Parga - Putopis

U principu većina plaža na tom delu obale je jako sitan šljunak i kombinacija sa peskom. Klasična baš peščana nije ni jedna, ima mešanih,recimo na valtosu je to deo skroz desno(dalje od tvrđave).
Što se tiče vode, nije hladna iz moje tačke gledišta, ali tu ostavljam rezervu jer nemaju svi isti osećaj , a temperature nisam pratio. Ali svakako u sezoni ne bi trebalo da imate problem te vrste.
Zahvaljujem!

Mi smo oba puta bili u septembru sa Fortesom. Tada je voda onako malo osvezavajuca ali prijatna za kupanje (barem po meni) i napolju nije 40C sto meni taman odgovara.
Sada gledam na netu, kazu da je u topu sezone (jul-avgust) izmedju 25-28C.
Baš u okolini od nekih 30tak kilometara nismo naišli na peščanu plažu sem kao što je već rekao Fortes na Valtos plaži i to samo na onom daljem delu, pri kraju oko crkvice.
Zahvaljujem!

Jednom se okupala na Zakintosu u tim pećinama i nikad više. Voda je toliko hladna, za "srčani udar". 😁
Jeste,.. a što ne pitaš @tab503 - a kako je u Stiksu ? :sad2:
ma to je prekoputa...tu su sigurno isli...ali da li su isli do reke sitks gde je tetida prala ahila drzeci ga za petu?
ako je išao i ako se kupao (ili pokušao da bude neranjiv ko Ahil :rotf:).
Štos kod hladne vode je da odmah plivaš,.. preplivavao sam jezero u Kranjskoj gori 4 puta (za opkladu) - t=12 do 13*C ..

A, na Krfu ipak ima par lepih plaža (ne mislim na grande Amore kanal sa glinom).
Jedna od solidnih i pristupačnih je Agia Varvara, a druga najlepša je teško pristupačna.

Back