pas ili macka

• Začetnik teme Začetnik teme deja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pogledaj film "Hachiko", pa ti mozda postane jasno sta ljudi u akitama vide...Inace, pse obozavam, prema mackama sam ravnodusna, nerviraju me samo u slucajevima kad ih porede sa psima...nema vece uvrede ze pse...:dash:
Neko pre par stranica pokusao da objasni da je u tim bogatim, razvijenim (citaj-sterilnim, izopacenim) zemljama macka popularnija... nebrojeno puta mi se u zivotu dogodilo da su ti ljubitelji macaka osobe kojih se treba "cuvati"-zasto, pa recimo da su lukave , podle, proracunate, oportunisti, materijalisti...Uvek ali uvek je tako, ko ih voli svaka mu cast-takav se treba roditi i tako vek vekovati.Od pasa se moze uciti o bezuslovnoj ljubavi, odanosti i beskrajnoj lojalnosti, to je ono sto danasnjem coveku uz sav progres i napredak sve vise fali, pa taj svemoguci covek od njih moze samo da uci. Dakle, ne treba coveku pas da bi se (bar) ispred njega, neuspesan i neostvaren, osecao kao Car, vec zato sto mu u ovom surovom i sve bolesnijem svetu, fali onog iskrenog i cistog osecaja, koji coveku danas uvek fali...i nemojte mi sada pisati kako ako to nemam kod ljudi, onda se dzaba tesim sa zivotinjama, rec je o tome da koliko god ljubavi i lojalnosti imate u svom okruzenju-malo je, jer je svet generalno postao jedno hladno i surovo mesto, dosta je svima samozivih i proracunatih ljudi, da bi se divili i takvim zivotinjama...ne hvala! A i ako se divite, imate pravo...ali pse ne dirajte!
Lep pozdarav svima

Мислим да си побркала лончиће - мени се аките свиђају. Коментар је постављен испод аргентинске доге.

За ово што си рекла о љубитељима мачака немам коментар - тако нешто могу да кажу само веома ограничене особе.

Животиње се воле због своје мекоће и слаткоће а не због некакве имагинарне лојалности. Који ће ми то јбт?

Poslednja izmena od moderatora:
Мислим да си побркала лончиће - мени се аките свиђају. Коментар је постављен испод аргентинске доге.

За ово што си рекла о љубитељима мачака немам коментар - тако нешто могу да кажу само веома ограничене особе.

Животиње се воле због своје мекоће и слаткоће а не због некакве имагинарне лојалности. Који ће ми то јбт?

Pa pazi, deluje pomalo ograničeno s tvoje strane da osuđuješ nekoga samo zato što voli drugu vrstu životinja i ne razumete se zbog toga, mislim, ako ćemo već da krenemo sa uvredama. I pritom ti neistomišljenicu nazivaš ograničenom, a ja samo tvoju reakciju. Ako ćete da se svađate i vređate, uradite to na pp, jer zadrtost sa obe strane me već ljuti.

Pa pazi, deluje pomalo ograničeno s tvoje strane da osuđuješ nekoga samo zato što voli drugu vrstu životinja i ne razumete se zbog toga, mislim, ako ćemo već da krenemo sa uvredama. I pritom ti neistomišljenicu nazivaš ograničenom, a ja samo tvoju reakciju. Ako ćete da se svađate i vređate, uradite to na pp, jer zadrtost sa obe strane me već ljuti.

Покажи ми где сам ја употребила овакве увреде и етикетирање. Да ли треба да повећам фонт да би боље уочила?

nebrojeno puta mi se u zivotu dogodilo da su ti ljubitelji macaka osobe kojih se treba "cuvati"-zasto, pa recimo da su lukave , podle, proracunate, oportunisti, materijalisti...Uvek ali uvek je tako, ko ih voli svaka mu cast-takav se treba roditi i tako vek vekovati

Ти на ОВО ниси одреаговала али на мој коментар јеси. Дупли стандарди, а? :confused:

Poslednja izmena od moderatora:
Mačka, ali ja možda i nisam objektivan po tom pitanju, jer ja imam mačke od najranijeg detinstva. Od malih nogu smo voleli neke mačke-i imali bar jednu koja je ulazila u stan i spavala kod nas. Čuo sam da su ljudi koji su živeli u našem stanu (kad ja nisam bio ni rodjen) imali jedno deset mačaka koje su puštali u stan. Sećam se brojnih leta, kad sam se vraćao ili iz sela, pa čak i sa mora, gde vidimo mačku i njene male mace kako sisaju na terasi

