Paraliza sna,napadi demona ili nesto trece?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Nesa933

Početnik
Poruka
3
Pozdrav,ne znam da li je ova tema negde zapoceta ali nema veze...Ovako napisacu vam moja iskustva s "paralizom sna".Paraliza sna mi se cesto desava a tri puta sam imao neku vrstu napada.Prvi put mi se desilo da se u sred noci probudim i ne mogu da se pomerim naravno mislio sam da umirem nekako sam na polo otvorio oci i video "coveka senku" kako stoji u mojoj sobi i gleda me znam da sam se u*rao od straha,drugi put se desilo da je brat bio samnom u sobi igrao se na kompu dok sam spavao ovog puta sam otvorio oci skroz ali nisam mogao da se mrdnem,odjednom ulaze neki ljudi,demoni nzm ni ja sta i pocinju da vicu i jedan se zalece u mene i pada na tepihu pored mog krevete i onda od velikog straha se "budim" i udaram pesnicom u pod nekoliko puta ali nije bilo nikog.I na kraju zadnji put mi se desilo a tada je bilo najstrasnije jer i kad sam se probudio osecao sam necije prisustvo itd.Ovako desava mi se paraliza po ko zna koji put vise nisam uplasen vec se borim i pokusavam da ustanem.odjednom neko legne pored mene i krene da mi sapuce nesto na nekom jeziku koji ne razumem kad sam uspeo da se razdrmam i probudim vrat i uvo su mi bili topli i osecao sam kao da mi je neko duvao u vrat kad sam se smirio i opet lego opet paraliza ovog puta zena u crnom stoji i gleda me ali ne prilazi potom se budim konacno i celu noc ne spavam.Imam 19 god.i u zadnjih mesec dana mi se nije nista desilo.Da li je neko imao slicna,ista iskustva mozda???

Pozdrav,ne znam da li je ova tema negde zapoceta ali nema veze...

Trebao si malo prostudirati sta je paraliza sna . Samo ti ime kaze da i san igra neku ulogu u citavom dogadjaju . Svima se to desava , ja kad sam doziveo paralizu sna , otvorio sam oci i video guzvu u mojoj sobi . Bilo je stotine ljudi - senki , prolaze tamo amo .
Elem , deo mozga zaduzen za san ti jos sljaka dok ti se deo mozga zaduzen za javu budi , zato se ne mozes pomeriti , misici su jos relaxirani jer dobijaju signal da san jos uvek nastupa . Oci se ne mogu "iskljuciti" kao misici pa si zato mogao da ih otvoris i ugledao si sliku koju je mozak stvorio u snu , san se nastavio i sudario sa javom.....
Nikakvi demoni , napadi ni nesto trece , samo mozak ;)

Nista onostrano, rekao bih da je stres u pitanju. Imao sam slicna iskustva, npr. u snu ne mogu da se pomerim, totalna paraliza, osecam da neko zlo nadolazi, a onda se probudim u istom polozaju u kom sam bio u snu ili pribliznom. Sve tako dok nisam uspeo da ostanem pribran kada to krene da se desava i ne panicim. Tada sam uhvatio tu situaciju u lazi ;), naime u snu sam lezao na stomaku i drzao daljinac od TV-a u levoj ruci, a po budjenju polozaj tela je bio identican, ali je daljinac zapravo bio u desnoj ruci. Ne znam da li sam ovo bas najbolje pojasnio, ali poenta je u tome, da je citava ta drama samo proces budjenja, gde se krajnji tok sna podudara sa realnim okolnostima. Mislim da tu veliku ulogu imaju slike koje smo motali po glavi pre stupanja u podsvest ( hipnagogicka halucinacija ). U razmeni iskustava sa drugim ljudima, otkrio sam da je to najcesce posledica stresa.

