Paradоntoza - voleo bih da me posavetujete...

• Začetnik teme Začetnik teme TC
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ето, а ја бих се заклела да је генетика главни фактор развоја парадетнозе.
Мада, сад ме Андреа збунила овом причом о Турцима рођеним у Немачкој.

А да ли се Турцима који су рођени у Турској, а живе у Немачкој повећала инциденца парадентозе?

Занимљиво...с обзиром да сам пуно пута била и у Турској и Немачкој могу сам да кажем да немци једу смеће.
Храна им је сва вештачка.
Док Турци и даље имају културу гајења воћа, поврћа, прављења домаће хране....

pa i on kaze da se ne zna sta je uzrok, ishrana, genetika, hormoni, pusenje.......moja tetka ima zdrave zube i problem sa paradentozom...to za turke rodjene u turskoj je njegovo zapazanje - kaze da se preznajao vadeci im zube koliko su cvrsto usadjeni u vilici a da njihova deca rodjena u nemackoj imaju mnogo losije zube
Није исто, али слично.
Сем једном недељно ми у кући једемо пресну храну, између осталог и пресно млеко.
Зимус је мојој жени испала пломба са неког од кутњака из доње вилице(не знам ког, еби га) и после неких 3-4 месеца оклевања отишла је код зубарке.
Ова није хтела да верује да је зуб био отворен неколико месце, пошто није било ни трага квара, а потом је, ипак, за сваки случај уклонила мали слој ткива уз констатацију: Госпођо имате изванредну минерализаци9ју зуба!!! Другима бушилица просто тоне у зуб!
Исхрана је веома важна, у великој мери ми смо оно што једемо.

Back