PAS KOJI NOSI OBUĆU

U vreme kad je moj Gizmo bio kod pokojne babe u dvorištu, na lancu, bilo mu je dosadno i mnogo je lajao. U to vreme je kod babe bio i moj brat od tetke i jednog popodneva, kad nije mogao da uči od lajanja, gađao ga je patikom. Ovaj je prvu priliku ugrabio da ih propisno oglođe. :twisted: Nikad posle toga nije dirao obuću. I ovde postoji neki razlog, možda mu je dosadno, i/ili voli miris nošene obuće. Tu bi sad najveća greška bila dati mu jedan par "samo za njega", oni ne mogu da razlikuju dozvoljene i zabranjene predmete iste vrste. Ne znam, možda bi pomogle igračke od bivolje kože iz pet šopa, ima ih čak i u obliku cipela. ;) Ako to ne pomogne, sigurna sam da na Sizarovom sajtu ima nešto i o tome. Ne znam, niti smem (zbog pravilnika) da napišem tačnu adresu ali mislim da je nešto cesarsway.com ili nešto slično... Svakako piše 'the official dog whisperer site'.

Ja mislim da on vama samo skreće pažnju na sebe.
Šteta što ga držite vezanog. Verovatno je usamljen tada, dok je vezan, i onda ima puno energije i želje da nešto radi kada ga pustite.
Cipele mirišu na vas, on želi da vama skrene pažnju na sebe, cipele su najdostupnije.. I eto.
Naravno ako ima godinu dana, on je još uvek mlad. Možda i ne zna da se vama to ponašanje ne dopada. A možda i zna, pa baš zbog toga mu je to najlakši način da skrene vama pažnju na njega.

Back