al bundy
Legenda
- Poruka
- 64.033
A sto je SDS bolji od Dodika kada je protekle 4 godine vrsio koalicionu vlast zajedno sa SDA I HDZ kada su nastavili da pljakaju onosto im je za vreme rata promaklo?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Prije četiri godine SDS je Dodiku nudila koaliciju, a ovaj je ladno odbio pravdajući to da ne želi da ulazi u Vladu kao manjinski faktor, jer to mu ne daje mogućnosti da ostvari programske ciljeve. Zatim je, tražeći skupštinsku većinu, tadašnji predsjednik D. Kalinić otišao Sulji Tihiću na iftar (ovo je zaozbiljno) i tamo dogovorio saradnju. Tokom četiri godine njihove vlasti RS je izgubila svoju Republičku upravu carina, Vojsku, a klimava je i policija, dok je ubiranje indirektnih poreza delegirano na nivou BiH. to je period agresivne kampanje iz Sarajeva za ukidanjem entiteta (RS) sve dok Milorad nije izašao pred javnost i pomenuo termin "referendum za otcjepljenje". Onda je nastao tajac!al bundy:A sto je SDS bolji od Dodika kada je protekle 4 godine vrsio koalicionu vlast zajedno sa SDA I HDZ kada su nastavili da pljakaju onosto im je za vreme rata promaklo?
Hvala, hvala! Samo što to sve predstavlja činjenično stanje, a ne sposobnost nečije mašte i imaginacije!Salvantis:Rainbow Six svaka cast!...
eremita:На крају ипак мислим да је у питању НЕРАЗУМЕВАЊЕ када неки странци желе да разматрају СРПСКО ПИТАЊЕ.
Ако би можда могла да се преведе изрека СВИ ЗА ЈЕДНОГ - ЈЕДАН ЗА СВЕ и да они то схвате како треба, можда би се другачије понашали, али бојим се да прави превод
није могућ, а и ако јесте, они опет ТО НЕ РАЗУМЕЈУ. Једноставно постоји НЕПРЕМОСТИВА БАРИЈЕРА.која је последица потпуно различите културе, вере и историје.
al bundy:![]()
Nemoj lupati Mitke te pateticne bajke pa mi smo sve svoje vodje pobili ili predali i izdali od Karadjordja,Mihajla ,Aleksanda ,Draze do Djidjica a ti sad tu nesto lupetas stvarno si smesan ko cirkus .
Budi siguran da kakvi god da jesmo i u kolikim god ***** da se trenutno nalazimo i dalje je Srbija jedina samoodrživa država na prostoru bivše Jugoslavije! Jedino Srbalji "uživaju taj luksuz" da se pored ekonomskih problema i problema koje imamo sa okruženjem i međunarodnom zajednicom međusobno "krpimo bez kočnica ", a da Srbija (ovako ili onako) opstaje. Sve države koje su nastale od bivše Juge (s izuzetkom Slovenije ali samo u određenoj mjeri) su faktički na aparatima. Ono što se Srbiji mjesečno onako začinjeno servira od strane EU ili Amera, u npr. Hrvatskoj (ako se dogodi u deset godina) uzrokuje potrese i rasprave o pitanju daljeg opstanka nacije. U BiH je još gore. Tamo je dovoljno da se stranci sagnu da pertle zavežu pa da im Bosna pukne bar na tri dijela. O Crnoj Gori nebi ovom prilikom. Ona ionako više nikom nije bitna tema. Dovoljno je da je mala i ufurana u sebe (dobija se na vremenu).Makedonija - šta da ti kažem? Sve te države bi se same od sebe urušile sa prvim pomenom intervencije bataljona NATO snaga (hipotetički)! Sve je oko nas otišlo u ... pa zašto bi i nama bilo bolje??? Hrvatima prije neku godinu odgode početak pregovora o stabilizaciji i pridruživanju EU i to na par mjeseci, a oni odmah po svojim medijima počeše da bugare o pitanju opstanka nacije (o čemu sam vam maloprije pisao).al bundy:![]()
Nemoj lupati Mitke te pateticne bajke pa mi smo sve svoje vodje pobili ili predali i izdali od Karadjordja,Mihajla ,Aleksanda ,Draze do Djidjica a ti sad tu nesto lupetas stvarno si smesan ko cirkus .