Ne slažem se oko mačaka. Samo ne umeš da funkcionišeš sa njima na istoj talasnoj dužini, moj mačak Mirko je nekad čak i poslušniji od kuje. I dolazi na poziv, ma šta dolazi, dotrčava! Zabavlja nas, mazi se, izuzetno je izražajnog lica. Primera radi, prošlog leta, kad je povredio prst na prednjoj levoj, tražio je: da ga nosam okolo, da mu otvaram i zatvaram kapiju, čak i da mu ulovim vrapca. Ovo poslednje, naravno, nisam. :lol:

Ne slažem se oko mačaka. Samo ne umeš da funkcionišeš sa njima na istoj talasnoj dužini, moj mačak Mirko je nekad čak i poslušniji od kuje. I dolazi na poziv, ma šta dolazi, dotrčava! Zabavlja nas, mazi se, izuzetno je izražajnog lica. Primera radi, prošlog leta, kad je povredio prst na prednjoj levoj, tražio je: da ga nosam okolo, da mu otvaram i zatvaram kapiju, čak i da mu ulovim vrapca. Ovo poslednje, naravno, nisam. :lol:

Ne slaži se, šta da ti radim. To što se tebi sviđaju njihove male uši i brkovi nema veze sa tim što su mačke sebične i za interakciju sa ljudima pomalo autistične. Po pravilu mačak na selu posle par godina jednostavno ode od kuće (i ako se mačke pre svega vezuju za teritoriju a ne za čoveka) dok će te pas pratiti do kraja sveta.
I to što vidiš "iražajno lice" je potreba da ga pretvoriš u osobu, to je iluzija. On zabavlja sebe a tebi je to zanimljivo, pola ovog teksta se svodi na to šta mačak traži od tebe. Pas i kada je sam često traži društvo čoveka kome će da se pribije, posle postaje veran kao da je odgojen uz tebe.
To smo postigli veštačkom selekcijom dok kod mačaka to nije slučaj. Tako je kako je.

Imala kucu, kada je uginula zarekla sam se da ni ribice vise necu da vidim. I onda sam dobila mace od brata. Evo vec deset godina moj macor i ja uzivamo zajedno. Sad bi i kucu ali to bi vec bila luda kuca i preterivanje.

Macke..rasla sam sa mackom...tako daaa....
I zasto skoro svaki ljubitalj pasa toliko mrzi macke??!! Ja bas volim i jedno i drugo. Ja u ZGARDI imam I psa I 2 macke..I nisu bas u dobrim odnosima ali nece da se napadaju...Da i nervira me sto toliko ljudi ovde mrzi vukove...A od koga su psi nastali????! I zasto ljudi zovu pse kerovi?? Meni je to tako ruzno...kao i macketine...bas zvuci ruzno....Ja volim I imam i jedno i drugo..ali vise se razumem u macke...

nebrojeno puta mi se u zivotu dogodilo da su ti ljubitelji macaka osobe kojih se treba "cuvati"-zasto, pa recimo da su lukave , podle, proracunate, oportunisti, materijalisti...Uvek ali uvek je tako, ko ih voli svaka mu cast-takav se treba roditi i tako vek vekovati.

Znas..ja sam gledala Hachika...i plakala...oci sam isplakala....Ovo je uvredljivo..vrlo uvredljivo...ja volim macke ALI NE MRZIM PSE!!!! NAPROTV ja ih obozavam...Zasto se kroz vekove ljubitelji macaka i pasa stalno svadjaju...Macke imaju svoje mane, psi imaju svoje mane..Psi osecaju..macke osecaju...Psi su pametni i macke su pametne...Psi su odani i macke su odane....itd...evo vam primera za sve sto sam navela..

