percipiraju stvarnost , a narocito da imaju viziju buducnosti i prosperiteta.......takvi narodi, jednostavno otupe u vekovnom ljubljenju gospodareve guzice, a za racun fizickog opstanka, i nisu u stanju da prepoznaju sta je za njih dobro , a sta lose,,,,,,cesto, zato, i prave pogresne izbore....
Elem, tako je to sa dugo maltretiranim narodima, kao i sa pojedincima ......i jedni i drugi su nakon dugog maltretiranja zreli za starateljstvo.....a ne demokratiju.
Ne znam za vas. ali meni je sama pomisao na Acu pichkoustog , na celu Beograda , toliko nestvarna , da jednostavno ne mogu ozbiljno da analiziram takav razvoj dogadjaja......
Beograd jeste , odavno , dziberija na kvadrat......nije to onaj kosmopolitiski grad, u kojem se igrala "Kosa" u Ateljeu, kao prva predstava u Evropi....nije ni onaj u koji su dolazili Luj Armstrong, i Dizi Gilespi, dok se u okolnim zemljama ( sada clanicama EU ) slusala samo ruska vojna , pleh muzika.....daleko je ovaj Beograd i od nekadasnjeg sjaja Festa, Bitefa, Belefa.......Da li se neko seca, da je prvi kamen sa meseca, nakon USA poslat za Beograd???.....
Grad ciji duh se nekada osecao u taktovima pesama "devojko mala " , " April u Beogradu " ili nezvanicnoj himni grada " Beograde".......se odavno povija pod ogromnom kolicinom "dinarskog mentaliteta" u kombinaciji sa " orijentalnim duhom".........ubistvena kombinacija, koju olicavaju zavijanja fukosha iz Zitoradja, i tresi - mesi , fanova Karleushe i Baje male mindze.........
Da se razumemo , oduvek je u Beograd dolazilo mnogo ljudi, kako iz unutrasnjosti, tako i iz inostranstva.....ali , lagano, dozirano, necujno.......ti dosljaci, u principu preci vecine nas iz Beograda ,su se trudili da uhvate ritam velegrada, da shvate navike i razumeju nacin zivota u Beogradu.....i uspevali su u tome, dodajuci gradu jos vise od raznolikosti i bogatstva......
A onda, devedesetih , cunami ljudi koji ni nakon petnaest godina nisu prestali da gaje kokoske na terasi , da skacu "glamocko kolo" u stanovima , da zavijaju neke cudne 'zavicajne " oj, kozaro ....krike .
Dosli su ljudi koji nisu voleli grad u koji dolaze , a vremenom su ga sve vise mrzeli......o pokusaju da se uklope u duh Beograda nema ni govora............oni su , onako besni i bahati , nevaspitani i neotesani....potcinjavali Beograd svojim , gejackim navikama i kompleksima.......
Kao rezultat , dobicemo, izgleda gradonacelnika.......Acu pichkoustog...
Radikali i socijalisti na vlasti , u gradu koji je za predhodnog , pokojnog gradonacelnika dobio titulu " najperspektivnije evropske metropole".....i taman kada je uhvatio vazduh, Beograd ce ponovo da potone u smradu najcrnje nacionalisticke i sovinisticke demagogije...zatvaranja u sebe, Kostunicine klaustofobije, i radikalske agorafobije............e, pa nazdravlje....ocemo li jedno "glamocko"????
Ово је веома велика и широка тема, мислим БЕОГРАД - али у овом контексту си потуно промашио поенту. Хоћеш да кажеш да је пок.Н.Богдановић био супер Београђанин, или Хрустановићка или Горица Мојовић.......ало, не познајеш довољно људе, па ни тог "*******ог" Ацу како га ти називаш. Случајно знам која ће екипа бити окупљена у култури уколико он буде изабран - И МОРАМ ДА ТЕ ОБАВЕСТИМ ДА СУ СВИ ЖЕСТОКИ ГРАЂАНИ!
Рећи да је Мира Трајиловић ВРХУНАЦ ГРАЂАНСКОГ БЕОГРАДА - то свакако јесте али само ЗА ДРУЖЕ-ТИТО ДОЂОШЕ КОЈИ СУ ЗАБОРАВИЛИ НАПРАСНО КАКО СУ СЕ ДОВУКЛИ У ОВАЈ ГРАД...
Ово је веома велика и широка тема, мислим БЕОГРАД - али у овом контексту си потуно промашио поенту. Хоћеш да кажеш да је пок.Н.Богдановић био супер Београђанин, или Хрустановићка или Горица Мојовић.......ало, не познајеш довољно људе, па ни тог "*******ог" Ацу како га ти називаш. Случајно знам која ће екипа бити окупљена у култури уколико он буде изабран - И МОРАМ ДА ТЕ ОБАВЕСТИМ ДА СУ СВИ ЖЕСТОКИ ГРАЂАНИ!
Рећи да је Мира Трајиловић ВРХУНАЦ ГРАЂАНСКОГ БЕОГРАДА - то свакако јесте али само ЗА ДРУЖЕ-ТИТО ДОЂОШЕ КОЈИ СУ ЗАБОРАВИЛИ НАПРАСНО КАКО СУ СЕ ДОВУКЛИ У ОВАЈ ГРАД...
Ma, pobiti g..vna!
U Evropu, sa ili bez naroda!!!
To je ta "demokratska" ideologija...