Rainbow Six:Budi siguran da kakvi god da jesmo i u kolikim god ***** da se trenutno nalazimo i dalje je Srbija jedina samoodrživa država na prostoru bivše Jugoslavije! Jedino Srbalji "uživaju taj luksuz" da se pored ekonomskih problema i problema koje imamo sa okruženjem i međunarodnom zajednicom međusobno "krpimo bez kočnica " a da Srbija (ovako ili onako) opstaje. Sve države koje su nastale od bivše Juge (s izuzetkom Slovenije ali samo u određenoj mjeri) su faktički na aparatima. Ono što se Srbiji mjesečno onako začinjeno serbira od strane EU ili Amera, u npr. Hrvatskoj (ako se dogodi u deset godina) uzrokuje potrese i rasprave o pitanju daljeg opstanka nacije. U BiH je još gore. Tamo je dovoljno da se stranci sagnu da pertle zavežu pa da im Bosna pukne na bar tri dijela. O Crnoj Gori nebi ovom prilikom. Ona ionako više nikom nije bitna tema. Makedonija - šta da ti kažem. Sve te države bi se same od sebe srušile sa prvim pomenom intervencije bataljona NATO snaga (hipotetički)! Sve je oko nas otišlo u ... pa zašto bi i nama bilo bolje??? Hrvatima prije neku godinu odgode početak pregovora o stabilizaciji i pridruživanju EU i to na par mjeseci, a oni odmahpo svojim medijima počeše da bugare o pitanju opstanka nacije.
Kažem ti. Osnovna razlika je u tome što nas jašu, još uvijek opstajemo, a druge već odavno ekonomski i politički potpuno kontrolišu i odlučuju o njihovom dupetu. Ostalo je sve maska za naivne.
Danas ti je situacija takva: niko ne voli snagu domaćina na Balkanu. E zato ovdje postoje dupli aršini. Dobri bi im bili samo da smo onakvi npr. ko Makedonija...
Opet glupavis kao ti si uvredjen mani se tih prica kada sam rekao MI misilio sam nas narod uopsteno ,normalno da ih nismo pobili ili izdali ti i ja ali jesu pripadnici Srpskog naroda kome pripadamo tako da te tvoje bajke Svi za jednog jedan za sve i neki nas ogroman moral i odanost pricaj nekom singapucaninu koji nema pojma ni gde se Srbija nalazi a kamoli nesto o nasoj istoriji.eremita:Ето видиш, ти си прави пример за оно лоше што нам се догађа. А шта ти то значи, кеве ти, "МИ СМО", шта "ми смо" ??? Ја то не прихватам, можда ТИ СИ, можда ВИ СТЕ - али МИ СМО - то Албанди не долази у обзир !![]()
![]()
![]()
п.с. Немој вређати јер то нећу трпети !
Rekao sam ti da te 100% podrzavam u svemu,osim u glasanju za toga izdajnika.Evo,sada je nalagao narod pricom o referendumu,dobio izbore i ucutao,...kada je posle izbora pomenuo temu referenduma reci mi!!!To je toliko"plitko" da necemo vise o dubokim stvarima kako ti to nazivas.Rainbow Six:Poštujem to kao tvoj lični stav! Samo mi je žao što dublje ne kontaš situaciju!
Nimalo pogrešno shvaćeno. Takav tvoj stav u nekom smislu i afirmiše ovu temu (samo bez prenaglih kvalifikacija). Samo mislim da prejudiciraš situaciju. Vidiš, napominješ mi da je čova "nalagao narod pričom o referendumu, dobio izbore i ućutao,...".giovaniI:Rekao sam ti da te 100% podrzavam u svemu,osim u glasanju za toga izdajnika.Evo,sada je nalagao narod pricom o referendumu,dobio izbore i ucutao,...kada je posle izbora pomenuo temu referenduma reci mi!!!To je toliko"plitko" da necemo vise o dubokim stvarima kako ti to nazivas.
