Papagaji

Da li ste dresirali papagaja?

• Ne, papagaja nisam dresirao

• Da, ali sam papagaja malo naucio (da uzima hranu iz prsta...)

• Da, papagaja sam naucio da me se neplasi (da mi sedi na ramenu...)

• Da, papagaja sam mnogo stvari (da gura kolica,pravi se mrtav...)

• Da, papagaja sam naucio da prica!

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
ja stvarno ne znam.ovu hranu koju je sad poceo napokon da jede,u njoj ima sve sto mu je potrebno,unutar te hrane.

a te minarale obaska sam i ja bila kupila,i sipinu kost-nije hteo da pipne.njesra je to

ja stvarno ne znam.ovu hranu koju je sad poceo napokon da jede,u njoj ima sve sto mu je potrebno,unutar te hrane.

a te minarale obaska sam i ja bila kupila,i sipinu kost-nije hteo da pipne.njesra je to

ne znam ... moracu ili da potrazim u nekim vecim gradovima te neke bolje minerale ili da pocnem ove mesati sa semenkama ...

da, ni kod mene nece ni da pipne sipinu kost a vidim da su joj kandzice duge :roll:
premestao sam je 3 puta misleci da joj je na nezgodnom mestu ali izgleda da nije do toga

Pored standardne zrnaste hrane koje dajemo papagajima potrebno je svakodnevno staviti nesto voca ili povrca, jer su to ipak najbolji izvori vitamina. Ja svojim pticama dajem rendanu sargarepu, jabuku, a dobro im je ponuditi jednom nedeljno i mesavinu tvrdo kuvanog jajeta i mlevenog keksa. To jako vole i dobro je za samo zdravlje ptice. Sto se tice nimfe, moras imati strpljenja, nikad kada si pored nje nemoj praviti nagle pokrete, mozes joj tiho pricati ili zvizdati dok je hranis ili cesce budi sa njom da stekne poverenje u tebe. Posle 2-3 nedelje kada upozna prostor u kome se nalazi, otvori vratanca od kaveza i stavi jednu stajalicu (preckicu) sa spoljne strane i pusti je da sama izadje kada ona to zeli.
Ne brini, bice sve ok! Srecno! :)

Odakle si ti,sad ce u Novom Sadu Poljoprivredni sajam,bude papagaja svih vrsta i da biras,za cenu ne znam kako se krecu ali znam da je tamo najveci izbor.U radnji kod mene zive 2 papagaja vec 100godina i mislim da su 1000din.Meni ne bi bilo zao da dam 1500ako je izbor raznovrsan i imaju mlade.Sto je papagaj mladji to je bolje za prpitomljavanje.

Iz Zvornika sam i kod mene ima samo neki mali pet shop pa mi nije izgledao od poverenja te sam otisao u Loznicu i tamo kupio papagaja. Poceo je da se mitari sto znaci da ima 7-10 meseci jer ima tada pocinje mitarenje.

Bas sam juce bio u NS na ekskurziji ali ne bih ga mogao uzati normalno mada mi i sestra tamo studira ali i ona putuje busem tako da ga ne bi mogla ni ona tamo kupiti pa da mi donese :)

Steta ali hvala na savetu ako nekada budem kupovao jos jednog papagaja da znam :)

kod mene je jos nije ni taknuo (skoro 15-ak dana) ali kad muka natera .... :lol:

Jerl moguce da papagaj slomi donji kljun ?

Juce sam inace moju Lepu pustao iz kaveza po prvi put-i stajala mi je cak i na ruci duze vreme :eek:
Mislim da je pocela da se pripitomljava mada kada otvaram vrata od kaveza odmah se udaljava od ruke :lol:

Slike za koji dan ;)

Poslednja izmena:
Ljudi sada sam proverio moja lepa je slomila donji kljun 100% :eek:
Verovatno da je juce kada sam je pustao iz kaveza udarila od nesto i da joj je pukao ... peva ona i sve to ali se opet brinem da li ce izrasti i kako ce jesti ?

To sam primetio jos sinoc ali nisam bio siguran i nisam je video da jede mada danas kada sam se vratio iz skole pogrickala je svu hranu ...

HELP!

