Papagaji

Da li ste dresirali papagaja?

• Ne, papagaja nisam dresirao

• Da, ali sam papagaja malo naucio (da uzima hranu iz prsta...)

• Da, papagaja sam naucio da me se neplasi (da mi sedi na ramenu...)

• Da, papagaja sam mnogo stvari (da gura kolica,pravi se mrtav...)

• Da, papagaja sam naucio da prica!

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Pocela sam da ga pustam posle 4 dana od kako sam ga dobila jer mi je zao da sedi zatvoren kao u zatvoru,nego tamo gde je kupljen gazda tog lokala ga je mnogo maltretirao kao i ostale njegove drugare nije im davao da pevaju,kada bi zapevali on bi nekom sipkom udarao po kavez tako da pretpostavljam da je istraumiran.Vidim da je znatizeljan da hoce da mi pridje ali onako sa strahom a u ocima se vidi da je velika maza.Mozda bi se i zblizili vise ali smo bili odvojeni 10 dana,tj.ja nisam bila kuci ali cim sam stigla kada mi je cuo glas niko srecniji od njega, skakao i pevao po kavezu kao lud.

nisi ga trebala pustati bar 2 sedmice ... to ti je jedan veliki minus !

ne znam sta da ti kazem sem - druzi se non stop sa nim ;)

Naravno van kaveza u njegovoj sobi,gde da ga pustim napolje oticice i da se oprostim od njega.Imam pitanje, mom Djoletu se ljusti kljun tj gornji deo kljuna i juce je bas gulio sipinu kost,jos jedno pitanje da li ima nesto da mu boja pera bude jaca,ima li neki minerali tj kako se zovu ili koji je proizvodjac.Izvinjavam se sto sam ovoliko dosadna ali bih volela sve da saznam i svom Djoletu da kupim najkvalitetnije.

ljustenje kljuna je uobicajeno kada se mitari ... i rada moras biti oprezna jer kada se mitari nedostaju mu minaerali pa izmedju ostalog i Ca te kljun moze lako puci ako udari od staklo, zid ili nesto drugo ;)

Imas SKALARove perle "Za sjaj perja" mislim da su oko 1e i mozes mu davati takodje SKALARove perle "Sa jodom i aktivnim ugljem" koji poboljsava dezinfekciju creva ... mada sve je to domace proizvodje tako da :roll:

Najbolje bi bilo da ako imas nekoga u inostranstvu da ti donese od tamo neke preparate koji su mnogo kvalitetniji ;)

ljustenje kljuna je uobicajeno kada se mitari ... i rada moras biti oprezna jer kada se mitari nedostaju mu minaerali pa izmedju ostalog i Ca te kljun moze lako puci ako udari od staklo, zid ili nesto drugo ;)

Imas SKALARove perle "Za sjaj perja" mislim da su oko 1e i mozes mu davati takodje SKALARove perle "Sa jodom i aktivnim ugljem" koji poboljsava dezinfekciju creva ... mada sve je to domace proizvodje tako da :roll:

Najbolje bi bilo da ako imas nekoga u inostranstvu da ti donese od tamo neke preparate koji su mnogo kvalitetniji ;)

E da se pohvalimo danas smo dobili novi malo veci kavez i jako nam se dopada.Sto se tice minerala suprug mu kupio dve vrste minerala neke sarene i bele minerale,a ja se trudim da mu hranom dodajem prirodne vitamine i minerale,dajem mu kuvano jaje,plazmu i mak,zelenis tj spanac,persun,maslacak,krastavicu,jabuku,sira,sargarepu,svakog dana razlicito.Nadam se da kljun nece moci da osteti od kaveza i sipine kosti,jer samo je sa time u kontakt,udaljen je od zida i ostalih tvrdih predmeta.

E da se pohvalimo danas smo dobili novi malo veci kavez i jako nam se dopada.Sto se tice minerala suprug mu kupio dve vrste minerala neke sarene i bele minerale,a ja se trudim da mu hranom dodajem prirodne vitamine i minerale,dajem mu kuvano jaje,plazmu i mak,zelenis tj spanac,persun,maslacak,krastavicu,jabuku,sira,sargarepu,svakog dana razlicito.Nadam se da kljun nece moci da osteti od kaveza i sipine kosti,jer samo je sa time u kontakt,udaljen je od zida i ostalih tvrdih predmeta.

drago mi je :) koliko celicine ti je kavez taj novi ?