Nemoj me pogresno shvatiti,samo ti govorim razumno neke stvari kao brat bratu.poz 8-)
True,trueSilent Bob:On je Bosanac, za koji vrag nas zaebavaju zbog njega! Pa on nije ni rodjen u ovoj drzavi!
I ja se pitam gde je SRBIN mihajlo alijas BL:rolleyes:Rainbow Six:Zadnji put sam ga vidio na slavi kod Karadžića!
![]()
Yes commentRainbow Six:
Jesu li to tvoje slike sa ekskurzije? Baš se volite samo, promašio si temu!goxy:Yes comment.Nisam znao da podrzavash...
:| :| :|Rainbow Six:Jesu li to tvoje slike sa ekskurzije? Baš se volite samo promašio si temu!
![]()
![]()
Rainbow Six:Nimalo pogrešno shvaćeno. Takav tvoj stav u nekom smislu i afirmiše ovu temu (samo bez prenaglih kvalifikacija). Samo mislim da prejudiciraš situaciju. Vidiš, napominješ mi da je čova "nalagao narod pričom o referendumu, dobio izbore i ućutao,...".
Pa druže priča o referendumu i nije bila obećanje već uslovno-posljedični ultimativni stav na nastojanja iz Sarajeva da se ukine entitetsko glasanje pa makar bez saglasnosti nas Srbalja. Referendum je solucija koja je uvijek u igri i očito je da su se turci umirili (in out). Referendum je logična posljedica koja proizilazi iz situacije da Srbi više nemaju šta da izgube (dovođenje u pitanje opstanka RS) i to nije nikakav Dodikov recept. On je samo u situaciji kada je u Bosni visoki predstavnik toliko satrao politički potencijal (suspendovanje SDS-ovih poslanika objektivno nizašta) jedini stiso petlju i onima tamo (Sarajevu i VP) udario kontru. Za takvo nešto Mile je dobio apsolutnu podršku svih srpskih stranaka i to je (kao što sam ti rekao imalo pozitivan efekat. E sad što je jedino on u datom momentu bio u situaciji da iziđe i iznese takav stav, to je sticaj okolnosti. Ali budi siguran da se priča o referendumu ne odvija bez SDS-a i drugih srbaljskih partija (i to nije nekakav posepan recept SNSD-a) samo što to može imati pozitivan efekat samo kao posljedica nečega, a nikako uzrok nečemu.
Ja o Čaviću mogu imati ovako ili onako mišljenje, ali sam ga morao poštovati kroz instituciju Predsjednika RS pošto bi mi svaka druga alternativa išla preko Sarajeva (što bi bilo potpuni idiotizam).
Već sam ti napomenuo da je ovo posna i da je sve drukčije. Ovdje se i lijeva opcija drži nacionalnih okvira i oko toga nema pono dilema. Ovdje svako zna kome pripada (u tom smislu). Opstanak Republike Srpske nema nikakav otpor u srpskom narodu i strankama koje uživaju njegovu podršku (nek smo u nečemu jedinstveni). Volio bi da toliko jedinstvo vlada i u Majci Srbiji, ali ga na žalost još ne primjećujem (ustav, hag, Kosovo...)
Mislim da dosta prejudiciraš situaciju! Izbori tek što su prošli. Jedva da su glasovi prebrojani, a vlada nije ni formirana, niti je održana prva Skupština. Na izabranima stoji ogromna odgovornost, a to da nas do sada još NIKO nije izdao (a da li će, nedaj bože, to ćemo tek da vidimo) najbolje potvrđuje činjenica da je u prvom posljeratnom sazivu Narodne Skupštine bilo čak 19 nesrbalja, a etnički sastav poslije ovih izbora za sve nas Srbalje izgleda daleko prijatnije (i to niko ne spori):
http://www.izbori.ba/rezultati/narodna_skupstina_rs/RS_rezultati.asp
U RS Srbalji su ponovo "na gomili" i s njima se nikako ne može izaći na kraj bez kompromisa! E to ti je ta nova situacija koja "ljulja" Bosnu!