Poslednja izmena:
Lepa mi je dobila proliv i povratila je jednom :eek:
Moracu u ponedeljak do pet centtra da uzmem neke lekove nadam se da nije nista ozbiljno :sad2:

Inace taman je pocela da jede sipinu kost (malo je kljucala) pa se bojim da nije od nje ??
A i juce sam joj zalepio shmir pair na precku da turpija kandze jer sam cuo da to dobro posluzi ... ja zalepio i kada sam se juce vratio iz skole ona bila iskljucala taj shmir papir :eek:
Tako da je moguce da je i od toga :rida:

Lepa mi je dobila proliv i povratila je jednom :eek:
Moracu u ponedeljak do pet centtra da uzmem neke lekove nadam se da nije nista ozbiljno :sad2:

Inace taman je pocela da jede sipinu kost (malo je kljucala) pa se bojim da nije od nje ??
A i juce sam joj zalepio shmir pair na precku da turpija kandze jer sam cuo da to dobro posluzi ... ja zalepio i kada sam se juce vratio iz skole ona bila iskljucala taj shmir papir :eek:
Tako da je moguce da je i od toga :rida:

Od sipine kosti nije, moj je jede i ostri kljun, i nista - sigurno je od shmir pair-a, a dobro je da se neki put secnu noktici, zbog higijene i zdravlja ali ipak - oni su mu jako korisni i s tim se kaci penje.... a i sta fali onim papagajuma divljim u prirodi, vidim srecnji su nego ovi u kavezu
Ali - ja ne mogu da sudim, svaki papagaj je razlicit pa mozda joj je smetala i sipina kost....

Poslednja izmena:
Od sipine kosti nije, moj je jede i ostri kljun, i nista - sigurno je od shmir pair-a, a dobro je da se neki put secnu noktici, zbog higijene i zdravlja ali ipak - oni su mu jako korisni i s tim se kaci penje.... a i sta fali onim papagajuma divljim u prirodi, vidim srecnji su nego ovi u kavezu
Ali - ja ne mogu da sudim, svaki papagaj je razlicit pa mozda joj je smetala i sipina kost....

moguce da je od smir papira :rumenko:
dobro je onda da je pocela jesti sipinu kost :)

samo je jednom povratila a proliv je poceo jutros ... nadam se da nije nista opasno ...

a kako da joj secem kandze ? da to nije malo opasno ?
ne znam ni kako bih je drzao :D

moguce da je od smir papira :rumenko:
dobro je onda da je pocela jesti sipinu kost :)

samo je jednom povratila a proliv je poceo jutros ... nadam se da nije nista opasno ...

a kako da joj secem kandze ? da to nije malo opasno ?
ne znam ni kako bih je drzao :D

Mmmmm pa, ja sam to procitala na jednom sajtu.... o fiserima.... pa sad da probam da nadjem.... ajde videcu... pa cu postaviti link

ja mom nikada nisam sekla nokte,cula sam da to nije dobro jer mozes da ga povredis da oni to sami sredjuju.Mislim da nema potrebe,znam da su problem sa noktima imali zapusteni papagaji koji nisu pustani da lete vec su non stop bili u kavezu.

ja mom nikada nisam sekla nokte,cula sam da to nije dobro jer mozes da ga povredis da oni to sami sredjuju.Mislim da nema potrebe,znam da su problem sa noktima imali zapusteni papagaji koji nisu pustani da lete vec su non stop bili u kavezu.

i ja sam to cuo jer imaju kao neke male venice u kandzama koje ako preseces moze papagaj da iskrvari ... encu ni pokusavati ... trazio sam abrazivne navlake za precke ali ih nisu imali pa sam na jednom forumu procitao da moze da posluzi i smir papir ali eto njoj je vise bilo do jela nego do sredjivanja kandzi :lol:

i ja sam to cuo jer imaju kao neke male venice u kandzama koje ako preseces moze papagaj da iskrvari ... encu ni pokusavati ... trazio sam abrazivne navlake za precke ali ih nisu imali pa sam na jednom forumu procitao da moze da posluzi i smir papir ali eto njoj je vise bilo do jela nego do sredjivanja kandzi :lol:

Pa ni ja nisam sekla, znam za to, ja ga redovno pustam iz kaveza.
Samo reko ako ti je toliko stalo da sredjuje nokte, ja mog cesto vidjam da ih "sredjuje"
I sta sam ja reka::rtfm:
ali ipak - oni su mu jako korisni i s tim se kaci penje.... a i sta fali onim papagajuma divljim u prirodi, vidim srecnji su nego ovi u kavezu

Back