Pozdrav,ne znam da li je ova tema negde zapoceta ali nema veze...Ovako napisacu vam moja iskustva s "paralizom sna".Paraliza sna mi se cesto desava a tri puta sam imao neku vrstu napada.Prvi put mi se desilo da se u sred noci probudim i ne mogu da se pomerim naravno mislio sam da umirem nekako sam na polo otvorio oci i video "coveka senku" kako stoji u mojoj sobi i gleda me znam da sam se u*rao od straha,drugi put se desilo da je brat bio samnom u sobi igrao se na kompu dok sam spavao ovog puta sam otvorio oci skroz ali nisam mogao da se mrdnem,odjednom ulaze neki ljudi,demoni nzm ni ja sta i pocinju da vicu i jedan se zalece u mene i pada na tepihu pored mog krevete i onda od velikog straha se "budim" i udaram pesnicom u pod nekoliko puta ali nije bilo nikog.I na kraju zadnji put mi se desilo a tada je bilo najstrasnije jer i kad sam se probudio osecao sam necije prisustvo itd.Ovako desava mi se paraliza po ko zna koji put vise nisam uplasen vec se borim i pokusavam da ustanem.odjednom neko legne pored mene i krene da mi sapuce nesto na nekom jeziku koji ne razumem kad sam uspeo da se razdrmam i probudim vrat i uvo su mi bili topli i osecao sam kao da mi je neko duvao u vrat kad sam se smirio i opet lego opet paraliza ovog puta zena u crnom stoji i gleda me ali ne prilazi potom se budim konacno i celu noc ne spavam.Imam 19 god.i u zadnjih mesec dana mi se nije nista desilo.Da li je neko imao slicna,ista iskustva mozda???
novi clan pa zaebavas jel? :lol:
da ti kaemnesto....ovaj sto ti sapuce, dobro oslusni mozda ti daje fomulu vecnog zivota, ali ako je prva rec pocinje na slovo U onda obavezno 3 puta ocenas ne bi li oterao sotonu...i pokusaj da pre spavanja mislis na nesto lepo, neku devojku koja ti se svidja mozda, pa ce ti i snovi biti lepsi, mozda ti i dodje bas ona da ti sapne koju na uvce :lol:

Dešavalo se to i meni jedan dobar dug period. Baš identična situacija kao što si naveo, u snu sam, i znam da je san, ali je sve kao u realnosti, u svojoj sam sobi, na svom krevetu i istom položaju u kom zaspim. Takođe je prvo krenuo glas i par puta sam se oduprela tome, probudila se sva u panici, pa jako teško zaspala tek ujutru, a nekad i celu noć ostala budna. U ostalim slučajevima nisam uspela da se probudim, nego eto zaspim uz taj glas, a onda kreće ta paranoična situacija. Nađe se neka silueta žene ispred mene, ne vidim joj lice, ništa, samo prepoznajem da je žena i ne razumem šta mi govori, a telo mi je potpuno paralizovano i ništa ne mogu da preduzmem.

E sad ovako, pošto me mučilo to neko vreme, baš sam se dala u istraživanje po netu. Pre svega u snu ne možemo da razmišljamo u potpunosti, ne možeš da rešiš nikakvu jednačinu u snu. Pokušaj prvo sa tim, da budeš uveren da li si u potpunosti u snu u toku te situacije. Jednostavno sebi postavi najjednostavniju jednačinu, tipa 8+6=? i vidi da li si sposoban da to rešiš. Ako nisi, onda je to samo san i jednostavno ti se zakačilo nešto u podsvesti, pa te muči tokom snova. Ako uspeš da izračunaš, kao što sam ja uradila, onda je u pitanju druga stvar, a to je da otvoriš oči pre nego što se probudiš i zbog toga ti se pomeša taj san/košmar sa realnošću. To se dešava često kod lucidnih snova, ako zakažeš u nekom koraku.

Kako god, nemaš čega da se plašiš, to je normalna pojava koja se dešava dosta ljudi. Ne progone te nikakvi demoni ili nešto slično i nisi jedini koji je imao problema sa time. Ja sam se, ko retard neki, obratila tumačitelju snova i on mi je savetovao da odem u crkvu zbog takvih snova, a pošto u crkvu nisam ulazila više od 3 godine, niti imam nameru, jer ne verujem u povezanost crkve sa time, niti u samu crkvu uopšte, ali da ne zalazim sad u te moje teorije, sama sam rešila problem.

