PAncevci losi vozaci?

Mislim da su tu glupu famu stvorili Beogradjani......Naime, kako je PA najblizi grad sa drugim registarskim podrucjem do Beograda logicno je da od svih drugih tabli njih ima najvise po BG-u. A onda Bg vozaci, bahati kako ih je Bog dao, ne mogu da shvate da neko ne krene sa semafora na zuto i da se ponasa kulturno u saobracaju i onda se nerviraju kad vide PA table koje voze po propisu.....i onda su oni neznalice....a nisu...I ja vozim po Pancevu cesto jer mi je devojka Pancevka.Zaista nemam lose misljenje o Pancevcima kao vozacima. Ako cemo statistiku i meni se desila jedna saobracajna nezgoda i to tudjom krivicom i to u Loznici pa ne znaci da su Loznicani losi vozaci.Sa RU tablama isti slucaj.....Blizu su do BG-a i cesto voze tamo pa se Beogradski vozaci nerviraju kad neko nije navikao da vozi sa ubacivanjem i jurenjem po gradskim ulicam pa ih malo usporava.eto odakle poticu te glasine. Inace svuda ima neznalica, i u PA i LO i SD i NI i ovih sa BIH tablama , pa i BG i to dosta.:gace:

Па СД и ЗР су ближи од РУ па нико ништа не говори за њих :) Друго, можемо ли да се сложимо да у БГу има више БиХ табли него ПА? Ја мислим да можемо. Зашто онда босанци нису лоши возачи него панчевци? :)

Што се тиче удеса... колико си километара у животу прешао? Ја прелазим преко 50 000км годишње од тога је можда 1000км у Панчеву... ма није ни толико... колика је твоја километража укупна и у ЛО? ;)

Што се тиче кретања на жуто... то је у БГу потребно на семафорима који држе по 2-3мин црвено, а зелено траје свега неколико секунди тек да прође 3-4 аута... ;) На ''нормалним'' семафорима ти НИКО неће свирати... бар је моје искуство такво... мада, у Панчеву ми рецимо треба више времена да кренем на зелено него у БГу јер људи у ПА убацују у брзину тек када овај испред њих крене :roll: Брате, ваљда виде семафор и да је на њему зелено... убациш у брзину кад је зелено на семафору и кад овај испред тебе крене одмах кренеш за њим а не да тек тада убацујеш у брзину :neutral:

Тачно морам да убацим једну камерицу у кола па просто да окачим пар снимака... недавно ми се догодило, стижем из БГа новим путем и не ради семафор на раскрсници са Жарка Зрењанина и ја аблендујем свирам али раја не ферма ни 2% то што ја идем и што имам предност :roll: и налећем на лика намерно што брже и он кретен уместо да притисне гас да се измакне он забоде кочницу и гледа како ћу да га ударим :roll: и где је ту мозак?

Ok....nije mi bas toliko impozantna kilometraza....mozda 50 % tvoje.....ali sta znam....samo sam izneo svoje misljenje.....zaista ne mislim da su Pancevci losi vozaci u globalu.....da ima nepismenih ima sigurno. Jeidno me u PA izludjuju bahati motociklisti u Stevana supljikca.....ono nije normlano. To nigde nisam video!!!

Eto ti sad. Suvise,Dovla,generalizujes situaciju. 10god. sam vozio u Pa, i nikada nisam imao udes (hvala Bogu), mada, moram priznati da me je uvek nerviralo to, kad se ispred mene na semaforu 'majstor' u Pa zablene. Imao sam par puta utisak da bi verovatno propustio zeleno svetlo da ne upotrebim sirenu.. No, u Bg-u nije ni malo bolja situacija.. ista sra.a i ovde, i ako su u pitanju Bg table. Na zalost pod uticajem, tvrdim, mita, pod koji sam i sam zapao i za te vozace (sa Bg tablama) kazem: 'glupi pancevci'!
Eto paradoksa,a sve zbog generalizacije.
Malo poredjenja - smatras li da smo mi u Srbiji zaista ljudi potpuno primitivni,ubice,uvek krvavi,monstrumi,koljaci,etc..?

glupa generalizacija, svakodnevno vozim iz pa do bg-a i nisam primetio razlike u voznji ucesnika

ipak najgori za voznju mi je zrenjeninski put, kad mladi-glupi vozaci upregnu svoje golf dvojke i bmw-ove starije od njih samih, ko da voze paris dakar reli.

pre nedelju, dve, tamo je neki nesrecnik sa jugom presao 2 pune linije(ima 4 trake), skrenuo u suprotni smer i direktno se zakucao u daciju.

