Parlez-vous français?

Ево један згодан рецепт за изврсно француско пециво. Пробајте, допашће вам се!

CAKE AUX DEUX OLIVES
Préparation : 20 min
Cuisson : 40 min

Ingrédients :

- 100 g d'olives noires
- 100 g d'olives vertes
- 4 oeufs
- 220 g de farine
- 10 cl de vin blanc
- 4 cuillères d’huile d'olive
- 100 g de gouda au cumin
- 1 sachet de levure
- 1 cuil. à soupe de thym émietté

Préparation :

Préchauffer le four à 180°C.

Mélanger les œufs, la levure et la farine.

Rajouter ensuite et petit à petit le vin et l’huile jusqu’à l’obtention d’une pâte bien homogène.

Incorporer le gouda, le thym et les olives dénoyautées.

Beurrer et fariner un moule à cake et verser la pâte.

Faire cuire au four pendant 40 minutes environ.

Sasvim slucajno sam naisao na odgovor na ovo pitanje. Evo pa pogledajte http://www.tour-signal-ladefense.com/

:rumenko: Упс, онда сам се ја преварила мислећи да је то она кула што је већ изграђена 2006. године. Очигледно припремају још једну...

Претпостављам да ће се доста Француза бунити (пошто им то није стран појам), можда једнако као кад је била ријеч о изградњи Ајфеловог торња.

Poslednja izmena:
Iako nisam veliki ljubitelj Ajfelove kule, verujem da je bila toliko osporavana baš zato što je bila ispred svog vremena ;) Danas je već druga stvar, Francuzi svaku novu stvar posmatraju kroz svoj porez, i panično misle na to koliko će izgradnja nečega uticati na povećanje njihovog poreza. :cry: Lepo kažu turistima Vi se divite, a mi plaćamo:!:

Iako nisam veliki ljubitelj Ajfelove kule, verujem da je bila toliko osporavana baš zato što je bila ispred svog vremena ;) Danas je već druga stvar, Francuzi svaku novu stvar posmatraju kroz svoj porez, i panično misle na to koliko će izgradnja nečega uticati na povećanje njihovog poreza. :cry: Lepo kažu turistima Vi se divite, a mi plaćamo:!:

Nisam siguran da je bas tako. Plate turisti sve sto vide i pre nego sto vide:lol:
Turizam je za Pariz a i za celu FR vazna i profitabilna privredna grana.
Sto se Ajfelove kule tice, postoje price da je do sada tri puta bila prodata!!!
Jednom su aukciju " organizovali " neki prevaranti i " prodali " kulu nekom petrolskom magnatu iz Texasa.
Za neku cifru od koje se vrti u glavi! :lol: :lol: :lol:
Ako o svemu ovome nadjem nesto konkretnije, dopunicu.

Nisam siguran da je bas tako. Plate turisti sve sto vide i pre nego sto vide:lol:
Turizam je za Pariz a i za celu FR vazna i profitabilna privredna grana.
Sto se Ajfelove kule tice, postoje price da je do sada tri puta bila prodata!!!
Jednom su aukciju " organizovali " neki prevaranti i " prodali " kulu nekom petrolskom magnatu iz Texasa.
Za neku cifru od koje se vrti u glavi! :lol: :lol: :lol:
Ako o svemu ovome nadjem nesto konkretnije, dopunicu.

Francuska jeste privlačna turistička destinacija, ali ja to ne posmatram kroz priliv novca. Novac potrošen na Francusku nije potrošen nego uložen, jer ono što čovek nosi u sebi posle Francuske nema cenu. :D :cool:
Zaista sam bila u situaciji da slušam ogorčenu priču nekih Parižana, u stilu njih niko ništa ne pita, samo im uzimaju pare iz džepa i grade. :otkacio:
Što se tiče prodaje Ajfelove kule, ovo čujem prvi put, ali to u moju glavu nikako ne ulazi. :dontunderstand:

ne znam koji procent od poreza od francuskoj ide na kulturu, zaboravio sam, ali puno para stvarno, plus na primer kad odobre gradnju na drzavnom zemljistu ili za drzavne potrebe isto jedan percent mora da se potrosi na kulturu, zato oko svake nabudzene poslovne zgrade ili slicno mozete vidite neku umetnost, dobra fora, nego tek sam se probudio pa ne mogu se setim detalja, ali znam da dobar imaju zakon za kulturu, isto da ne znam koliko miliona se na primer daje iz budgeta godisnje na snimanje samo filmova, mislim super, obozavam francuske filmove, sreca da imaju te fore.

Poslednja izmena:
Сјећам се да сам читала у једном броју магазина Ca m'intéresse гдје је тачно било написано колико се годишње новца одваја за одржавање силних двораца, мостова, вртова и сл. од којих свакако врви Француска, кажу како цркоше плаћајући те грађевине и непрестано се буне.
Тако је то, ако хоће да зараде паре од туриста и тих мјеста, морају онда уложити много и у одржавање... Све у свему, велика лова је у питању, вртоглаве суме.

BARBARA

Rappele-toi Barbara
Il pleuvait sans cesse sur Brest ce jour-la
Et tu marchais souriante
Epanouie ravie ruisselante
Sous le pluie
Rappele-toi Barbara
Il pleuvait sans cesse sur Brest
Et je t'ai croisee rue de Siam
Tu souriais
Et moi je souriais de meme
Rappele-toi Barbara