pas i macka

kod kojih zivotinja ste uspeli da ostvarite prijateljstvo?

• ,Macka-Pas

• Mis-macka

• Pas-Kokoska

• drugo

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
I mužev Bili i ujnin (ujna mog muža) Marinko su lepo prihvatili mog Gizma-na kraju. Više se ne kostreše na njega, čak se malo i očešu o njega, dok s njim nije bilo problema, neće čak ni da se igra s njima jer je mator. Dakle, ako ima nekih dilema, samo pustite vreme da odradi svoje.

Zdravo svima,...da li je nekom od vas uspelo da sprijatelji macku i psa?i kako????
ja jesam uspela sam jedno mace koje je sada uginulo i mojeg psa ,,,,,,ali bi mi bio potreban savjet kada je macka odrasla moj pas voli macke ali moja macka ne voli pseeez:lol:z:lol:z:lol:z:lol:

sta da radim????

Kada vremenom shvate da je i konkurencija deo "Familije" nastupiće tolerancija.
Nekada i sad.

Prilozi

• Leo Smilodon.jpg
    Leo Smilodon.jpg
    113,2 KB · Pregleda: 14
  • Leo smilodon..jpg
    Leo smilodon..jpg
    35,9 KB · Pregleda: 11
Poslednja izmena:
Ovo je bilo predivno prijateljstvo! :D

Papagaja smo pripitomljavali 6 meseci i nikako nije hteo na ruku. Prvo se sa dalmatincem sprijateljio pa tek onda sa nama. Ali zato je posle bio fantastičan, mazio se i igrao sa nama. Sa dalmatincem je spavao i grickao ga nežno i stvarno su godinama bili gotovo nerazdvojni.

Prilozi

• 03.jpg
    03.jpg
    53,2 KB · Pregleda: 7
  • 04.jpg
    04.jpg
    29,4 KB · Pregleda: 7
  • 11.jpg
    11.jpg
    34,2 KB · Pregleda: 7
  • 12.jpg
    12.jpg
    15,4 KB · Pregleda: 6
Poslednja izmena:
Macke i pse treba spajati od rodjenja inace a,a... ali mozda gresim... svako ima svoju narav...:D

Pa imam ja jedno neverovatno iskustvo sa sprijateljivanjem psa i mačaka.

Moj dalmatinac nikad nije živeo sa mačkom u stanu ali sam ga učila na pitome ulične mačke još od kad je bio mlado štene. Osim toga, kao odrastao pas je prošao obuku i znao je da na komandu i sa velike razdaljine legne (bez povodca naravno) na mesto i čeka dalje komande, bez obzira što se neka mačka ili pas... šeta. E takav pas je posle "morao" da se sprijatelji sa mačkom koju je moja sestra nabavila (ona živi u drugoj kući). To je bio mladi sijamac. Oni su se super igrali i družili kad god bismo mi došli u goste kod njih. I pored toga je on povremeno voleo da odjuri neku mačku na drvo, sa jednom se čak i potukao... ali ovu sestrinu je obožavao. :D

Odrasla mačka i malinoa, i ne pokušavaj. :( Pitaj Milevu koliki joj je mačkama "rok trajanja" otkako ima malinoe.

