Parada / ...provjere odraslosti i poštovanja različitosti .../

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

faraonn

Elita
Poruka
20.100
...ne razumijem ovu famu oko nekakvih parada ili dana okupljanja raznih grupacija ili volja za sjedeljkama ili pražnjenjima
...ima kupusijada...rakijada...čobanijada...trubadijada...
Svako se okuplja sa svojim reklamama , investicijama , rizicima i obaveznim prijavljivanjima
kod odredjenih za to institucija...i mislim da su pojedina okupljanja isprovocirali sami nosioci da bi pozornost javnosti okrenuli na sebe...
...toliko sam gledao tih šetnji i protesta po Luzernu, sa raznih ostrva, glečera i Novih kao starih Gvineja
i niko nije niti riječ uputio osim ako se neko pripit priključi da ispije Kafe_cvećke / automat_kafa sa rakijom po izboru/...ne paradira se protiv nego za...
...ovdje je sve ,-p r o t i v ...:rtfm:

.....
Što se tiče gej parade, nemam ništa protiv. Ako postoji Ustavom garantovano pravo na štrajk u slučaju obespravljenih radnika, kao i pravo na mirnan protest u cilju borbe za neko pravo, zašto ne bi postojala i gej parada. Činjenica je da su gejevi stigmatizovani u skoro svakom smislu, da ne pominjemo batine koje se dele po parkovima ako siledžijama neko makar i zaliči na geja, tako da ne mogu da kažem "briga me ko se sa kim hebe, neka se hebe u svoja 4 zida, šta ima da se šetka po ulici i maše zastavicama" - licemerno je.

Ne interesuju me priče o teorijama zavere i "uvozu svih zala sa zapada u cilju razbijanja porodice"; suviše je naivno pretpostaviti da porodicu može da razbije postojanje određene grupacije različite seksualne orijentacije, ili svest o postojanju te grupacije - porodicu razbija siromaštvo, nezaposlenost, bezakonje, nepozitam, nepoštovanje Zakona o radu i sijaset ostalih stvari.

Nažalost, još uvek smo debelo primitivna, netolerantna, sujeverna i zagrižena sredina, koju je prevladala mentalna apatija kada je u pitanju borba za bolje sutra svih građana, bez protesta protiv rada na crno, bez protesta protiv kriminala koji je ušao u sve pore, ili protesta protiv siledžijstva ili nekulture na svakom koraku - ali zato nema apatije kada treba batinati navijače suprotnog sportskog kluba, razbijati izloge i obijati trafike na protestu za Kosovo, ili batinati manjine po bilo kom osnovu, pa i seksualne manjine, poredeći ih sa pedofilima i nekrofilima.. tada je bes na visni zadatka. Tužno.

Pa najvise dece upravo imaju siromasni i nezaposleni :lol:

A da li porodica postoji tamo na Zapadu, barem normalna, pa rekoh bih da ne. Dakle moguce je da su te teorije zavera istinite.
Ima nas raznih; neko koristi zdrav razum, a neko se utapa u mržnji i netoleranciji pod pokroviteljstvom zaštite porodice koju će, je l`, razoriti homoseksualci.
Sve je samo stvar svesti.

Ima nas raznih; neko koristi zdrav razum, a neko se utapa u mržnji i netoleranciji pod pokroviteljstvom zaštite porodice koju će, je l`, razoriti homoseksualci.

Sto se mene tice ne utapam se u mrznju, ali je bezobrazluk i nevaspitanje od strane LGBT manjine da se tako ponasaju prema svma. Ako im je do paradiranja neka lepo odu u Amsterdam, Berlin i paradiraju do mile volje. Ovde ce samo izazvati nered i haos, jer Srbi ne prihvataju te stvari, bas kao sto mnogo toga nisu prihvatili. Ovo im se samo na silu namece, kao detetu kad guras punu kasiku u usta da jede a ono nece.

E sad sto kazes imas nas raznih, neko jednostavno hoce da bude normalan i da zivi u miru, a nekome je mozak duboko pomucen uticajima medija da je Parada i homoseksualizam normalna stvar.

Ne mogu biti tolerantan prema necemu sto je slicno ubicama, lopovima, silovateljima.

Znači sutra nije dobro biti obični građanin, posjetitelj ili turista u Beogradu. Nije dobro biti niti žandarm ili policajac sutra u Beogradu. I to bi bio moj zaključak glede teme.