Ono što tebe najviše zanima verovatno je kako da se izboriš sa time. Oko toga već ne mogu toliko da ti pomognem, jer moraš sam da poradiš na tome. Moraš da uspeš da ubediš sebe tokom tog sna da je TO SVE SAN. Znam koliko to može da bude teško u takvoj situaciji, ali na kraju ćeš uspeti ako budeš uporan. Ja sam brdo puta bila paranoična, pokušavala da pomerim telo, da vrištim u snu iako nemam glasa i slično, ali što više paničiš, dublje će te to pogoditi. Dakle, moraš da potpuno smiriš sebe u snu, znači bukvalno da ostaneš miran, pokušaš da se nasmeješ, da kažeš u sebi OVO JE SAN i da se probudiš. Posle toga te to više neće mučiti, ja već godinu dana nemam problema sa time otkako sam uspela da ubedim sebe u to.
Negde sam pročitala kasnije da možeš da pokušaš i da zaustaviš dah u toku sna, jer ništa drugo ne možeš kad ti je telo paralizovano, pa se možda i tako probudiš, mada više nisam imala problema sa time pa nisam imala priliku da to pokušam.

Nadam se da sam ti pomogla bar malo i apelujem ti da pročitaš ceo post jer nisam mogla jednostavnije da ti objasnim. :)

Desavalo mi se slicno kao i tebi .Ne znam sta je u pitanju
Evo pravi primer virtuelnog demona...:mrgreen:
To su ti koji imaju samo trouglić i na stand bay su...
Ukinuti su i ponekad se pokrenu krstom-misle da su živi...
Administracija ih drži "na aparatima"3 meseca od ukidanja...:hahaha:
Kad bih ja sad krenuo s Coviaxom-na filozofiji bi ponekom i srčka riknula pa bi mi se pridružio...:mrgreen:

Poslednja izmena:
  • Podržavam
Reactions: Nez
vidi pa ima nas jos:hahaha:
i meni se desavalo slicno
prvi put pre oko 4 godine, prvo je nejasno ali koliko se secam prvo me neko privuce kao neko koga znam i onda me neka zena u crnom zaskoci sa ledja i budem toliko stegnut i paralisan, a sto se tice zvukova kao da je bilo nekih tihih mrmljanja bilo je strasno, jecao sam, kad sam se probudio pred ocima mi je bila mutna slika sa roze kruzici a srce mi je puno lupalo, drugi put pre par meseci e tad je bilo uzasno isto neko poznat i onda me opet neka zena u crnom zaskoci i sanjao sam da je znam odnosno onaj koji mi je skrenuo paznju je bio jedan od najboljih drugova a ova zena moja mati, isto sam jecao e da je cuti te decibele i zvuke taman da prodam za horor film pare da zaradim, brat kad me je budio znaci i on se usro, ne zna dal da bega a mene da ostavi:azdaja: kad sam se probudio bilo je sve uredu, ozbiljno jedno od najgorih iskustava tako da ga pamtis i da se pitas, onda treci put posle nepun mesec opet prvo neko me privuce i opetneko za ledja ja ni makac, probudim se brzo, cetvrti opet posle nepuni mesec ista prica smao sto me je neki covek a ne zena zaskocio:rumenko: tad sam se brzo probudio cuj srece:D jbtt. ko u twilightu kao da sam se istrgao nekim pokretom u snu koliko se secam i pri budjenju kao da sam imao osecaj necijeg prisustva koje se smanjuje isto tako bio je bol i osecaj pomeranja bas sasvim slucajno naspram solar plexusa:mrgreen: sa ledjne strane

eto ali ja se stvarno i ozbiljno pitam sta je to, sta uzrok sta posledice, s cim ima veze psihologija, parapsihologija i ovaj drugi slucaj stvarno ne mogu tek tako da predjem preko njega
istrazujem isto, citam ali sto se tice ljudi sa neta i ost koji pricaju o drugim metodama mimo psihologije moj utisak 90% i vise je sumljivo ili dark sajd ili neznanje i mozes misliti da je ispravna strana, pomoc ali je to njima korist i zlo pa cak i literaure... e onda ne znam sta bi...