Macke imaju slabije culo njuha, psi jesu spretni ali ne koliko i macke.. Psi osecaju i tuzni su kad su im i vlasnici tuzni i osecaju emocije u atmnosferi, sve to stoji..ali ja ne shvatam zasto ljudi toliko misle da macke ne osecaju..evo recicu vam iz licnog iskustva.. kad sam bila mala , roditelji me pretuku za sve sto kazem...kao mala bi se sakrila ispod stola i plakala, a moja macka koja je spavala u drugoj sobi dosla bi kod mene i pocela da se mazi od mene i repom mi je prolazila ispod ociju i mjaukala, a ona je stvarno retko majukala...posle kad bih prestala da placem pratila bi me sledecih par minuta i onda se vratila na staro...majke mi...kunem se u sve sto imam pa i svoj zivot...nazalost vise nije samnom...tj.. vec 5 godina...Psi su pametni, uce razne trikove, pricaju, razumeju nas,pamte svoja imena i odazivaju se.....utd...ali i macke znaju da uce trikove, da pricaju, da nas razumeju, odazivaju se na imena...Psi su odani, ostanu uz vas zauvek..do kraja zivota...imala sam psa koji je umro pre par godina...iako inace i psi i macke pobegnu kad osete svoju smrt..moj pas je ostao kod mene...isto i macka...moja 6 macka je bila kod mene dok nije bila, tj. dok nije bio dovoljno veliki pa sam ga pustila da sam nadje i odluci gde ce da zivi...i nije ga bilo dugooo, posle je dosao kod mene i bio tu dve nedelje..i umro je ispred mojih vrata, na mojim rukama, u mojim ocima...ocu da kazem da je na kraju ipak ostao odan......

Cisto da se zna to sto se tebi to desilo ne znaci da su svi ljudi takvi...JA U ZIVOTU NISAM LAGALA, NITI BILA PODMUKLA, MATERIJALIST NIKAD NISAM NITI CU BITI, U ZIVOTU MI TO NE TREBA...ZA PARE ME BOLI UVO....VAZNO MI JE DA IMAM DA PLATIM RACUNE I DA SE OBUCEM ALI NISAM OBSEDNUTA...JA SAM ZA TO DA SVI LEPO I FINO PRICAMO I CASKAMO JER O UKUSIMA NE TREBA RASPRAVLJATI I SVAKO VOLI ONO STO VOLI..SVI SMO RAZLICITI..I JA NECU DA MENJAM ONO STO VOLIM I U CEMU UZIVAM SAMO ZATO STO SE NEKOME NE SVIDJA!!

OPET CU DA PONOVIM VOLIM OBE ZIVOTINJE I IMAM OBE...

IMALA SAM 1 PSA I SAD IMAM JEDNOG, IMALA SAM 6 MACAKA I SAD IMAM JEDNU, NERACUNAJUCI OVO MACE STO SAM U SUBOTU NASLA NA ULICI

Pas zato što je veran i poslušan. Mačka te ignoriše 90% vremena i nakači ti se samo kad njoj nešto treba. Korisna je samo na selu da lovi miševe i pacove, kao kompanjon ne vredi ništa.

Ne slazem se....ne kazem da pas nije odan i veran i extra drug..To sto si ti imao takve macke i sto ih ti mozda nisi pazio ne znaci da su sve takve..Imala sam 6 macaka i ako imam samo 13 godina..razumem se u njih...sve moje macke su bili kod mene i pratile, trcale kad ih zovem, nisu htele da se sklone od mene, su bile tu dok nisu umrle...To ponekad zavisi i od macke...i koliko dugo ih imas i koliko paznje im pruzazs...Imam sada jednu macku..crnog macora tacnije..uzela sam ga sa ulice ali je vec bio veliki...dok su sve ostale koje sam imala bile macici...ovak Dzeri...ne voli da se mazi...samo je tu kad je gladan..ali mislim da je to mozda bas zbog toga sto nije odrastao uz ljudsku brigu...bio je lutalica..ulicarka...sigurno su ga svi sutirali i gadjali..ali nepredujemo..sve cesce se mazi... tako da mislim da to zavisi od toga gde i kako je macka rasla i na sta je navikla...moje macke su uvek bile tu za mene..moja prva s mazila o mene i bila tu kad god sam je zvala i kad sam plakala..i mucila sam je kad sam bila mala ali me nikad nije ogrebala

Znas..ja sam gledala Hachika...i plakala...oci sam isplakala....Ovo je uvredljivo..vrlo uvredljivo...ja volim macke ALI NE MRZIM PSE!!!! NAPROTV ja ih obozavam...Zasto se kroz vekove ljubitelji macaka i pasa stalno svadjaju...Macke imaju svoje mane, psi imaju svoje mane..Psi osecaju..macke osecaju...Psi su pametni i macke su pametne...Psi su odani i macke su odane....itd...evo vam primera za sve sto sam navela..

