Odrasla mačka i malinoa, i ne pokušavaj.
![Tuzan :( :(](/styles/krstarica/xenforo/smilies/sad.gif)
Pitaj Milevu koliki joj je mačkama "rok trajanja" otkako ima malinoe.
ne znam ni jednog malinoa prijatelja sa mačkom
bar ja
Ja se nadam da je moja malina pitomija .... učimo je da bude fina .... ali ... susreti im nisu baš tako lepi .... a inicijator okršaja je uvek verovali ili ne maca .... evo na primer:
Malinče je samo mirno posmatra s druge strane zastakljenih ulaznih vrata, a luda maca krene da udara po staklu šapom sa sve ispruženim kandžama, a uz to još počne i žestoko da frkće! Tad malinče poludi, odmah se nakostreši, počne da se podiže na zadnje noge, a prednjim udara u vrata svom snagom, uz strašan lavež. Jednom se desilo da su se vrata od tih malininih udara otvorila, ali ko zna zašto malina je nije jurila, samo je prešla prag i tu se zaustavila...
Tako isto maca mnogo voli da je izaziva s prozora ili terase .... ali jednom prilikom se tako maca zaleti na prozor, ali nije dobro procenila pa se desilo da je "sletele" na žardinjeru, a žardinjera se preturi sa sve macom! Kad je malinče to videlo odmah je dojurilo. Sva sreća je da je maca bila brža, pa sam jedino imala problem da je skinem s ograde. Interesantno je da je malinče prestalo da atakuje na mačku onog trenutka kad je maca bila u mojim rukama.
Malinčetu je zabranjen ulaz u kuću, a mačkici izlaz u dvorište, za svaki slučaj. Inače malinče je dva puta uspelo da uleti u kuću, i to pravo u sobu u kojoj je i maca bila. Svi smo se prestravili, ali dok je mačkić bežao, malinče je samo ukralo papuču i pobeglo napolje. Drugi put je malinče uletelo opet, ali ovoga puta je nastala jurnjava po sobi, ne zna se koja je od njih dve brže jurila, dok se nama kosa na glavi dizala!
Inače par puta nam se dešavalo da zateknemo tuđu mačku na našem drvetu, a malina ispod skakuće .... ili jednom sam zatekla malinu kako se gleda oči u oči na pola metra udaljenosti sa nekom mačkom ... uspela sam da je sprečim, mada mi se čini da je htela, ulovila bi je.
Mislim da je popustljiva prema mačkama jer je navikla na našu mačku, tj. kada sam u kući moja maca je uvek uz mene ( u naručju, u krilu) pa verovatno pokupim njen miris, jer kada izađem posle toga napolje, malina me mnogo njuši, baš tamo gde je mačka "sedela", pa pokušava da mi skoči u krilo, ja verujem da tako pokušava da neutrališe njen miris. Kad se vratim u kuću, to njuškanje i prekrivanje mirisa nastavlja mačka!!!
Ovako popustljiva prema pticama nije ... lovac na nivou .... predamnon je ulovila tri vrapca .... bile su sekunde u pitanju ... nisam imala kad da reagujem .....
Evo opet ratuju na vratima .. evo baš sada dok pišem ovo ....
P.S.
Puštamo mi malinu u kuću, ali prvo sklonimo macu na sigurno.