Papa "brani" Kosovo!:-)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pok. Papa je stavio sebi u cilj ujedinjenje svih hrišćana u jednu (čitaj:katoličku) crkvu. Novi Papa sledi taj cilj i čini korake koje smatra korisnim u tom pravcu.
Pride, sve ranije planirane posete Pape Srbiji su propale zbog protivljenja SPC, možda ovog puta bude bolje sreće...

Pogrešno i neutemeljeno je ovo boldano.
Ekumenizam znači nastojanje oko pomirenja, suradnje, zbližavanja i jedinstva kršćanskih crkava. Dok se međureligijski dijalog odnosi na sve religije, ekumenizam je dijaloški napor unutar kršćanskih crkava. Za razliku od unijaćenja (tj. prelaženje iz Pravoslavne crkve u Katoličku i obratno), u ekumenizmu se naglašava ravnopravan dijalog među kršćanskim konfesijama.

Eto teorije zavere da objasni stvari onima koje ne razumeju. Lepo :roll:
Nema to veze sa teorijom zavere već sa politikom, dobre namere Vatikana su moji sunarodnici iskusili u Jasenovcu i drugim logorima u Hrvatskoj, i nije nikakva teorija zavere da je Pavelić imao podršku Katoličke crkve. Prema tome oprezan sam kada od njih počnemo da dobijamo podršku, ne verujem da je to zato što nas vole, a koji su stvarni motivi pokazaće vreme.

Ni ja im nista ne verujem!
Nije to zato sto sam ja i moji sunarodnici nepoverljivi po prirodi.Vatikan je sam doveo do toga,jer je uvek podrzavao nase neprijatelje i oduvek tezio iskorenjivanju Pravoslavlja.
Setite se samo odobravanja bombardovanja Srba u Hrvatskoj i Bosni,i bombardovanja Srbije!
I ja sada treba da im verujem?!

Da li treba da otvaramo temu za svaku državu ili organizaciju koje podržavaju ili ne podržavaju secesiju? I čemu naslov pod navodnicima? Ako se prepisuje nečiji tekst onda prepišite i naslov! I gde je komentar uzbudjenog čitaoca? Po čemu ga je baš ta vest zaintrigirala? Alo ljudi, dosta sa jeftinim masturbatorskim temama. Bavite se suštinom a ne plitkim emocijama prema svemu što je drugačije.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back