Pankeri, metalci, rokeri...?

Mintaka:
I ja imam mnogo drustva pod etiketom "fancy" i to mi ne smeta ni malo. Super se druzimo, u raznim sverama imamo slicna misljenja i ne stvaramo jaz iamedju muzickog ukusa, nacina oblacenja and co. Slazem se sa prethodno napisanim izjavama, da je najvaznije da volis muziku koju slusas, uzivas u njoj i ponasas se onako kako ti zelis. Niko drugi ne zivi tvoj zivot i zbog toga nema potrebe da ga ubedjujes da on ima trula razmisljanja o muzici, kulturi i pokusas da ga transformises u tvog klona, samo da bi on vodio isti-slican nacin zivota k'o ti.. Sta te briga kako drugi zive i misle. Naravno da je bolje kada se slazes sa najboljim ortacima i u tom pogledu, pa imate ista misljenja o mjuzi, mozete zajedno na koncerte, svirke.. A to ne mora da predstavlja glavnu predispoziciju za pravo prijateljstvo. Ako neko slusa Xtinu i ostale ribice ne mora da znaci da je jadan i trulo razmislja. Ako imate takva razmisljanja, onda vama nesto def. fali i da treba da poradite na rodjenim kompleksima. Prava muzika je zaista bogatstvo, a ako neki ljudi to ne shvataju, ili bolje ne zele da shvate, zao mi ih jer ne znaju sta gube! Ali to je njihov izbor i ako je njima lepo, meni je jos bolje!
Mislim da si upravu ali recimo ja...Ok poznajem par ljudi koji slusaju Grand ili sta vec i Ok su mi ovako ali nekako ne mogu da ih svatim ozbiljno kad vidim da pevuse nesto od tih gluposti...Ne mogu jbga!

ccc, zar se ljudi procjenjuju po tome sto nose martinke, ili stiklice? ili totalno crno ili pinky majice? osoba kojoj je wazno da se oblaci po odredjenom sablonu samo da bi bila cafa, ili da bi se uklopila u drustwo, ili sta wetj, ce na kraju swatiti da je toliko morbidno razmisljati na taj nacin. gubis i ziwce i wrijeme i pare.... swako treba nositi sta mu se swidja. sloboda wolje. al patiti zbog takwih apsolutno newaznih stwari u ziwotu... ccc... iskreno, boli me briga. ne znam ni sto sam toliko wremena potrosila da owo srocim.... bezze.

little_one:
ccc, zar se ljudi procjenjuju po tome sto nose martinke, ili stiklice? ili totalno crno ili pinky majice? osoba kojoj je wazno da se oblaci po odredjenom sablonu samo da bi bila cafa, ili da bi se uklopila u drustwo, ili sta wetj, ce na kraju swatiti da je toliko morbidno razmisljati na taj nacin. gubis i ziwce i wrijeme i pare.... swako treba nositi sta mu se swidja. sloboda wolje. al patiti zbog takwih apsolutno newaznih stwari u ziwotu... ccc... iskreno, boli me briga. ne znam ni sto sam toliko wremena potrosila da owo srocim.... bezze.
Podrzavam....

Ranije sam vodila racuna o tome kako se oblacim i ljude sam klasifikovala striktno po tome kojoj supkulturi pripadaju,ali sad,par godina kasnije,mislim da je to cista glupost...Prvo,skontala sam da je neverovatno glupo klasifikovati ljude koje idu u muzicku po tome koju muziku slusaju,a onda sam shvatila da odelo ne cini coveka,eventualno moze da ga oda..isto vazi i za muzicki ukus...Sem toga,imala sa prilike da upoznam neke ljude koji su na prvi pogled delovali gotivno,da bi vrlo brzo skontala da su budale...i obrnuto...
Budala ima u svim supkulturama...
Sem toga ja se nisam skoncentrisala na jedan odredjeni zanr muzike,posto 'setam'-od r'n'r-a preko punka,metala,pa do soul-a,regge-a jazz-a i naravno ozbiljne,klasicne,umetnicke muzike,kako se vec sve ne naziva...A oblacim se po sopstvenom nahodjenju i naravno,vodim racuna da moj izgled odgovara prilici-necu otici u skolu onako kako idem na neku svirku ili necu ici na kolarac obucena kao da idem na zurku...
I prosto se grozim kada vidim devojke u mojoj skoli obucene bez iole ukusa bez obzira na to da li su fenserke,metalke,goticarke-na 10 stepeni dodju u minicu,martinkama ili fancy cizmicama,golog stomaka,sa tonom sminke na licu i gomilom suvisnog nakita-sto sa lobanjama,sto sa cirkonima...

Back