Moj pas je imao 18 meseci kad je dosla ptica. Evo sad su vec 2 meseca zajedno i za sad se odlicno slazu(koliko je to moguce). U pocetku je pas ludeo,mislim da nije hteo da ga povredi nikad,ali mu je bilo toliko cudno da imamo nekog vanzemaljca u kuci. Kako su dani prolazili polako se smirivao...papagaj ga je od samog pocetka potpuno kulirao,nije ga se uopste plasio...kad mu pas pridje,da ga onjusi,ugrize ga za nos,bolje receno stipne i ovaj odmah se skloni...primetila sam da pas ne voli da bude u njegovom prisustvu,zato sto je ovaj mali mnogon naporan i stalno smara,sto ovog nervira uzasno,tako da ako mu pridje,pas lepo ustane i skloni se na drugo mesto. Obojica su jako ljubomorni,kad mazim jednog moram i drugog. Onda,npr kad hranim papagaja,pas insistira da dobije i on semenku koju sa najvecim gadjenjem nekako proguta. Kad je neko u kuhinji,oboojica su tu,pas na plocicama moli,a papagaj na frizideru isto moljaka. Ka drucam,obojica smaraju,ne daj boze jednom nesto da dam,a drugi da ostane uskracen,tu nastaje panika. Jednom je papagaj slucajno sleteo na psa koji je spavao,ovaj to nije osetio,mislio je da ga ja ceskam,sve dok mu ovaj nije napravio pirsing na uvetu...e al je onda skocio!!!!
Tek su dva meseca zajedno,mislim da ce biti super drugari...kad je papagaj dosao,ja sam mislila da ce se poubijati,al eto,sad je super