Pas me ne shvata ozbiljno

Ебига, Врагана, ни о оваквој теми не можемо да причамо а да не уплићеш свој анимозитет према мени....z:(
Добро, нисам ти симпатична, боже мој, не морам да ти будем....али ја сам дошла на овај пдф (после много времена) да стварно причам о псу (17 година је прошло откад нисам имала пса)... Спуштај ми негде другде, ако ти је то баш толико чини задовољство....овде сам да бих разменила искуства о псима.
Дај да не кваримо тему.

pa sad...ne volim te, ziva istina...+ jadan pas...z:mrgreen:

no, ako to sve ostavimo po strani; pas te zaebava...i to je ziva istina...
kao i da pudli temperamentom nije ni nalik...
e, sad...stvari moras odmah postavljati na svoje mjesto inace
se moze dogoditi da odgojite malog kucnog teroristu...(ovo se ne zaebavam...)
hvatanje za scruf je ok, ali on mora iz tvog stava i glasa nedvosmisleno skapirati
da je uradio nesto pogresno i da ti jesi alfa...koja se tu pita...

ja, iskreno, to jos ucim i ponekad mi uopce nije lako da Loru
(koja je generalno vrlo promucurna i blagog temperamenta...) dovedem u red;

npr. scena gdje ona trci preko ulice i ja se dzabe derem...
kasnije, kad je navatam opet se derem...
jok, to ne fercera...
bolje da se namrgodim, cutim, pljesnem po dupetu i pravac kuci...
onda nema mazenja, nema bravo, nema keksitja...
pa skapira da je zaebala stvar...
(dok meni ne postane neizdrzivo smijesno...i tu sve puca...)

naravoucenije; ne znam bit...autoritet, narocito...silom...
i imam srecu da me zapao pametan, tolerantan pas...koji ce se s godinama jos smiriti...
da sam dobila terijera ili neku krupniju pasminu (a svojeglavu...) tipa sarca, dobermana...na sudu bismo zavrsili...

tako da...ili ga lomi...sada (ako treba konsultiraj se s nekim ko se tim zaista bavi....)
ili ces za koji mjesec drzat cipele na ormaru...
sretna sto nije npr. veliki snaucer nego vesti...dosadan, al relativno...bezazlen...

Poslednja izmena:
Batine su kontraproduktivne i kod ljubimaca i kod dece, nasilje rađa nasilje ali postoje drugi, nenasilni načini da se ljubimcu nametne autoritet. Meni uvek pali ona igra buljenja u oči, čim primetim da počinje da se ponaša svojeglavo, ja ga smestim da sedi ispred mene i zurimo jedno drugom pravo u oči, naravno, sve dok on ne skrene pogled. I doslednost bih navela kao ključnu reč u pravilnom socijalizovanju pasa.

otprilike ovo + ton...no, ako bas ode u ekstrem...
nece mu kruna s glave pasti ako ga pljesnes po dupencetu : )))

Neka su oni nama živi, zdravi i svojeglavi, sinoć sam se na kraju sažalila na pita kad mu je stigao vlasnik, ne bih ja imala problema da ga skinem sa Gizma iako nije imao ni ogrlicu, ali pas je tako naplašen da je skoro otpuzao nazad, podvijenih ušiju i repa, i sve vreme trepćući kao da očekuje batine. Očigledno ih je dobio dosta i očigledno nisu delovale, jer, da jesu, ne bih morala da ga hvatam i sklanjam od svog psa, niti bi ovaj kreten morao da odere grlo. Dakle, dosledno, čvrsto ali s ljubavlju. Kad nauči gde mu je mesto, neće biti većih problema osim povremenog testiranja i tu su pravila ista.

A sta mislite o psu od 7.5 meseci cija je reakcija na sve sto mu se ne svidja (a to je npr povisen ton kada izgrize papuce,ili kada pokusam da mu ocistim usi-jednom smo imali sugarac pa se sada redovno cistimo,i slicno)-PISKENJE?!
Ali bas,onako.....,ne pish-pish...-BARA! Da neko sa strane to vidi,pomislio bi da zesce zlostavljam psa..Malo mi je bilo lakse kada mi je komsija koji ima labradora od 10 meseci rekao da i on (pas,naravno,hehe ) to isto radi kad mu ovaj podvikne.
Btw-popisulja je muzjak nemacke doge.

A sta mislite o psu od 7.5 meseci cija je reakcija na sve sto mu se ne svidja (a to je npr povisen ton kada izgrize papuce,ili kada pokusam da mu ocistim usi-jednom smo imali sugarac pa se sada redovno cistimo,i slicno)-PISKENJE?!
Ali bas,onako.....,ne pish-pish...-BARA! Da neko sa strane to vidi,pomislio bi da zesce zlostavljam psa..Malo mi je bilo lakse kada mi je komsija koji ima labradora od 10 meseci rekao da i on (pas,naravno,hehe ) to isto radi kad mu ovaj podvikne.
Btw-popisulja je muzjak nemacke doge.

Moj se upiski (ali diskretko) od srece :lol: :hahaha:

Ja imam vucjaka (oko 8 meseci star) i ne znam kako da ga odviknem da ne kuka kada je zatvoren u boksu. Svakog dana jurca po dvoristu bar 4-5 sati i dosta provodimo vremena sa njim. Kako da ga naucim i da na naredbu "mesto" sam krene u boks? A ne da moram maltene da ga nosim. Sa koliko meseci se pocinje sa dresurom?

Imam ženku Rotvajlera staru dva meseca. Inače jako meden ali već krvoločni psić:D.
Problem je u tome što tvrdoglavo odbija zapovesti kao što su da ostavi zavese, papuče i ostale predmete nego još više ih grize i uništava a kad joj se zapoveda strožijim tonom pa i dranjem kako kad ono reži i laje (ponekad i malo jače gricne) i istog trenutka se iz inata ustremljuje na taj predmet...
Dalje, vrši nuždu po celom stanu iako smo je učili svim mogućim trikovima da to radi na određenom mestu pa čak smo koristili kapi (verovatno amonijak) ona i dalje ne kapira...
Ako se s njom igram, često odmah izdivlja i počne da kida sve oko sebe i od toga ne odustaje.
Strogo joj zapovedim PUSTI ili NE i nikakvog efekta.
Nikad je nismo je mučili (volim svoje kuče...) i kažnjavali smo je odgurivanjem, lupkanjem po dupetu novinom a najstrožije je zatvarenje na terasi na par minuta dok se ne smiri i ona počne da cvili a odmah posle toga dešava se ponekad da se vrati na staro...
Onda spava na drugoj terasi pored kante za đubre iako joj je ceo stan dostupan i danju i noću...
Znam da su Rotvajleri jako tvrdoglavi i teško poslušni ali ovog nema nigde:confused:.
Treba joj prostora za trčanje i za igru i mi smo je uzeli da nam čuva kuću u selu ali je držimo ovih mesec dana u stanu dok ne isprima sve vakcine.
Naravno ona je maltene dete ali stvarno je gadna...
Šta mi vi predlažete da činim kako bi se osećala srećnije jer je često uznemirena i tužna?

Poslednja izmena:

Back