Paranoja

Bas sad pisah na drugoj temi i dobih ideju za ovu temu.

Koliko smo postali paranoicni?

Nekada smo pozdrave i cestitke slali na razglednicama, nismo cak ni koverte koristili i bilo nas je bas briga da li ce usput neko to procitati jer realno ni on ni ti nemas nista od toga ako je procitao.

U modernom drustvu to je nezamislivo..heeej svi u lancu isporuke razglednice mogu da procitaju..tajne sluzbe, cia, mosad, kgb i naravno bia z:mrgreen:

Sad svi paranoisu, te vidi se gde sam bio, te vidi se sta sam jeo, te vidi se sta sam kupovao..
Koga zabole djokica za tako nesto.

Zasto smo postali toliko paranoicno drustvo..nekako je pre bilo lepse.. boleo te onaj dole da li ce neko nesto da vidi vezano za tebe.
Od kada je moje svesno ja postalo nemi i nezainteresovani posmatrac moje licnosti.
Takvi su postali ljudi jer su u ocaju neizdrza proisteklog iz neznanja poceli da traze validaciju u ogledalu.
U sustini totalno se ne bavim ljudima, samo sam pametan pa kapiram vo no

silovanje slobode je kad ti neko brani da negde ides, da nesto kupis, da nesto uradis.

a to sto kamera snima.. onda najbolje trazi od svakog na ulici ko snima da prekine snimanje.

Мени су изговори увек најинтересантнији , како се нарушава приватност човека под изговором да се то ради за његово добро .

онај ко се упеца , упеца се ..

Nekad kad smo bili mali derani na moru za vreme stare jugoslavije, krali smo kroz otvor na prepunim sanducicima u postama razglednice i onda nosili ciku i dopisivali razne gluposti i vracali te razglednice koje su posle uredno stizale <3
Kad smo vec kod razglednica

Prvi put čujem da ljudi ne šalju razglednice zbog paranoje.

То за разгледнице је покушај да се банализује питање нарушавање слободе , да се сведе на спрдњу .

злупотребе система видео надзора постоји и то ћемо тек видети у времену што долази , да ли је злоупотреба везана за поједница или комплете анализу народа је исто тако упитно , злоупотреба под плаштом безбедности је најчешћи види гушења слободе .

Буковски је писао :"Најкрволочнији је онај који говори о миру "

То за разгледнице је покушај да се банализује питање нарушавање слободе , да се сведе на спрдњу .

злупотребе система видео надзора постоји и то ћемо тек видети у времену што долази , да ли је злоупотреба везана за поједница или комплете анализу народа је исто тако упитно , злоупотреба под плаштом безбедности је најчешћи види гушења слободе .

Буковски је писао :"Најкрволочнији је онај који говори о миру "
Proklete razglednice ! :lol:

Temu otvori čovek bez lica....

Koliko se ja sećam "nikog ništa ne zanima, osim što sedi na kapiji i prati ko šta radi na ulici"
I sad, "šta rade ljudi koji nigde ne izlaze i ni sa kim se ne druže?"
Pa, prate ljude koji žive i znaju sve o njihovim životima, ako im ne ubace pogrešan pravac.
Pouzdano znam da ceo ulaz u kome živom, svesno miniraju svaki pokušaj ugradnje kamera.
Dok u isto vreme u drugim zgradama uvek neko posmatra rijaliti, ko ušo ko izašo, kome je ko došao kome nije....ok, to ima smisla.
Medjutim, sve što stavite na internet, ranije su pratile aplikacije, sada AI vrati za 10 sec ako znaš da ga pitaš....

Da nikoga ne zanimaju ljudi privatno, ne bi u svakoj aplikaciji koju instaliramo moralo da se odobre sva praćenja, sa opravdanjem, da je to zbog naše sigurnosti i jer je aplikacija besplatna. A zašto je besplatna? Kako se naplaćuje?
Istina je, da je nevažno što microsoft i googl prate i beleže sve podatke i sa kompa, ali je važno što neki mali debeli voajer može da prati komšiluk, prodaje informacije ili smešta psine koje snima....

... параноичност је у порасту па скоро се може рећи и оправдана

јер постоји официјално заштита података

знали ипак постоје разлози јер је све већи број лудакиња и лудака

односно

особа који покушавају да обезбеде своју егзистенцију на основу сејања параноје односно претњи да ће користећи податке 'доћи и објаснити се '

познатији је термин 'легање на руду'

много се није легло на 'комунистичку руду' ... јер је све желело сободе

али ова слободарска руда дугиних боја је примамвљива са 'на легање'

значи залегнеш па како ти буде
Ti si mi do prekjuce bio na ignor, sad te vracam tamo.

Мени су изговори увек најинтересантнији , како се нарушава приватност човека под изговором да се то ради за његово добро .

онај ко се упеца , упеца се ..
a ti se batrgas ko sarance u lonce z:mrgreen:

Back