Partizan utišao 20.000 zvezdaša; ŽOC: "Treba da zaboravimo"; Janis preuzeo odgovornost

1732223678874.png

Svaki drugi komentar je suvišan

Izjava Karlika Džonsa​

"Ovo je neverovatno. Kakva utakmica! Puno intenziteta, uspona i padova. Drago mi je što smo pobedili. To što je derbi je još bolje. Ovo je za navijače, koji su bili na vrhu, ali smo ih čuli jasno i glasno", rekao je Džons.
O navijačima.
"Da, čuli smo ih. Čak i na klupi sve se lepo čulo. Svaka im čast".
Zaključak:
"Igrali smo 40 minuta. Do sada smo igrali odbranu uvek dobro u dve ili tri četvrtine, a ove večeri smo igrali u sve četiri kako smo želeli".

Željko Obradović na konferenciji za medije​

"Niko od njih nikad nije igrao derbi, Balša je otišao sa reprezentacijom, Vanja je povređen. Probali smo da im objasnimo kakva je utakmica i da moraju da budu koncentrisani. U prvom poluvremenu nismo imali niti jednu izgubljenu loptu. Treba da igramo dobro u kontinuitetu", rekao je Obradović između ostalog na konferenciji za medije.
Ajzea Majk odigrao dobro.
"Dugo sam razgovarao sa njim. Dao sam mu šansu u ABA ligi. Pre par kola je igrao protiv Železnika 31 minut, u Baru je imao veliku minutažu. Bio je planiran da bude startna četvorka. To je važno, da se još jedan igrač u rotaciji uključuje. Ostali igrači imaju sitne probleme. Karlik nije trenirao u utorak, odradio je samo jedan trening u sredu, a odigrao je fantastičnu utakmicu u sredu."
Odličan Partizan u derbiju.
"Nemam nikakav čarobni štapić", kazao je Obradović i objasnio da kroz priču sa igračima pokušava da stvari postavi na pravo mesto.

Janis Sferopulos na konferenciji​

"Nažalost, nismo podigli nivo čvrstine u drugom poluvremenu. Partizan je kontrolisao igru i zasluženo je pobedio. Moja je odgovornost da pronađem način da budemo spremni za utakmice ovakve vrste. Želeli smo pobedu. Oni su izašli sa velikom emocijom protiv nas. Nismo se borili na nivou, bili smo spori u napadu. Nismo bili mentalno spremni i čvrsti. Želeli smo da pobedimo u sećanje na Marka Ivkovića, pamtimo ga. Hvala navijačima što su došli i pružili podršku", rekao je Sferopulos na konferenciji za medije.

Back