Па СД и ЗР су ближи од РУ па нико ништа не говори за њих :) Друго, можемо ли да се сложимо да у БГу има више БиХ табли него ПА? Ја мислим да можемо. Зашто онда босанци нису лоши возачи него панчевци? :)

Што се тиче удеса... колико си километара у животу прешао? Ја прелазим преко 50 000км годишње од тога је можда 1000км у Панчеву... ма није ни толико... колика је твоја километража укупна и у ЛО? ;)

Што се тиче кретања на жуто... то је у БГу потребно на семафорима који држе по 2-3мин црвено, а зелено траје свега неколико секунди тек да прође 3-4 аута... ;) На ''нормалним'' семафорима ти НИКО неће свирати... бар је моје искуство такво... мада, у Панчеву ми рецимо треба више времена да кренем на зелено него у БГу јер људи у ПА убацују у брзину тек када овај испред њих крене :roll: Брате, ваљда виде семафор и да је на њему зелено... убациш у брзину кад је зелено на семафору и кад овај испред тебе крене одмах кренеш за њим а не да тек тада убацујеш у брзину :neutral:

Тачно морам да убацим једну камерицу у кола па просто да окачим пар снимака... недавно ми се догодило, стижем из БГа новим путем и не ради семафор на раскрсници са Жарка Зрењанина и ја аблендујем свирам али раја не ферма ни 2% то што ја идем и што имам предност :roll: и налећем на лика намерно што брже и он кретен уместо да притисне гас да се измакне он забоде кочницу и гледа како ћу да га ударим :roll: и где је ту мозак?

Dobro kaze DUSANSC, slazem sa njim, to je tacno jer je pancevo najblize bg pa kao sto se zna u bg moras da budes bezobrazan vozac da bi normalno funkcionisao saobracaj, cim ide neko po propisu onda se strvara problem. Isto bi pricali i za KV ili KS...samo sto se te tablice retko i vidjaju po bg, sto se tice RU ista situacija kao i za PA, blizu je bg. Gde pporedis ZR kada je RU bliza nekih 20km, mozda i malo vise
I ko kaze da ne misli neko da su bosanci losi vozaci pa evo ja razmisljam kao ti sto se tice pancevaca, kada ih vidim u bg deluju mi kao ti sto pricas za pancevce.
Znaci stvar je samo sto smo blizu bg, pancevci navikli na laganu voznju bez guzvi, bez kruznih tokova(od skoro smo dobili i kruzni..)...i kada odu u bg izgube se jer nisu navikli na bahatu voznju ili jednostavno na guzvu ALI tako bi reagovao i onaj iz KS,KV,NP,ZR....to je sustina.
Zato vecina Beogradjana smatra da su Pancevci losi vozaci a ustvari NIJE tako, jer da im je Kraljevo na 10km od bg onda bi im oni bili gori.
Za semafor si u pravu ali tako je i u drugim gradovima samo ne u BG.
Kada vec pricas i ja sam obisao celu srbiju pa znam sta pricam ali eto ne slazemo se uopste sto se tice pancevaca da su najgori vozaci.

Poslednja izmena:
То што има још људи који се слажу с тобом не значи аутоматски да си у праву ;)

@CLS

Ја опет морам да се вратим на босанце... Ти кажеш да мислиш да су и босанци лоши возачи... па добро, зашто се онда ова тема зове овако? :) Значи чињеница је да босанаца има више по БГу од панчеваца, али ти и даље ако питаш неког БГђанина који су возачи најгори рећи ће ти панчевци или румљани ;)

Друга ствар... опет морам да се вратим на статистику... зашто су панчевци платили највише казни у 2008. на територији Србије? Зашто нису опет босанци, зрењанинци или било ко други? Значи ето, то нема везе са БГом и митовима и причама и близином Панчева Београду...

И још нешто... ја стварно не знам о каквој НЕгужви и лаганости причаш кад је Панчево сваког дана од 15-17х закрчено као Таковска када пролази амерички председник... сваки дан идем по маму у 15-16х враћам је с посла и потребно ми је више од 35мин од Стрелишта до нове поште и назад... и то не једном него сваки дан... а у оној ЈНА само треба стајати у то време и снимати шта људи раде... везе с везом немају...

То што има још људи који се слажу с тобом не значи аутоматски да си у праву ;)

@CLS

Ја опет морам да се вратим на босанце... Ти кажеш да мислиш да су и босанци лоши возачи... па добро, зашто се онда ова тема зове овако? :) Значи чињеница је да босанаца има више по БГу од панчеваца, али ти и даље ако питаш неког БГђанина који су возачи најгори рећи ће ти панчевци или румљани ;)

Друга ствар... опет морам да се вратим на статистику... зашто су панчевци платили највише казни у 2008. на територији Србије? Зашто нису опет босанци, зрењанинци или било ко други? Значи ето, то нема везе са БГом и митовима и причама и близином Панчева Београду...

