"Paraćinka" radnicima duguje milion evra

Poruka
4.285
Fabrika za proizvodnju konditorskih proizvoda "Paraćinka" iz Paraćina duguje milion evra svojim radnicima po osnovu dividende, jubilarnih nagrada od decembra 2008.do decembra prošle godine i tri neisplaćena lična dohotka.

Zbog neizmirenih obaveza bio je zakazan generalni štrajk za 1.februar ali, pošto su sindikat i menadžment fabrike postigli dogovor da se sa današnjim danom svakom radniku izda potvrda o potraživanju , štrajka neće biti, rekao je za Tanjug predsednik Samostalnog sindikata u Paraćinki Slavoljub Najdanović.

On je još naglasio da kada bi radnici hteli da naplate svoja potraživanja fabrika bi se odmah ugasila. Oko 200 zaposlenih već tri godine finansira fabriku odnosno, proizvodnju primajući umanjene lične dohotke za pet miliona dinara na mesečnom nivou.

Uprkos velikim poteškoćama u poslovanju "Paraćinka" je prošle godine proizvela i prodala na domaćem i inostranom tržištu milion i dvestapedeset hiljada kilograma raznih vrsta proizvoda. Nažalost, to nije bilo dovoljno da fabrika pozitivno završi 2.010.godinu, pošto naplata ide veoma teško, kaže Najdanović.

Jedini izlaz "Paraćinka" vidi u dolasku strateškog partnera, koji je spreman da investira u ovu fabriku. Većinski akcionar u ovom kolektivu je država sa 45 odsto akcija, a Ed Nikolson , koji u Paraćinki ima 24,9 posto akcija i drži upravljačka prava, nije investirao do današnjeg dana ni dinar, napominje Slavoljub Najdanović.

http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/232628/Paracinka-radnicima-duguje-milion-evra

Sta kaze prosveta na ovo?
 

Back
Top