Pozzz...
Znaš i sam da su sve srbaljske stranke, osim radikala, prihvatile osnovu novog Ustava BiH. Opstanak entitetskog glasanja, u čemu je i suština cijele "igranke", uopšte nije upitan niti za jednog Srbalja u Srpskoj ma kojoj političkoj opciji on pripadao. Suština je u sprovođenju niza reformi koje su neophodne kako ovaj prostor nebi postao Afganistan u srcu evrope, ali i da se konačno RS ogradi od stalnih napada na njen opstanak. Problem radikala nije takav stav koji navodiš (volio bi da smo u situaciji da neke njihove ideje možemo da realizujemo), već realne alternative koje mogu da sprovedu i potencijali kojima raspolažu. Činjenica je da su radikali u Srpskoj određeno vrijeme igrali značajnu ulogu u kreiranju i sprovođenju političke volje, al isto tako znamo da je ta stranka u eđuvremenu doživjela žestoku unutrašnju krizu i da se pocijepala na dvije potpuno konfrontirane struje tj. stranke. Razlog tome je bilo različito shvatanje saradnje sa SDS-om koji je i sam već dugo bio u "defanzivi" i čiji je predsjednik u to vrijeme išao Tihiću na iftar radi dogovora o sklapanju koalicije. Na jednoj strani ostali su je Blagojević i Tadić (protiv saradnje sa SDS-om), a na drugoj Mihajlica i Deretić ("jezičak na vagi" koji je omogućio formiranje Vlade SDA, PDP i SDS). I jedni i drugi se pozivaju na iste programe i tradiciju, a međusobno se "glođu".giovaniI:Dobro,brate moj,ali zasto mi ne prokomentarises ono sto ce nam taj Dodik sigurno uraditi a to je promjena ustava koju je obecao,i to sa SDA itd,nece taj ustav ojacati Srpsku,nego unitarnu BIH a to nama iz R.Srpske nije nikada bio cilj i sam znas,bio si u ratu,...Pa da nije bilo onog Radikala Blagojevica u Parlamenyu BIH,vec bi ga izglasali prije izbora.A sada nema tog Radikala,...![]()
Nisam siguran da si pročitao prijedlog ustava ili to možda nisi učinio dovoljno pažljivo!giovaniI:,...Pa da nije bilo onog Radikala Blagojevica u Parlamenyu BIH,vec bi ga izglasali prije izbora.A sada nema tog Radikala,...
E Silajdic je bio za BiH 100%,i sada je sa SDA u koaliciji,pa da vidimo.Nemoj mi reci da ce novi ustav ojacati RS.Rainbow Six:Znaš i sam da su sve srbaljske stranke, osim radikala, prihvatile osnovu novog Ustava BiH. Opstanak entitetskog glasanja, u čemu je i suština cijele "igranke", uopšte nije upitan niti za jednog Srbalja u Srpskoj ma kojoj političkoj opciji on pripadao. Suština je u sprovođenju niza reformi koje su neophodne kako ovaj prostor nebi postao Afganistan u srcu evrope, ali i da se konačno RS ogradi od stalnih napada na njen opstanak. Problem radikala nije takav stav koji navodiš (volio bi da smo u situaciji da neke njihove ideje možemo da realizujemo), već realne alternative koje mogu da sprovedu i potencijali kojima raspolažu. Činjenica je da su radikali u Srpskoj određeno vrijeme igrali značajnu ulogu u kreiranju i sprovođenju političke volje, al isto tako znamo da je ta stranka u eđuvremenu doživjela žestoku unutrašnju krizu i da se pocijepala na dvije potpuno konfrontirane struje tj. stranke. Razlog tome je bilo različito shvatanje saradnje sa SDS-om koji je i sam već dugo bio u "defanzivi" i čiji je predsjednik u to vrijeme išao Tihiću na iftar radi dogovora o sklapanju koalicije. Na jednoj strani ostali su je Blagojević i Tadić (protiv saradnje sa SDS-om), a na drugoj Mihajlica i Deretić ("jezičak na vagi" koji je omogućio formiranje Vlade SDA, PDP i SDS). I jedni i drugi se pozivaju na iste programe i tradiciju, a međusobno se "glođu".
