Papagaji

Da li ste dresirali papagaja?

• Ne, papagaja nisam dresirao

• Da, ali sam papagaja malo naucio (da uzima hranu iz prsta...)

• Da, papagaja sam naucio da me se neplasi (da mi sedi na ramenu...)

• Da, papagaja sam mnogo stvari (da gura kolica,pravi se mrtav...)

• Da, papagaja sam naucio da prica!

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
zar nisi pominjao sestru u ns?mogla bi ona da ti kupi,verovatno ima.
ja bih mogla da ti kupim i posaljem,ali bi ti to onda bilo skuplje...za koji dan putujem za arilje,pa onda u jedno selo na zlataru...ali zao mi je nikako kroz tvoje mesto ne prolazim

zar nisi pominjao sestru u ns?mogla bi ona da ti kupi,verovatno ima.
ja bih mogla da ti kupim i posaljem,ali bi ti to onda bilo skuplje...za koji dan putujem za arilje,pa onda u jedno selo na zlataru...ali zao mi je nikako kroz tvoje mesto ne prolazim

Eeee koji sam ja konj !
Prosle sedmice sam bio kod sestre u NS i bas sam isao u neki veliki pet centar sestra da kupi igracku za psa pa onda da i ja usput vidim igracku za Lepu i uopste se nisam setio da pitam jel imaju neku bolju hranu :dash::dash::dash:

Ako ne nadjem sutra u Zv neku bolju (a sumnjam da cu naci) recicu joj da mi nadje u NS

Hvala :cmok:

Juce je bilo uzasno vruce pa sam ovog mog istusirao i perje mu je kad se osusilo izgledalo kao novo, pa to preporucujem i vama..I naucio sam ga da sedi na ramenu, samo sto mnogo vrsi nuzdu...

ja sam ga vec tusirao pod tusem i to je ekstra stvar samo da nije jak tus ... moja Lepa je uzivala
samo ej problem kako je osusiti jer je fen mnogo jak za nju :think:
ja sam je malo toa.papirom susio a posle fenom ali iz daljine :mrgreen:

Inace planiram da Lepoti nabavim drustvo-muzjaka tigricu
Sta mislite o tome ?
Da cujem ?

I jedna luda stavr-jel moguce ukrstiti tigricu i nimfu obzirom da su obe iz porodice slavujara?

ja sam ga vec tusirao pod tusem i to je ekstra stvar samo da nije jak tus ... moja Lepa je uzivala
samo ej problem kako je osusiti jer je fen mnogo jak za nju :think:
ja sam je malo toa.papirom susio a posle fenom ali iz daljine :mrgreen:

Inace planiram da Lepoti nabavim drustvo-muzjaka tigricu
Sta mislite o tome ?
Da cujem ?

I jedna luda stavr-jel moguce ukrstiti tigricu i nimfu obzirom da su obe iz porodice slavujara?

Ako joj nabavis drustvo nece se vise druziti sa tobom, a i pitanje je da li ce ga prihvatiti ako ih stavis u isti kavez, ja ne bih to radio (zbog druzenja).
Mislim da nije jer da jeste sigurno bi ih do sad ukrstili :D

Da ali mi se i ovako malo druzimo jer je ona bas bas mirna
Rodjaka koja je imala oko 5-6 papagaja do sada, kaze da nikada nije videla mirniju pticu
Bas je mirna pa se bojim da nije usamljena
Pokusavam se ja igrati sa njom ali je bas pasivna...otvorim joj vrata kaveza i izadjem iz sobe posle pola sata se vratim ona nije ni izlazila iz kaveza :confused:
Leti samo kada mi stane na ruku pa je ja iznesem iz kaveza i onda je kao "bacim" sa ruke da leti :confused:
Zato hocu da joj kupim tigricu one su malo zivlje :)

Cekam misljenje i od Grebe jer znam da ona ima tigricu pa da vidim sta ona kaze :)

bas ti je lepa mirna.
a kako si uspeo da je tusiras?sa kavezom ili kako?i ja bih djuricu ali se plasim da ga ne traumiram.

a sto se tice drustva za tvoju lepu-ja sam isto protiv.u tom slucaju te ne bi zarezivali ni 2 %...a s.ali bi 2x vise nego sad lepa :)

bas ti je lepa mirna.
a kako si uspeo da je tusiras?sa kavezom ili kako?i ja bih djuricu ali se plasim da ga ne traumiram.