ti "vestacki" minerali nisu toliko ni vazni koliko prirodni ali ja imam problem sa hranom ... vec mesec dana jede samo semenke stavljao asm jabuku i bananu ali ne jede :eek:

ne znam sta da radim ... jedino da izbacim semenke pa dok je glad ne natera da pocne jesti voce :sad2:

od kavez i sipinu kost ne moze povrediti kljun 100% ;)

drago mi je :) koliko celicine ti je kavez taj novi ?

ti "vestacki" minerali nisu toliko ni vazni koliko prirodni ali ja imam problem sa hranom ... vec mesec dana jede samo semenke stavljao asm jabuku i bananu ali ne jede :eek:

ne znam sta da radim ... jedino da izbacim semenke pa dok je glad ne natera da pocne jesti voce :sad2:

od kavez i sipinu kost ne moze povrediti kljun 100% ;)

Imali smo kavez u obliku kucice a sada je dno iste velicine kao i prethodni ali je gore polukrug tako da ima vise mesta da ne bi krivio rep,izmericu trenutak, 40x30x61cm,nadam se da mu nije mali jer kod nas nema da se kupi veci i ovaj smo cekali 3nedelje da stigne morali smo da ga narucimo.

Dajes li joj grancice kako ih ja zovem jer neznam sta je,moj Doje obozava za 2 dana ode grancica,pokusaj sa krastavicom jedan kruzic ne vise,izbegavaj bananu jer nevalja teska je i muci ih stomak kao i kruska.Pokusaj jos i kombinaciju kuvano jaje rendano, keks mleven i mak nemleven jedna kafena kasicica dnevno,mak se koristi kao lek za stomak,mozda ga muci stomak.

Imali smo kavez u obliku kucice a sada je dno iste velicine kao i prethodni ali je gore polukrug tako da ima vise mesta da ne bi krivio rep,izmericu trenutak, 40x30x61cm,nadam se da mu nije mali jer kod nas nema da se kupi veci i ovaj smo cekali 3nedelje da stigne morali smo da ga narucimo.

Dajes li joj grancice kako ih ja zovem jer neznam sta je,moj Doje obozava za 2 dana ode grancica,pokusaj sa krastavicom jedan kruzic ne vise,izbegavaj bananu jer nevalja teska je i muci ih stomak kao i kruska.Pokusaj jos i kombinaciju kuvano jaje rendano, keks mleven i mak nemleven jedna kafena kasicica dnevno,mak se koristi kao lek za stomak,mozda ga muci stomak.

e divno i moj kavez je na vrhu polukruzan i cak mi se cini da je iste velicine ako se dobro secam :eek:
kod mene je plavo beli samo nemoj reci da je i kod tebe :lol:

ne znam sta su ti te "grancice" :lol:
ma ona jede kao luda ali samo semenke i pocela je da gricka sipinu kost a nju nije bas gotivila u pocetku ... pojela je tek pola sipine kosti za mesec dana :think:

sutra cu da joj izvadim semenke iz kaveza i da stavim voca i povrca ... kad ogladni morace da jede bilo sta :twisted:

moj je otkrio ogledalo u sobi.prvo je uzasno cvrcao i pokusavao sam sebe da kljucne...sad se samo ucuti i gleda se..
mrzi me da listam....ali sam negde citala da cini mi se nije dobro da zure u ogledalo..
plasim se postace mi djurica depresivan :lol:

au pa ja imam neko malo ogledalce koje verujem da ima svako od vas ali + imam i jedno malo vece velicine 20x10 cm :eek:

Moracu da ga sklonim iz kaveza ... inace non stop kao da se udvara papagaju u ogledalu .. rasiri krila i skace napred nazad :lol:
mislim da se zaljubila ... samo ne zna jos da je narcis :lol:

Ja znam za odgajivacnicu Jakovljevic.
Vise o njima mozes naci na google.
Medjutim, neki kazu da nisu bas pouzdani ali to su tudja iskustva ne moja tako da ne mogu da sudim o njima. Valjda se ne brinu o pticama i lazu u vezi sa pticama :confused:

Cena im se krece oko 1000e za odraslu jedinku a mladucne bi mozda ali samo mozda mogao nabaviti za nekih 600-800e

Molim vas za pomoć.
Imam tigricu, stara je jedva nešto više od mesec dana, pre par dana je došla kod nas.
Bila je dobro par dana, dok nismo primetili da stalno isteže noge.Kada smo pogledali ispod repa, primetili smo veliku količinu stvrdnutog izmeta koji ona pokušava da počupa. Dakle, ptica želi da kaki, ali ne može, zbog nekog začepljenja.
Da li je neko imao iskustva sa ovakvim problemom?
Mi smo pokušali da joj to izvadimo i malo smo uspeli, ali je ostalo još dosta stvrdnutog izmeta. Bojimo se da se ne uplaši nas i ostane divlji, pa smo jako pažljivi.
Šta da radimo? Puno bi značilo da nam neko ko se razume da neki savet.

