Dešavalo se to i meni jedan dobar dug period. Baš identična situacija kao što si naveo, u snu sam, i znam da je san, ali je sve kao u realnosti, u svojoj sam sobi, na svom krevetu i istom položaju u kom zaspim. Takođe je prvo krenuo glas i par puta sam se oduprela tome, probudila se sva u panici, pa jako teško zaspala tek ujutru, a nekad i celu noć ostala budna. U ostalim slučajevima nisam uspela da se probudim, nego eto zaspim uz taj glas, a onda kreće ta paranoična situacija. Nađe se neka silueta žene ispred mene, ne vidim joj lice, ništa, samo prepoznajem da je žena i ne razumem šta mi govori, a telo mi je potpuno paralizovano i ništa ne mogu da preduzmem.
E sad ovako, pošto me mučilo to neko vreme, baš sam se dala u istraživanje po netu. Pre svega u snu ne možemo da razmišljamo u potpunosti, ne možeš da rešiš nikakvu jednačinu u snu. Pokušaj prvo sa tim, da budeš uveren da li si u potpunosti u snu u toku te situacije. Jednostavno sebi postavi najjednostavniju jednačinu, tipa 8+6=? i vidi da li si sposoban da to rešiš. Ako nisi, onda je to samo san i jednostavno ti se zakačilo nešto u podsvesti, pa te muči tokom snova. Ako uspeš da izračunaš, kao što sam ja uradila, onda je u pitanju druga stvar, a to je da otvoriš oči pre nego što se probudiš i zbog toga ti se pomeša taj san/košmar sa realnošću. To se dešava često kod lucidnih snova, ako zakažeš u nekom koraku.
Kako god, nemaš čega da se plašiš, to je normalna pojava koja se dešava dosta ljudi. Ne progone te nikakvi demoni ili nešto slično i nisi jedini koji je imao problema sa time. Ja sam se, ko retard neki, obratila tumačitelju snova i on mi je savetovao da odem u crkvu zbog takvih snova, a pošto u crkvu nisam ulazila više od 3 godine, niti imam nameru, jer ne verujem u povezanost crkve sa time, niti u samu crkvu uopšte, ali da ne zalazim sad u te moje teorije, sama sam rešila problem.
Ono što tebe najviše zanima verovatno je kako da se izboriš sa time. Oko toga već ne mogu toliko da ti pomognem, jer moraš sam da poradiš na tome. Moraš da uspeš da ubediš sebe tokom tog sna da je TO SVE SAN. Znam koliko to može da bude teško u takvoj situaciji, ali na kraju ćeš uspeti ako budeš uporan. Ja sam brdo puta bila paranoična, pokušavala da pomerim telo, da vrištim u snu iako nemam glasa i slično, ali što više paničiš, dublje će te to pogoditi. Dakle, moraš da potpuno smiriš sebe u snu, znači bukvalno da ostaneš miran, pokušaš da se nasmeješ, da kažeš u sebi OVO JE SAN i da se probudiš. Posle toga te to više neće mučiti, ja već godinu dana nemam problema sa time otkako sam uspela da ubedim sebe u to.
Negde sam pročitala kasnije da možeš da pokušaš i da zaustaviš dah u toku sna, jer ništa drugo ne možeš kad ti je telo paralizovano, pa se možda i tako probudiš, mada više nisam imala problema sa time pa nisam imala priliku da to pokušam.
Nadam se da sam ti pomogla bar malo i
apelujem ti da pročitaš ceo post jer nisam mogla jednostavnije da ti objasnim.