ne znam ni jednog malinoa prijatelja sa mačkom

bar ja

Ja se nadam da je moja malina pitomija .... učimo je da bude fina .... ali ... susreti im nisu baš tako lepi .... a inicijator okršaja je uvek verovali ili ne maca .... evo na primer:
Malinče je samo mirno posmatra s druge strane zastakljenih ulaznih vrata, a luda maca krene da udara po staklu šapom sa sve ispruženim kandžama, a uz to još počne i žestoko da frkće! Tad malinče poludi, odmah se nakostreši, počne da se podiže na zadnje noge, a prednjim udara u vrata svom snagom, uz strašan lavež. Jednom se desilo da su se vrata od tih malininih udara otvorila, ali ko zna zašto malina je nije jurila, samo je prešla prag i tu se zaustavila...
Tako isto maca mnogo voli da je izaziva s prozora ili terase .... ali jednom prilikom se tako maca zaleti na prozor, ali nije dobro procenila pa se desilo da je "sletele" na žardinjeru, a žardinjera se preturi sa sve macom! Kad je malinče to videlo odmah je dojurilo. Sva sreća je da je maca bila brža, pa sam jedino imala problem da je skinem s ograde. Interesantno je da je malinče prestalo da atakuje na mačku onog trenutka kad je maca bila u mojim rukama.
Malinčetu je zabranjen ulaz u kuću, a mačkici izlaz u dvorište, za svaki slučaj. Inače malinče je dva puta uspelo da uleti u kuću, i to pravo u sobu u kojoj je i maca bila. Svi smo se prestravili, ali dok je mačkić bežao, malinče je samo ukralo papuču i pobeglo napolje. Drugi put je malinče uletelo opet, ali ovoga puta je nastala jurnjava po sobi, ne zna se koja je od njih dve brže jurila, dok se nama kosa na glavi dizala!
Inače par puta nam se dešavalo da zateknemo tuđu mačku na našem drvetu, a malina ispod skakuće .... ili jednom sam zatekla malinu kako se gleda oči u oči na pola metra udaljenosti sa nekom mačkom ... uspela sam da je sprečim, mada mi se čini da je htela, ulovila bi je.
Mislim da je popustljiva prema mačkama jer je navikla na našu mačku, tj. kada sam u kući moja maca je uvek uz mene ( u naručju, u krilu) pa verovatno pokupim njen miris, jer kada izađem posle toga napolje, malina me mnogo njuši, baš tamo gde je mačka "sedela", pa pokušava da mi skoči u krilo, ja verujem da tako pokušava da neutrališe njen miris. Kad se vratim u kuću, to njuškanje i prekrivanje mirisa nastavlja mačka!!!
Ovako popustljiva prema pticama nije ... lovac na nivou .... predamnon je ulovila tri vrapca .... bile su sekunde u pitanju ... nisam imala kad da reagujem .....
Evo opet ratuju na vratima .. evo baš sada dok pišem ovo ....
P.S.
Puštamo mi malinu u kuću, ali prvo sklonimo macu na sigurno.

Eh! Što se moji ne vole ovako .....

ja sam nasla problem,,problem sam ja :D:D:D kad sam ja tu pas se napravi vazan pa hoce macku sa sapom po glavi a kad odem zajedno spavaju i jedu,,a imala sam slucaj pije 1 mesec to je mace nazalost uginulo macic koji se nije podnosio sa mojom mackom je odjednom poceo da se druzi sa njim jede spava i sve ostale aktivnosti mogu reci bas kao ovi na slici samo druge rase:hahaha::hahaha:a onda ja se ponadam da oni budu uvek drugari i jedno jutro odem u na podkrovlju tamo gdje je macka spavala a ona legla ni lijevo ni desno vodim je kod vet-a ali prekasno na putu je nazalost:sad2::sad2::sad2::sad2:
Sada mi se pas druzi sa 3 macke a ova moja sto je tu 3.5 godine nece ni da mu pridje sve hoce osim nje smrc:roll::roll::roll::roll::roll:

Ćao...:bye:
Imam jedno pitanjce...

Imamo bordošku dogu... držimo ga u dvorištu, zadnjem... ima 10 meseci...:pas:
Od nedavno moji roditelji imaju mačka, on ima 7-8 meseci... u stanu...:mace:

Elem, mi bi sad da ih sprijateljimo ako je to ikako moguće...:think:
Čitala sam da se lako sprijatelje ako su odrasli zajedno, ali to kod nas nije slučaj...

Pokušavali smo par puta... tata donese mačka u korpi i pustimo ga na terasu, čim ga zlajo(pas) snimi, počinje da laje... a mačak se uplaši...:( iako je zlajo u drugom dvorištu, bar jedno 15 metara udaljenom...

Šta mislite, jel moguće prijateljstvo između njih dvojice?:D

Uh, to će ići teže, jeste moj Gizmo bio odrastao a Zaza mlada (kao mačak tvojih roditelja) ali je on bio naučen da mačke uopšte ne dira, da ne laje na njih, bitno je da postoji jedna tolerantna strana, po mogućnosti pas jer je sa njima zbog želje da udovolje vlasniku lakše "sarađivati" a onda mačka i sama uvidi da pas može da joj postane prijatelj-kad dovoljno poverenja stekne u njega i onda nema problema. Gizmo je odrastao uz Caleta koji ga nije doživljavao kao pretnju jer su bili iste veličine u početku, posle je bilo još mačaka... Uvek je on bio taj koji prvi prihvati mačku iz ljubavi prema nama, koji mu stavimo do znanja da volimo tu mačku.

Imam jednog mačora starog 2 godine. Želela bih da nabavim psa koji bi se slagao sa karakterom mačke, znači da ne bude agresivan već dobroćudan i miroljubiv. Pošto živim u stanu, pas bi trebalo da bude malog rasta i da se ne linja previše. Zanimaju me vaše preporuke u vezi izbora psa...

Back