Molim vas za pomoć.
Imam tigricu, stara je jedva nešto više od mesec dana, pre par dana je došla kod nas.
Bila je dobro par dana, dok nismo primetili da stalno isteže noge.Kada smo pogledali ispod repa, primetili smo veliku količinu stvrdnutog izmeta koji ona pokušava da počupa. Dakle, ptica želi da kaki, ali ne može, zbog nekog začepljenja.
Mi smo pokušali da joj to izvadimo i malo smo uspeli, ali je ostalo još dosta stvrdnutog izmeta. Bojimo se da se ne uplaši nas i ostane divlji, pa smo jako pažljivi.

ako ne moze da izbacuje izmet to je mnogo-mnogo opasno !
kod veterinara obavezno odvedi i ne slusaj prodavce iz pet shopova koji nemaju pojma vec ce ti dati sve i svasta samo da bi ti samo prodali :)

Molim vas za pomoć.

Moja tigrica je imala isti problem na pocetku. Koliko se secam ja sam to prala mlakom vodom i mackala nekom kremicom iziritiran deo (recimo hlorenfenikol za oci) Terapija je trajala par dana i nikad vise posle toga nije imala probleme. Ali bila je i neka caka sa ishranom tipa sipina kost obavezna, vitamini koje sam sipala u vodu a dobila od veterinara...
Noge isteze jer joj to zateze kozu i perje.
U svakom slucaju sam ga vodila kod veterinara

i moj djurica tigrica se mitari...i moj djurica se svaki cas isteze...kupujem mu neku belgijsku hranu koja je najbolja za papagaje (u toj hrani ima komplet sve najbolje sto mu je potrebno...krajem nedelje cu mu kupiti novu kesu,ova mu je bas trajala).
takodje,moj djukule mi dodje na ruku kad mu je pruzim blizu i kazem `dodji`...voli muziku...i tako.mnogo je sladak.obozavam ga :heart:

i moj djurica tigrica se mitari...i moj djurica se svaki cas isteze...kupujem mu neku belgijsku hranu koja je najbolja za papagaje (u toj hrani ima komplet sve najbolje sto mu je potrebno...krajem nedelje cu mu kupiti novu kesu,ova mu je bas trajala).
takodje,moj djukule mi dodje na ruku kad mu je pruzim blizu i kazem `dodji`...voli muziku...i tako.mnogo je sladak.obozavam ga :heart:

hehe lepo je to :heart:

gde mu kupujes tu hranu ?

gde mu kupujes tu hranu ?
nema je bas u svim prodavnicama hrane za zivotinje,ali imam srece da jedna blizu mene,mala prodavnica,ali drzi iskljucivo kvalitetnu hranu za zivotinje (kod njih nema one hrane `scalar` i slicno,sto su mi poznavaoci rekli da mu nikako ne dajem,to je tzv `djubre` hrana)..
a kad pogledam,ova mi i ne dodje skupa (obzirom da mu pored ove hrane ne kupujem dodatne minerale,vitamine i sl...jer ova hrana sadrzi sve)
mislim da cu mu sutra kupiti novu kesu pa cu je slikati,videces.
(hranu proizvodi `versele-laga`)

nema je bas u svim prodavnicama hrane za zivotinje,ali imam srece da jedna blizu mene,mala prodavnica,ali drzi iskljucivo kvalitetnu hranu za zivotinje (kod njih nema one hrane `scalar` i slicno,sto su mi poznavaoci rekli da mu nikako ne dajem,to je tzv `djubre` hrana)..
a kad pogledam,ova mi i ne dodje skupa (obzirom da mu pored ove hrane ne kupujem dodatne minerale,vitamine i sl...jer ova hrana sadrzi sve)
mislim da cu mu sutra kupiti novu kesu pa cu je slikati,videces.
(hranu proizvodi `versele-laga`)

sta bih dao da je pronadjem u zvorniku
koliko kosta ?
cini mi se da si vec pisala ali zaboravljam brojke :mrgreen:

evo je hrana od `versele-laga` belgium

330d/kg (a pored kese vidi se i kesica,isto od njih,100gr gratis dobih)

a pored ove(`premium`),ima i klasik koja nije vise od 200d/kg
od istog proizvodjaca,prodaju se i stapici i kolaci za papagaje (slatkisi za njih su oko 200d)

Back