И још нешто... ја стварно не знам о каквој НЕгужви и лаганости причаш кад је Панчево сваког дана од 15-17х закрчено као Таковска када пролази амерички председник... сваки дан идем по маму у 15-16х враћам је с посла и потребно ми је више од 35мин од Стрелишта до нове поште и назад... и то не једном него сваки дан... а у оној ЈНА само треба стајати у то време и снимати шта људи раде... везе с везом немају...

Ja ne kazem zato sto se slazu par njih da sam u pravu nego to je moj stav i stojim iz toga da je to tako.
Ti generalizujes stvari, ja nisam rekao da su bosanici losi vozaci, nego kada ih vidim u bg deluju mi kao da nemaju pojima da voze, isto kao i za pancevce , ZASTO pa zato sto sam gore naveo da ne ponavljam oept..., da je blizu KRALJEVO oni bi izgledali isto zbunjeno, jer su navikli na drugaciju voznju, mirniju a ne bahatu kakva je i u bg, ja to primecujem jer se i ja ponasam bezobr i bahato kao i vecina vozaca u bg, neko to ne ume pa je samim tim los vozac?? U tome je problem sto misle da su losi vozaci ako se ne ponasaju kao oni.Znaci nisam rekao da su bosanci losi vozaci i nisam rekao da ih ima puno u bg, ali ih vidjam cesto.

Druga stvar i statistike, to ne mora uopste da znaci da su losi vozaci, pa imas u nekim gradovima kao sto je np. Novi Pazar gde pandur nesme da pise kaznu za parking ili za pojas, oni se tamo svadjaju napusavaju se... to sam video par puta i bio prisutan , hteo sam reci to je stvar POLICIJI koja policiska sluzba najbolje radi. koja ce navise da zaustavlja i primenjuje zakon, evo pr, krenema na put odem do Novog Pazara nigde me ne zaustave , prolazim kroz centar KG, KV, niko me ne zaustavlja i vratim se i na samom ulazu u pancevu nas pandur zaustavlja i provereva, najgori su cini mi , eto to je ta statistika, ajde iz tvog ugla ti stvarno verujes toj statis.da panecvo ima manje kazni od bg? Znaci tu nesto nije dobro, dosta manji grad da ima vise kazni, sve je stvar policiji i gde se vise primenjuje zakon.

I ovo trece, pricas da ne ides uopste u centar a sada ides svaki dan u centar :D , ja sam svaki dan u gradu pa mogu ti reci da u pancevu nema guzvi, ponekad ALI ponekad ima i to potraje kratko, ne mozes da meris panecvo sa beogradskom guzvom. Tesko da putujes 35min mozda je cekas 25min do izadje :lol:;)

Dr Jeky-ју сам рекао да није у аутоматски у праву ако се неколико њих слаже с њим ;)

Сад долазимо до дискусије шта је заправо лош возач. За мене није лош возач онај који не зна где ће или вози споро, већ онај који у том свом незнању пута стане на сред улице без мигавца као знака да стоји и да не зна где би... дакле, ја сам у фазону - брате дај десни мигавац да ми буде јасно да стојиш а ти стани и попреко улице ако хоћеш... такође, коришћење кружног тока је благи ужас... ја сам имао удес са пандурима на кружном који су ме напали да сам ја крив, а ја направио готово цео круг, а они тек улазе у кружни :roll: Наравно, нервира ме и панчевачка НЕсолидарност као нпр да те пусте да скрене испред њих, или да стану 15м пре семафора како би ти могао да изађеш са паркинга или на БГ путу да ти блицају ради полиције... то још нисам доживео. Али то ј нешто друго, ја причам баш о конкретном незнању као нпр она раскрсница код Максија где 95% људи не зна како да изађе лево у Св. Саве. :neutral:

Ниси прочитао, статистика се односи на укупан број наплаћених казни на територији целе Србије... дакле панчевац коме је наплаћена казна у Нишу, улази у ту статистику ;) Такође, статистика је пропорционална, тако да БГ можда има бројчано више написаних казни, али пропорционално броју возача у БГу у односу на ПА има мање ;)

Па одем сваки дан до нове поште и назад. То је 6км, а тог дана такође пређем и још минимум 60 до посла и назад ;)

Dr Jeky-ју сам рекао да није у аутоматски у праву ако се неколико њих слаже с њим ;)

Сад долазимо до дискусије шта је заправо лош возач. За мене није лош возач онај који не зна где ће или вози споро, већ онај који у том свом незнању пута стане на сред улице без мигавца као знака да стоји и да не зна где би... дакле, ја сам у фазону - брате дај десни мигавац да ми буде јасно да стојиш а ти стани и попреко улице ако хоћеш... такође, коришћење кружног тока је благи ужас... ја сам имао удес са пандурима на кружном који су ме напали да сам ја крив, а ја направио готово цео круг, а они тек улазе у кружни :roll: Наравно, нервира ме и панчевачка НЕсолидарност као нпр да те пусте да скрене испред њих, или да стану 15м пре семафора како би ти могао да изађеш са паркинга или на БГ путу да ти блицају ради полиције... то још нисам доживео. Али то ј нешто друго, ја причам баш о конкретном незнању као нпр она раскрсница код Максија где 95% људи не зна како да изађе лево у Св. Саве. :neutral:

Ниси прочитао, статистика се односи на укупан број наплаћених казни на територији целе Србије... дакле панчевац коме је наплаћена казна у Нишу, улази у ту статистику ;) Такође, статистика је пропорционална, тако да БГ можда има бројчано више написаних казни, али пропорционално броју возача у БГу у односу на ПА има мање ;)

Па одем сваки дан до нове поште и назад. То је 6км, а тог дана такође пређем и још минимум 60 до посла и назад ;)

Ovo za statis.nisam znao , sada sam shvatio, mada mi opet deluje kao da je laznaa:lol:
Slazem se sa tim sto si rekao ali toga ima i u drugim gradovima, da si stalno u jednom gradu to bi isto video kao i u pancevu.
Pogotovo kada se krene za bg pa kada voze levom stranom 60km/h
Mada to je svuda poznato kod nas u srb.leva traka naj sporija srednja brza a desna zaustavna najbrza:D mada kada se gleda po zakonu taj sto vozi 60km/h u levu starnu ide propisno jer je to ogranicenje na tom putu ali opet ja razmisljam drugacije, skloni se ti u desnu ako si sporiji a pusti brze pa neka voze njihova je stvar.

''Улица је заједнича и за све, али десна трака је за спора возила'' :mrgreen:

Пут за БГ није насељено место тако да у случају две траке свако је ДУЖАН да вози десном траком као и на аутопуту. То сам чак у два наврата стао и питао пандуре и потврдили су ми то, чак су ми рекли - видиш... дао си нам идеју шта да наплаћујемо вечерас :lol:

Као што рекох, проводим баш пуно времена на путу, а три или четири града познајем као рођене јер се баш много возим њима, а још 15ак или 20 градова познајем географски тј. умем да препознам у ком делу града се тренутно налазим ;) И даље стојим иза свог мишљења :)

Ne mislim da sam ti promeni misljenje i ja stojim iz mogu misljanja da je to samo sto smo najblizi bg pa nas ima dosta u bg da je ZR blizi oni bi bili gori :D
Sto se tice trake to jeste ne naseljeno mesto ali opet ako je ogranicenje 60km/h a ima dve trake znaci leva traka sluzi za obilazenje ali ogranicenje je 60km/h tako da taj vozac koji vozi levom trakom a sa desne trake mu je auto ili kolona vozila koji idu istom brzino on ne cini saobr.prekrsaj.

Па то наравно и тада ни не очекујем да се макне у десну траку, али кад је пут празан а он иде левом траком и неће да се макне... е онда бих га радо лично макнуо само да ми није жао аута... :neutral:

Једна слика а хиљаду речи :lol:

Ne mo'sh ti bez Panceva!
a036.gif
a013.gif

Мало сам неуротичан па ћу само рећи - од 700км за викенд, 7 је било у ПА и у тих 7 је секунда фалила да погинем са све породицом :neutral:

Па да је до мене ваљда бих ја био тај који изазива опасност :) Ја кад уђем у ПА појачавам мере опреза на максимум и јер ето... показало се као неопходно...

Vidim druže da si imao (po tvojoj priči) sreću da ne nastradaš u našem gradu posle kamaru pređenih kilometara.....ja sam prekjuče išao do Banjice i u jednom trenutku mi je došlo da totalno popizdim i izađem i ostavim auto na sred kolovoza i odem kući autobusom :evil: ...uz razne psovke i pretnje ipak sam stigao u moje mirno Pančevo i veruj mi da nisam mogao da verujem koji je to bio melem na duši,prosto je auto sam išao :cool:

Данас иде аутобус у Св. Саве ка станици, а ја идем од Максија и скрећем лево у Св Саве у његовом смеру тј. ка станици и шта се дешава... аутобус налеће право на мене јер кретен иде право из траке за лево :roll: Срећом видим да је будала, и опалим по гасу и побегнем му за длаку јер да сам закочио (као што би 99% људи урадило) не бих ја сад ово овде писао... дакле, ''професионални возач'' који туда прође ко зна колико пута дневно... шта да кажем више... ;)

@jojox

Па не знам који би разлози били... у ПА се возим само из прекомерне потребе тако да не може да каже да сам му негде сметао, нисам имао никад девојку у ПА па тако не може да каже ни да сам му отео женску... чак и не проводим више од неколико сати дневно у ПА и то углавном кад спавам... шта би онда могло бити :think: :D

Back