Paranoja

Bas sad pisah na drugoj temi i dobih ideju za ovu temu.

Koliko smo postali paranoicni?

Nekada smo pozdrave i cestitke slali na razglednicama, nismo cak ni koverte koristili i bilo nas je bas briga da li ce usput neko to procitati jer realno ni on ni ti nemas nista od toga ako je procitao.

U modernom drustvu to je nezamislivo..heeej svi u lancu isporuke razglednice mogu da procitaju..tajne sluzbe, cia, mosad, kgb i naravno bia z:mrgreen:

Sad svi paranoisu, te vidi se gde sam bio, te vidi se sta sam jeo, te vidi se sta sam kupovao..
Koga zabole djokica za tako nesto.

Zasto smo postali toliko paranoicno drustvo..nekako je pre bilo lepse.. boleo te onaj dole da li ce neko nesto da vidi vezano za tebe.
Pa u pravu si i ja sam o tome razmišljao.
To ide toliko daleko da neću da se učlanim ni na jedan forum više jer treba da dam e-mail.
Nije mi baš prijatno ni što bukvalno ti imaš i moju IP adresu i često sam se pitao koliko precizno možeš da me lociraš, ono fazon, sedim za stolom, kad ono snajper mi pogodi paštetu :lol:

Nekada smo pozdrave i cestitke slali na razglednicama, nismo cak ni koverte koristili i bilo nas je bas briga da li ce usput neko to procitati jer realno ni on ni ti nemas nista od toga ako je procitao.

U modernom drustvu to je nezamislivo..heeej svi u lancu isporuke razglednice mogu da procitaju..tajne sluzbe, cia, mosad, kgb i naravno bia z:mrgreen:

Sad svi paranoisu, te vidi se gde sam bio, te vidi se sta sam jeo, te vidi se sta sam kupovao..

Zasto smo postali toliko paranoicno drustvo..nekako je pre bilo lepse.. boleo te onaj dole da li ce neko nesto da vidi vezano za tebe.
Kako je doslo do toga da misle da su tako bitni nekom drugom da ih prati?

То за разгледнице је покушај да се банализује питање нарушавање слободе , да се сведе на спрдњу .

злупотребе система видео надзора постоји и то ћемо тек видети у времену што долази , да ли је злоупотреба везана за поједница или комплете анализу народа је исто тако упитно , злоупотреба под плаштом безбедности је најчешћи види гушења слободе .

Буковски је писао :"Најкрволочнији је онај који говори о миру "
Da zivim u Kini np mozda bi i razmisljao o tome.

Drustvo se mijenja prebrzo ,to evolucija ne moze da prati, da smo np u jednom vijeku imali samo izum radija, u drugom samo TV itd bilo bi bolje za nas mozak.

Back