I evo sad neka meni tolerantni i liberalno orijentisani forumasi kazu zbog cega je to tako? Zbog cega mora sutra biti haos u gradu, zbog cega drzava mora postaviti 6 500 policajaca i to ne samo obicnih nego policajaca obucenih ko roboti, oklopi, stitovi, kao da je rat? Pa nigde se ne salje toliko policajaca zbog neke obicne gluposti. Po meni je to samo smejurija i komedija za ove na Zapadu. Jel uopste potrebno to? Kao da je vanredno stanje. Zar niko ne moze da shvati da se u ovoj zemlji homoseksualizam ne podrzava i da je to samo remecenje mira i reda?

Sto se mene tice ne utapam se u mrznju, ali je bezobrazluk i nevaspitanje od strane LGBT manjine da se tako ponasaju prema svma. Ako im je do paradiranja neka lepo odu u Amsterdam, Berlin i paradiraju do mile volje. Ovde ce samo izazvati nered i haos, jer Srbi ne prihvataju te stvari, bas kao sto mnogo toga nisu prihvatili. Ovo im se samo na silu namece, kao detetu kad guras punu kasiku u usta da jede a ono nece.

E sad sto kazes imas nas raznih, neko jednostavno hoce da bude normalan i da zivi u miru, a nekome je mozak duboko pomucen uticajima medija da je Parada i homoseksualizam normalna stvar.

Ne mogu biti tolerantan prema necemu sto je slicno ubicama, lopovima, silovateljima.
Zanimljivo poređenje.... kada bih želela da i dalje diskutujem na temu, upitala bih te otkud tolika količina lopovsko-silovateljsko-ubistvene homofobije.
Mislim, psihologija bi imala adekvatan odgovor... meni dosta :)

------------
Znači sutra nije dobro biti obični građanin, posjetitelj ili turista u Beogradu. Nije dobro biti niti žandarm ili policajac sutra u Beogradu. I to bi bio moj zaključak glede teme.
Otprilike. Hetero batine i razbijanje izloga se osmehuju.

Zanimljivo poređenje.... kada bih želela da i dalje diskutujem na temu, upitala bih te otkud tolika količina lopovsko-silovateljsko-ubistvene homofobije.
Mislim, psihologija bi imala adekvatan odgovor... meni dosta :)

------------

Otprilike. Hetero batine i razbijanje izloga se osmehuju.

...Kao cvijet na kiši
i Faraonn se zapitkuje
i najedno smislio
...meni je drago što po neka mišljenja
ne razumijem...:D

Примитивизам, ништа више, од стране наравно оних који су против параде, и који ће опет да руше БГ.

ма олош
никако да свате да гологузе педерчине представљају еуроску културу и цивилизирани искорак ка свијетлој будућности.....

Misliš.... niko ne bi trebalo da se bori za realizaciju Ustavom zagarantovanih prava i da ukazuje na kršenje istih, jer još uvek ima siledžija na suprotnoj strani koji bi napravili nered i nemir? :)

Sto se tice tih prava neka se prvo ona daju nekim drugim ljudima koji nemaju ta prava.
Nego pitam te jel volis red i mir? Verovatno volis. Zbog cega sutra mora biti nereda i nemira, ne zbog siledzija vec zbog pedera jer su oni krivci za taj nered bas kao i siledzije? Jel to potrebno? Provokator je uvek kriv kao i onaj sto se lozi zar ne?

- - - - - - - - - -

ма олош
никако да свате да гологузе педерчине представљају еуроску културу и цивилизирани искорак ка свијетлој будућности.....

I da je to naredni stadijum evolucije coveka.

Sto se tice tih prava neka se prvo ona daju nekim drugim ljudima koji nemaju ta prava.
Nego pitam te jel volis red i mir? Verovatno volis. Zbog cega sutra mora biti nereda i nemira, ne zbog siledzija vec zbog pedera jer su oni krivci za taj nered bas kao i siledzije? Jel to potrebno? Provokator je uvek kriv kao i onaj sto se lozi zar ne?
Što se tiče odgovora na pitanje o redu i miru, odgovorila sam gore.... odgovor na isto leži u pitanju koje sam postavila - da li smatraš da niko ne treba da se bori za realizaciju svojih Ustavom zagarantovanih prava i da ukazuje na kršenje istih, jer na suprotnoj strani ima siledžija koji će da prave nerede?

No, na to pitanje si izbegao odgovor, što je i razumljivo - priznavanje prava samo određenim grupacijama uz oduzimanje tog istog prava drugim grupacijama zvuči prilično licemerno, a niko ne voli da baš očigledno pokaže svoje licemerje.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back