a sto se tice drustva za tvoju lepu-ja sam isto protiv.u tom slucaju te ne bi zarezivali ni 2 %...a s.ali bi 2x vise nego sad lepa :)

hmm pa ne znam sta da radim :think:
bojim se da nije usamljena ? :think:

ajde onda sada za sada necu kupovati :)

sorry zaboravio sam odgovoriti :mrgreen:

izvadis je iz kaveza i stavis je u kadu pustis na tus vodu ali smanjis da nije jak negde pola jacine tusa i samo stavis na nju :)
mozda ti bude malo u pocetku bezala od tusa ali ce ga posle minut zgotiviti :D
ne brini se nece se istraumirati jer je bar mojoj Lepoj bas prijalo

samo kad je budes susila ako je susis fenom pazi da nije blizu da ne bi nastradao Djura :)
onako iz daljine malo i malo toalet papirom i to je to

nemoj samo puno glavu da joj kvasis a sve ostalo je manje bitno :)
i vidi da voda nije hladna :D

javi kad uradis ;)

ja sam je posle

sorry zaboravio sam odgovoriti :mrgreen:

izvadis je iz kaveza i stavis je u kadu pustis na tus vodu ali smanjis da nije jak negde pola jacine tusa i samo stavis na nju :)
mozda ti bude malo u pocetku bezala od tusa ali ce ga posle minut zgotiviti :D
ne brini se nece se istraumirati jer je bar mojoj Lepoj bas prijalo

samo kad je budes susila ako je susis fenom pazi da nije blizu da ne bi nastradao Djura :)
onako iz daljine malo i malo toalet papirom i to je to

nemoj samo puno glavu da joj kvasis a sve ostalo je manje bitno :)
i vidi da voda nije hladna :D

javi kad uradis ;)

ja sam je posle

Meni to tusiranje deluje malo traumaticno, ali ako ti kazes da joj se svidja...
Ja bih Djurici preporucio tusiranje fajtalicom.Inace ne znam (ili sam zaboravio:D)koje je boje Djura i koliko je star?

Ja bih Djurici preporucio tusiranje fajtalicom.Inace ne znam (ili sam zaboravio:D)koje je boje Djura i koliko je star?

Nije ako nije jak tus ;)
Ja inace nemam fajtalicu ali bi moglo i to posluziti ko ima ...
Pokusacu da je nabavim negde
Mogu recimo od onog spreja za prozore ali se bojim zbog hemikalija da joj ne steti ? :think:

hvala za preporuku,pokusacu.
djuricu sam kupila pocetkom februara i tada mi je receno da je jako mlad,pile...ali ne znam tacno da kazem koliko je to:think:

evo ga djukule
http://forum.krstarica.com/threads/146306&page=22

hvala za preporuku,pokusacu.
djuricu sam kupila pocetkom februara i tada mi je receno da je jako mlad,pile...ali ne znam tacno da kazem koliko je to:think:

evo ga djukule
http://forum.krstarica.com/threads/146306&page=22

ja sam cuo inace da su vecina tigrica veliki djavolcici :twisted:
omisljam se puno da li da kupim tigricu Lepoj ... svi u mojoj okolini mi kazu da bih trebao jer je puno mirna i usamljena :sad2:

jel tigrice pevaju - msm koliko dnevno pevaju jesu li glasne itd.

ja sam cuo inace da su vecina tigrica veliki djavolcici :twisted:
omisljam se puno da li da kupim tigricu Lepoj ... svi u mojoj okolini mi kazu da bih trebao jer je puno mirna i usamljena :sad2:

jel tigrice pevaju - msm koliko dnevno pevaju jesu li glasne itd.

moj papagaj - tigrica je crko proletos. Izlegao se 1998... Znao je da priča pomalo, i bio je dosta pitom.

Tigrice je uglavnom teško naterati da se vrate u kavez, ali ovaj je bio lenčuga. Kavez non-stop otvoren, a on unutra. Valjda ga nije doživljavao kao zatvor nego kao mesto gde je siguran, gde može da odmara,.... i naravno tamo gde je hrana. Bio mu je kavez otvoren čak i dok je stajao u dvorištu..... Izadje ponekad malo napolje, obleti par krugova i to je to.
Upšte može da bude vrlo pitoma ptica, ako se lepo ophodi prema njoj.....

p.s.

ne pevaju, ili propričaju ili krešte ko blesavi,pogotovo kad omatore. Ali vole da "igraju" uz muziku....

moj papagaj - tigrica je crko proletos. Izlegao se 1998... Znao je da priča pomalo, i bio je dosta pitom.