E to narod koji je nekada glasao za njih vidi.
Zapravo, ovdje običan čovjek i ne raspoznaje razliku između njih pošto se međusobno sude i zbog samog prava na ime stranke. U Bosni se nema puno prostora za sanaciju unutarstranačkih kriza jer nam zajednički protivnik sigurno neće oprostiti slabljenje bilo koje političke snage koja nam je lider stanju atrofiranja. To su prirodne stvari u politici i tu nema mjesta za emocije. Moguće je da razvoj situacije sutra bude potpuno drukčiji mada sumnjam (obzirom na realnost) da će to biti uskoro.
Priče o izdaji ovog ili onog su gluposti (bez uvrede). To svaki političar laje u predizbornoj kampanji. Politika je ipak malo dublja stvar od nekog tamo prepucavanja i istresanja emocija (ne shvati lično).
Nisam siguran da si pročitao prijedlog ustava ili to možda nisi učinio dovoljno pažljivo!
Sad već moram ja tebe nešto da pitam?
Ako je Blagojević tada bio u pravu i ako je nacrt Ustava tako nepovoljan za nas Srbalje, koji su onda bili razlozi Silajdžića i Stranke za BiH da istom prilikom spriječe donošenje tog Ustava? Glasali su protiv isto kad i Blagojević, a ta muslimanska politička stranka (SBiH) trenutno je najekstremnija prema opstanku RS!
Ok, samo neka su sada oni skupa. To i jeste njihov problem jer se još uvijek glođu oko toga da li treba prihvatiti paket ustavnih promjena ili biti isključiv (efekat dva jarca na balvanu). Red je i da oni jednom imaju "gnjilu koaliciju". Kontaj čovječe da po prvi put Srbalji na nivou BiH sarađuju sa Hrvatima (HDZ - treći entitet...) pa ti sad razmisli!giovaniI:E Silajdic je bio za BiH 100%,i sada je sa SDA u koaliciji,pa da vidimo.:
Pa nisi mi odgovorio, jesi li pročita prijedlog novog Ustava!giovaniI:Nemoj mi reci da ce novi ustav ojacati RS.
Mislim da si subjektivan i da prejudiciraš tok događaja jer niko ne siječe granu na kojoj sjedi. Čova ima najveću podršku Srbalja poslije karadžića, a Silajdžić i Tihić su za njega "ispušene muštikle". Vlada BiH nikako ne može da se formira bez SNSD-a, a Mile neće u vladu ako SNSD-u ne dozvole da ima premijera iz svoje stranke(što lično neće da bude jer je izjavio da ostaje u RS), pa sad ti vidi...giovaniI:dODIK CE UKOPATI OVAJ NAROD.
E sad kada već pominješ Tadića koji je bo radikalski kandidat čini mi se za popredsjednika RS na pretprošlim izborima i koji je kotirao kao jedna od tri najjače figure u toj stranci. Znaš dobro da je čova iznenada napustio stranku i prešao u SDS. Zar je trebalo takvom dati povjerenje. Usput Tadić nije prvi slučaj. Prije njega SDS je radikalima "posvrnuo" i Milanka Mihajlicu sa još dva poslanika. Kakvu predstavu neutralni posmatrač da stekne o stranci kojoj ko god poželi, taj joj preotima narodne poslanike (ovo shvati bez želje da ti uvrijedim političko opredjeljenje).giovaniI:rADIKALE U rs JE RAZBILA db I TO I DALJE RADI,PA tADIC JE PRESAO OPET U TAJ ISTI sds.![]()