Macke imaju slabije culo njuha, psi jesu spretni ali ne koliko i macke.. Psi osecaju i tuzni su kad su im i vlasnici tuzni i osecaju emocije u atmnosferi, sve to stoji..ali ja ne shvatam zasto ljudi toliko misle da macke ne osecaju..evo recicu vam iz licnog iskustva.. kad sam bila mala , roditelji me pretuku za sve sto kazem...kao mala bi se sakrila ispod stola i plakala, a moja macka koja je spavala u drugoj sobi dosla bi kod mene i pocela da se mazi od mene i repom mi je prolazila ispod ociju i mjaukala, a ona je stvarno retko majukala...posle kad bih prestala da placem pratila bi me sledecih par minuta i onda se vratila na staro...majke mi...kunem se u sve sto imam pa i svoj zivot...nazalost vise nije samnom...tj.. vec 5 godina...Psi su pametni, uce razne trikove, pricaju, razumeju nas,pamte svoja imena i odazivaju se.....utd...ali i macke znaju da uce trikove, da pricaju, da nas razumeju, odazivaju se na imena...Psi su odani, ostanu uz vas zauvek..do kraja zivota...imala sam psa koji je umro pre par godina...iako inace i psi i macke pobegnu kad osete svoju smrt..moj pas je ostao kod mene...isto i macka...moja 6 macka je bila kod mene dok nije bila, tj. dok nije bio dovoljno veliki pa sam ga pustila da sam nadje i odluci gde ce da zivi...i nije ga bilo dugooo, posle je dosao kod mene i bio tu dve nedelje..i umro je ispred mojih vrata, na mojim rukama, u mojim ocima...ocu da kazem da je na kraju ipak ostao odan......

Cisto da se zna to sto se tebi to desilo ne znaci da su svi ljudi takvi...JA U ZIVOTU NISAM LAGALA, NITI BILA PODMUKLA, MATERIJALIST NIKAD NISAM NITI CU BITI, U ZIVOTU MI TO NE TREBA...ZA PARE ME BOLI UVO....VAZNO MI JE DA IMAM DA PLATIM RACUNE I DA SE OBUCEM ALI NISAM OBSEDNUTA...JA SAM ZA TO DA SVI LEPO I FINO PRICAMO I CASKAMO JER O UKUSIMA NE TREBA RASPRAVLJATI I SVAKO VOLI ONO STO VOLI..SVI SMO RAZLICITI..I JA NECU DA MENJAM ONO STO VOLIM I U CEMU UZIVAM SAMO ZATO STO SE NEKOME NE SVIDJA!!

OPET CU DA PONOVIM VOLIM OBE ZIVOTINJE I IMAM OBE...

IMALA SAM 1 PSA I SAD IMAM JEDNOG, IMALA SAM 6 MACAKA I SAD IMAM JEDNU, NERACUNAJUCI OVO MACE STO SAM U SUBOTU NASLA NA ULICI

Са ким ти причаш дете? Нисам ја то рекла, то је цитат са којим се не слажем. Прочачкај очи, јбт!

Macke..rasla sam sa mackom...tako daaa....
I zasto skoro svaki ljubitalj pasa toliko mrzi macke??!! Ja bas volim i jedno i drugo. Ja u ZGARDI imam I psa I 2 macke..I nisu bas u dobrim odnosima ali nece da se napadaju...Da i nervira me sto toliko ljudi ovde mrzi vukove...A od koga su psi nastali????! I zasto ljudi zovu pse kerovi?? Meni je to tako ruzno...kao i macketine...bas zvuci ruzno....Ja volim I imam i jedno i drugo..ali vise se razumem u macke...

MI svi ovde volimo zivotinje, ja imam psa, ali obozavam macke, medjutim ne mogu i jedno i drugo.
Od kud ti ideja da vlasnici pasa ne vole macke?

Ja sam što se kaže dog person definitivno, ali to ne znači da ne volim mačke i ostale životinje i njihove vlasnike.
Mačku nikada ne bih mogla da imam i gajim jer sam alergična na njihovu dlaku :confused: ali volim da ih posmatram kad odem kod nekoga i smejem se njihovim nestašlucima, mislim da nema ništa smešnije i slađe kada se mačići zaigraju :) Svaka životinja je posebna na svoj način i vredna, i svako ima pravo da bira koju će imati za prijatelja.

Back