Tigrice je uglavnom teško naterati da se vrate u kavez, ali ovaj je bio lenčuga. Kavez non-stop otvoren, a on unutra. Valjda ga nije doživljavao kao zatvor nego kao mesto gde je siguran, gde može da odmara,.... i naravno tamo gde je hrana. Bio mu je kavez otvoren čak i dok je stajao u dvorištu..... Izadje ponekad malo napolje, obleti par krugova i to je to.
Upšte može da bude vrlo pitoma ptica, ako se lepo ophodi prema njoj.....

p.s.

ne pevaju, ili propričaju ili krešte ko blesavi,pogotovo kad omatore. Ali vole da "igraju" uz muziku....

e moja lepa je bas takva ... pola sata otvoren kavez ona ne izlazi dok je ja na prstu na iznesem napolje i opet nece da leti ako ja ne cimnem malo ruku pa ona poleti sleti na kavez i odatle se ne mice :roll: :)

jaooo pa ja moram kupiti tigricu :lol:
imam nimfu da li ce se slagati u istom kavezu ? :think:

e moja lepa je bas takva ... pola sata otvoren kavez ona ne izlazi dok je ja na prstu na iznesem napolje i opet nece da leti ako ja ne cimnem malo ruku pa ona poleti sleti na kavez i odatle se ne mice :roll: :)

Pa onda i ne zatvaraj kavez. Izaći će sama kad joj se prohte.

Neće se slagati možda i hoće, ali će prvo leteti perje. I to sa tigrice.... Najbolje da ih držiš na različitim mestima u kući, ako misliš da imaš dve pitome ptice. Kad su zajedno, pogotovo u istom kavezu, podivljaju..... Tj. Ako su zajedno sa drugim pticama, teško prihvataju čoveka kao društvo....

Posto si toliko uporan, evo ti savet sa sajta odgajivacnice, i dobro ga procitaj, jer sadrzi neke stvari koje ti hoces, a ne bi trebalo.

KUPOVINA DRUGOG PAPAGAJA

Za kupovinu drugog papagaja čovek se odlučuje kada želi da promeni vrstu ili kada mu dotadašnji ljubimac pobegne, ili u ekstremnim slučajevima ugine od starosti ili neke bolesti kod koje se nije blagovremeno intervenisalo. Međutim, razlog kupovine drugog papagaja može da leži i zbog drugih okolnosti. Ako otkrijete da je,posle izvesnog vremena, vaš papagaj postao distanciran od vas i ukućana, a da se do tada potpuno normalno i druželjubivo ponašao, da je što se kontakta tiče postao za vas nedodirljiv, onda je vreme da mu kupite partnera suprotnog pola i na taj način mu omogućite da ostatak života srećno provede u društvu svoje prirodne vrste.

1. Šta raditi ? -Kao što sam već rekao, nastojite da mu kupite pticu iste vrste, a suprotnog pola, jer se vaš dotadašnji ljubimac sigurno neće složiti sa papagajem druge vrste ili istog pola. S tim u vezi, ako ste sve ovo uradili na prezentovani način, može se desiti da vaš dotadašnji ljubimac ne prihvati čak ni partnera iste vrste i suprotnog pola, zbog čega nastojite da se dogovorite sa prodavcem gde ste kupili novu pticu o mogućnosti zamene.

2. Momenat dolaska drugog papagaja u kuću -Kao prvo morate apsolutno imati još jedan kavez za novog papagaja. Pri donošenju istog u kuću, spojite kavez sa starim ljubimcem uz kavez u koji ćete staviti novu pticu, kako bi papagaji mogli da ostvare prvi kontakt. Vrata oba kaveza moraju da budu zatvorena tako da će se prvi kontakt ostvariti kljunovima u prorezu između žica kaveza, a koji neće istovremeno biti konstantan. Ptice treba ovako držati par dana, a zatim ih pustiti da obe lete po prostoriji, kako bi se uveili u reakcije vašeg starog papagaja, da li on obraća pažnju na drugog,da li nastoji da i dalje ostvari kontakt sa kljunom, ili, pak, pokušava, što je ređi slučaj, da povredi novu pticu. Ako se dogodi ovo poslednje spomenuto, onda ih treba ponovo vratiti u svoje kaveze i postupak ponoviti posle izvesnog vremena kada primetite da je dobronamerni kontakt kroz žice u potpunosti ostvaren. O svemu ovome morate povesti računa u cilju sigurnosti vaših ljubimaca.

Ovo su znaci rekli iskusni ljudi, koji se dugo godina bave papagajima svih vrsta.Posebno nije dobro ovo podebljano!

Back