Parliamo in italiano!

Izvini, Branka. Znam da si se ti proglasila bitnom i sveznajucom, posebno u domenu, isparavljanja Moderne Pevacice, ali GRESIS i ovog puta.
pero - treba da ima akcenat na o i znaci ali.
Egli se usa itekako, to je knjizevni oblik, ja ga koristim u razgovoru sa prijateljima i deckom, a i oni ga koriste, dakle, opet nemas pojma.
Non, je no sa nazalnim o, jer se tako govori u Torinu, gde sam radila.
Dakle, vec sam ti ranije rekla: to sto ti ucis po tim kursevima je pohvalno, pero' nije dovoljno. U Italiji imas mali milion dijalekata, ti bi mislila da ce tebe zvati tamo Bianca, ali cak u Laciju ce te zvati Branka, tako da se ces se zbuniti, jer su te, eto, u tim tvojim gramatikama ucili da si ti Bianka, pa ces tamo otici i njih da ispravljas i da im solis pamet i da ih ucis italijanski. Jos nesto, bastante se isto koristi, ja ga koristim, jos mi niko od prijatelja nije zamerio, dakle, Branka.
Sei comica, pero molto noiosa

Devojke Silenzio, silenzio... :)

pero - treba da ima akcenat na o i znaci ali.
Si', certo, questa congiunzione existe...
Scusa, lo mio sbaglio... :rumenko:

Egli se usa itekako, to je knjizevni oblik, ja ga koristim u razgovoru sa prijateljima i deckom, a i oni ga koriste, dakle, opet nemas pojma.
Non si usa! E' la forma arcaica!

Non, je no sa nazalnim o, jer se tako govori u Torinu, gde sam radila.
In Torino?! :eek:
:lol:

Per favore, usa la lingua letteraria...
Non ci interessano i dialetti! :rtfm:

Dakle, vec sam ti ranije rekla: to sto ti ucis po tim kursevima je pohvalno, pero' nije dovoljno.
Lo so. :(
I soldi non ce li ho per fare una gita in Italia :(

U Italiji imas mali milion dijalekata,
Non ci interessano i dialetti italiani! :rtfm:

ti bi mislila da ce tebe zvati tamo Bianca,
'Bianca' suona cosi' sexy :zper:

bastante se isto koristi, ja ga koristim, jos mi niko od prijatelja nije zamerio,
:rumenko:

dakle, Branka.
Sei comica, pero molto noiosa
E' la tua opinione :neutral:

P.S. In italiano, per favore! :roll:

Da li mislite da se isplati kupiti ovu gramatiku? Cuo sam da su PONS izdanja izuzetno kvalitetna..
Evo linka: http://www.pons-srbija.com/default.cfm?Jezik=Sr&Kat=020703
Ја од Понса за италијански (као и за шпански) имам глаголске табеле и супер су! :ok: Сваки глаголски облик можеш да нађеш.
Граматику имам за шпански, и нисам задовољна, јер је доста штуро, предвиђено за ниже нивое које сам ја одавно превазишла...
Из италијанског имам Граматику Жељка Модерца, она је јако дебела, и опширна, то је иначе најбоља граматика италијанског на српском.

PS. Congratulazioni Guera! Il tuo italiano è assolutamente perfetto! :)
:rumenka:
Grazie tante! :)
L'italiano l' adoro perche' e' la lingua d'amore :zaljubljena:

Back