Demoni :aha:

Vjerovatno se u većini sličnih slučajeva hitno trebalo probuditi iz sna jer je tijelo bilo ugroženo iz nekog razloga (na pr. ne mogućnosti da se diše, kao što se meni događalo). Mozak je i aktivirao funkciju za buđenje ali je na žalost u nekim situacijama san toliko jak da izgleda kako se nemoguće probuditi. Zato stupaju na snagu dodatne mogućnosti mozga da se do kraja sprovede akcija buđenja u vidu zastrašujućih snova koji obično urode plodom. Taj problem sam riješio autosugestijom pred spavanje. Jednostavno sam zapovijedao mozgu da se u opasnoj situaciji moram što prije probuditi i mozak je tako i reagovao. Budio me i bez košmarnih snova. Više nemam nikakvih problema te vrste.

meni se sad desilo sanjam da hocu da zaspim, tesko disem i znam da bi trebao da se probudim i prvo sam bio bas dosta svestan da sanjam i osecaj da sam skoro budan i onda kao jos vise utonem u san, pa znam i dalje da je san pokusavam da se probudim sanjam da ustajem, hocu da razdrmam pa sednem pa kao hocu da se nzm izvucem iz sebe. pa zovem nekog kao dodje tata budi me on, i ponasa se da sam budan ja odem u drugu prostoriju padne mi na pamet da ce me mozda bljesak svetla probuditi sto sam negde citao secam se toga, palim gasim svetlo, svestan sam da je san, ali nekako nemogu da opisem, odem u sledecu prostoriju dosta sam siguran da je mati tu trazim od nje da me probudi, stegnem je za ruku i pitam jel oseca bol, nikakva velika pomoc i dalje, mislim da nije mozda jos neko u toj prostoriji i kazem da dodju u moju sobu da me probude secam se da sam tamo zaspao, opet palim gasim svetla, razdrmavam se, vratim se u sobu, setim se cak i onoga sto je iznad na temi ristob napisao da mozak aktivira mehanizme kako bi nas probudio u ugrozenim situacijama, pokusam da namerno dozovem uzasne snove da bi me probudili nista, nekog ima u sobi nikakva pomoc ni od njih, stanem malo mislim necu valjda ostati na ovom nekom nivou svesti, da nisam mozda mrtav, jer toliko je to dugo trajalo da sam se vise iscrpeo, nisam znao sta, onda kao da postajem manje svestan, kao da se vise vracam u san, i tek onda se probudim, trebalo mi je da se duboko nadisem
pitam se kako i to moze da se desi ?

Disanje ti je bilo otežano ali ne kritično po život i zato si toliko dugo sanjao. Moj problem je bio povezan sa buksizmom (stiskanje vilica u snu) tako da automatika preuzimanja disanja na usta, ako iz nekog razloga ne može na nos, kod mene nije funkcinisala. Autosugestijom pred spavanje lako ćeš riješiti taj problem.

meni znam da sam imao problema kada lezim na ledjima jezik zaustavi disanje, a nekad i ne mora to npr. kao sada kada sam malo prehladjen pa i kada lezim na strani kao sto je sad bilo opet eto ima problema, zasto neznam tacno mozda isto neke teskoce preusmeravanja disanja na usta umesto na nos
vise me je zanimalo to u snu kako je sve bilo o.O ,te razlicite svesnosti,...

Frk, ja sam dve godine imala te paralize sna, učestalo, do tri puta nedeljno.
Prvi put kad se desilo sećam se da sam bila baš isprepadana, nisam znala šta se dešava pogotovo što sam generalno paranoična i plašljiva...a onda sam sela na net, malo proguglala i skapirala da je to prilično često pa sam se razočarala. Ponadala se ja da sam posebna.
Doduše fizički jeste bilo iscrpljujuće pošto sam razvila naviku da se, čim u snu predosetim šta sledi, nasilno budim, u prevodu počnem da cimam vrat i glavu dok se ne probudim..
Hvala neka, jeste da kažu da nije opasno al ne bih ja da rizikujem..odmah se lepo probudim, malo odsedim pa nastavim da spavam u miru....
Uvek se setim one situacije kada za nekog kažu da je umro mirno, u snu..pa se onda setim svojih paraliza sna i pomislim na to da možda i nisu umrli baš u miru...uvek me bilo strah da ću i ja umreti ' mirno' u snu ako se prepustim...
Trajalo je to dosta dugo...i negde u junu prošle godine, možda i malo ranije je naprasno prestalo, samo od sebe...kao što je i počelo.
Ne mogu baš da kažem da mi nedostaju te epizode :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back