pas za stan?

Po tebi je. Po drugima nije. Nemoj da izvlacis iz konteksta...nisam rekao ponekad nego vrlo cesto ga setam po 5-6 sati a po nekad se desi da ga prosetam vrlo malo.
Sa druge strane ti imas pp ja imam pita..ja ne mogu da odem do parka i da ga pustim da trckara i da sednem na klupicu ;)

Sve u svemu, bojica se bavite svojim psima onako kako smatrate da treba i kako možete, poenta je da su psi društvena bića i da im je osim toga potrebna i fizička aktivnost. Rekla bih da sva tri psa to imaju (i pinč i pitica i njen cimer) tako da ne vidim svrhu da se dalje raspravljate.

Naisao sam vec puno puta na ljude koji hoce da se dokazu putem foruma kao veliki ljubitelji pasa pa onda nadju da nekome prebacuju sto taj neko se ne brine o svojim psima bas kao i oni.

Poenta nije samo u setnji vec i treningu. 2 sata lagane setnje moze da se zameni sa 20-30 min HIT.

Naisao sam vec puno puta na ljude koji hoce da se dokazu putem foruma kao veliki ljubitelji pasa pa onda nadju da nekome prebacuju sto taj neko se ne brine o svojim psima bas kao i oni.

Poenta nije samo u setnji vec i treningu. 2 sata lagane setnje moze da se zameni sa 20-30 min HIT.

Prijatelju, nemam potrebe da se dokazujem na ovom forumu. Ne spadam u odgajivace i velike kinologe niti imam psa vrhunskog kvaliteta koji pobedjuje na izlozbama.

Da al nemoj meni onda da solis pamet kako mucim pse. Okacio sam slike svojih pasa, oboje su u treningu a licno ne smatram da pas koji 2-3x mesecno se zadesi da 2-3 dana ima smanjenu aktivnost (a prema tome i smanjen unos kalorija) je mucen. I ja kad sam u treningu umem da uzmem 2-3 dana da sedim ispred kompa po ceo dan bez da se pomerim zato sto mi tako treba, a pas ako mu je dosadno ima drugara u stanu, ima igracke i opet se istrosi.

Da al nemoj meni onda da solis pamet kako mucim pse. Okacio sam slike svojih pasa, oboje su u treningu a licno ne smatram da pas koji 2-3x mesecno se zadesi da 2-3 dana ima smanjenu aktivnost (a prema tome i smanjen unos kalorija) je mucen. I ja kad sam u treningu umem da uzmem 2-3 dana da sedim ispred kompa po ceo dan bez da se pomerim zato sto mi tako treba, a pas ako mu je dosadno ima drugara u stanu, ima igracke i opet se istrosi.

Kako god. Za mene je ova rasprava gotova a svoje misljenje sam izneo. Na kraju krajeva svako radi kako misli da treba i sta je najbolje.

Joj koja glupost -.- A kakva je to genetika? Sta ta genetika kaze? Da ce da kolje sta dohvati? :D

Evo ja imam jednog zutog laba u kraju i bezim od njega zato sto mi napada APBT-a stalno.

Joj koja glupost -.- A kakva je to genetika? Sta ta genetika kaze? Da ce da kolje sta dohvati? :D

Evo ja imam jednog zutog laba u kraju i bezim od njega zato sto mi napada APBT-a stalno.
Genetika je da se bori!Napada iz cista mira :evil:To ne govorim bezveze,ocevidac sam! 3 sarpeja su rasla sa mojim psom,bokserom,retriverom,lovackim-neki bas veliki pas,jos jedan labrador...Znas kako se sada,posle godinu dana druzenja ponasaju ti sarpej psi?Kada vide bilo kog psa od pomenutih,zakrvave im oci,napadaju,ali ne da se igraju,vec da kolju.:evil:
Zato,ako nesto ne znas, pitaj ili cuti!Pametnije je nego da kazes nekome da lupa gluposti:whistling:

Poslednja izmena od moderatora:
Jel ti mene zezas? Ko tebi dade psa.

Dakle na 3 psa ti baziras tvrdnju da su sar pejevi genetski ludi psi? To sto su rasli sa nekim psima pa posle postali agresivni ne mora da ima veze sa genetikom vec sa iskustvom koje su imali. Mozda su bili maltretirani, mozda su morali da se brane a mozda ih je i gazda sam naterao.

Nadam se da imas 15 god pa zato lupas gluposti ovako -.-

Poslednja izmena od moderatora:
Koliko mi je poznato, šar pej imaju molosoidno poreklo, određena oštrina je sasvim moguća pa je i oprez u društvu drugih pasa neophodan ali to nikako ne znači da je kompletna rasa degenerisana a tri primerka svakako nisu dovoljna kao reprezentativni uzorak, pre liči na predrasude. Kao situacija u kojoj sam se jednim našla, kad je jedna vlasnica zlatog retrivera počela da histeriše na mog mešanca pekinezera kako su mali psi zli i lajavi a ona sama je lajavija nego što je moj pas ikad bio.
I spustite loptu da ne bismo morale da sprovodimo disciplinske mere.

Glavni problem sa ponasanjem pasa je sto ljudi gledaju samo kako neka rasa izgleda pri kupovini a o karakteru, nameni i ponasanju rase ne vodi ni malo racuna...i onda nastaju problemi...

Pa to i jeste najveci problem. Tako imas vlasnike koji uzmu psa sa predrasudama i onda je njihov pas neagresivan zato sto je jedne rase dok su druge rase smrt za sve sto hoda. Uglavnom je suprotno.

Zapravo, vestiji prema kilaži spadaju u srednje pse. :) Ali istina je, ako se dlaka neguje kako treba, nema mirisa ni kod njih ni kod crnih starijih rođaka. A slična je stvar i sa pudlama i bolonjezerima.

Kod kućnih pasa se ta sezonska podela dosta izgubila ali postoji i dalje neka osnovna na letnje i zimske štence kod pasa iz dvorišta. Letnji bi bili oni čije su majke bile u teranju u februaru-martu a zimski oni koji sad imaju po mesec dana i manje, ili tek treba da budu oštenjeni.

e,hvala..:) bas ce mi pomoci kad se vratim iz Rusije,u Srbiju...vracam se 29 oktobra,pa cu ici u neku odgajivacnicu u novembru,pocetkom novembra,pa se interesujem da li ce ih biti kad pocinje zima...?

Back