Papagaji

Da li ste dresirali papagaja?

• Ne, papagaja nisam dresirao

• Da, ali sam papagaja malo naucio (da uzima hranu iz prsta...)

• Da, papagaja sam naucio da me se neplasi (da mi sedi na ramenu...)

• Da, papagaja sam mnogo stvari (da gura kolica,pravi se mrtav...)

• Da, papagaja sam naucio da prica!

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Ja imam prelepu nifu,zove se Tika i ima oko 6 godina,voli da lei po kuci,da mi gricka uvo....Evo ovo je ona

Prilozi

• tika_2.jpg
    tika_2.jpg
    19 KB · Pregleda: 11
Meni rekao ovaj u radnji da ne smem da pustam kanarinca iz kaveza da oni nisu navikli na to. Jel to istina, posto sam ja procitala na internetu da treba da se pustaju?

dali neko zna sta da radim kupio sam par kanarinaca i vec posle 5 dana zenka je snela prvo jaje danas evo drugo zena od koje sam kupio ptice rekla je da postoji mogucnost da zenka snese jaja kod nje se to vec desilo ali ona je jaja bacila jer nema vremena za to sta da radim pozdrav i hvala

Pa zavisi ako su jaja oplodjena ostavi ih,zasto da ne imaces slatke papagajcice,ali ako nisu onda ih baci...ako resis da ih ostavis treba ti malo veci kavez,malo zaklonjen od pogleda,gnezdo i to je to(bar su meni to rekli kada je moja nimfa prvi put imala jaja)nema mnogo posla...:lol:;)

Nemam iskutva sa pticicama pa me interesuje da li da ja mom kanarincu samo otvorim vrata pa da on izadje ako hoce ili ja treba da ga iznesem (ustvari da se jurim sa njim po kavezu :-) )?

Ni ja nemam iskustva sa kanarincima ali papagaje (tigrice) sam imala ranije i ako je ptica uplasena, najbolje da joj otvoris kavez i pomeris se iz njenog vidnog polja ili bar da prestanes da obracas paznju na nju. Koliko se secam, kanarinci su stidljiviji od tigrica a moji rodjaci su imali jednu bas, bas stidljivu zenku tigrice. Jedini problem moze da bude vracanje u kavez. E, tu vec ne mogu da ti pomognem.

otvori vrata i drzi ih otvorena po nekih sat vremena ako ne izadje zatvori. Posle nekoliko dana ona ce izaci.Ulazak u kavez jeste malo tezi ali i to se nauci smo je nemoj plasiti. Najlakse ti je da prvih dana izvadis hranu iz kaveza i pustis je .Kad budes hteo da je zatvoris samo vrati hranu u kavez i ona ce uci...tako sam ja moju naucila i sad uopste nemamo problema samo joj priblizim kavez ona sama udje ....srecno

Slushajte ovu pricu...

Ovako ide prica... U jednu subotu pred BG-CACIB spremimo se mi da odemo posmatracki na izlozbu..Ujedno trebali smo da nadjemo dobrog veterinara da nam pregleda nasheg dogana..
Sada vec prijateljica,devojka koja nam je prodala kucu nas posavetuje da odemo kod "Bube" (da ne reklamiram ordinaciju,mozda nesmem)...
I tako krenuli mi ...Ispred ordinacije cuje se lavez,zena ima svoje pse,ulazimo na vrata nas cetvoro,tu je kao neka cekaonica a jedan kao shalter uradjen kao akvarijum,ja se odushevila...
Iz neke tamo prostorije kaze zena "MOlim sacekajte"...Mi mirni,tishina ...Posle par minuta neko kaze "CAo!"...Mi pogledamo levo ,pa desno kad ono nikoga...Ono opet "cao!"..
Pogledamo kroz staklena vrata kad ono ogroman papagaj...
Ja zaboravila za sta sam doshla...Zena zavrshila pregled,ideli savete a ja samo cekam kada ce da zavrshi ,da bi je pitala mogu li da pogledam papagaja....JA SAM SE ODUSHEVILA...
Cak me i imitirao...

Yg5bFV37PCjtd6Qy.v.jpg

60vNlp7U7aKMMrKR.v.jpg

E da i za sve koji nisu gledalo ovaj klip...UZIVAJTE:D

Back