pametni telefon saobraćaj i pešaci

Da li koristite smartfon u toku vožnje ili pešačenja ?

• U toku vožnje Ne

• Samo na semaforu dok je crveno

• naravno da koristim

• pesak sam i obavezno koristim telefon

• Kao pesak ne koristim telefon dok hodam

• Moram porazmislit

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

RužnaKoLopov

Buduća legenda
Moderator
Poruka
43.045
Mnogo vremena provodim na drumu :) kao aktivni vozač sam bog zna kolko sam puta morala da zakočim onako u fullu da se auto čak ugasilo o onim noćnim moram da jedan vozač ide na dve trake 0a se uhvati kolona da i ne pricam razlog je uvijek da ili telefoniraju ili čak pišu poruke preko mobilnog :) a i pešake se sve češće vidjaju savijenih glava bulječi u telefon pa je ovde učestalo stradanje pešaka pokupi ih auto ili tramvaj .
Njemački grad Augsburg je planirao ležeće semafore :)

Kako vam se čini ideja ?

Poslednja izmena:

има код нас у новоме саду нешто што би се назвало неким лежећим семафором али ако сам ја то добро схватио, то је више обавештење да је у близини пешачки прелаз.
ко је из нс, то сам видео у руменачкој улици.

Nekad je bilo lakse, dovikivali se ljudi s brda na brdo, ako bas pri tom nekoga satre neki jahac boze moj, sto nije na vreme pobegao u sumu kad je cuo konjski topot. A i ti neki sto su se dernjali vozeci se na taljigama umesto da se drze, pa su zato ispali, su sami krivi, bolje da su cutali dok traje truckanje.

To za lezece semafore nisam cuo. Ne treba prilagodjavati saobracaj ljudima koji telefoniraju vec se telefonasi trebaju prilagoditi saobracaju, sto znaci da se na prometnoj ulici oslobode telefona, valjda su sposobni toliko.

Fazon je da nameravaju pred semafor i gde pešaci čekaju ugrade red lampica koje žutom bojom označavaju pesku da je semafor prebacio na crveno što znači da moraju čekati

Nešto razmisljam a i posmatram sta se desava oko mene i nemaš više pešaka koji nedrzi telefon u ruci mislim da nisu sposobni da ostave telefon inače nebi bilo tolko inovatnih ideja

Na tv u sam gledala čini mi se negde Kina ili Japan u šoping centrima imaju oznaceno dve trake za pešake brza za ove što ne koriste telefon i spora za ove sa telefonima zanimljivo je bilo vidjeti da je spora traka prepuna sa pešacima pa ti vidi ...

Mnogo vremena provodim na drumu :) kao aktivni vozač sam bog zna kolko sam puta morala da zakočim onako u fullu da se auto čak ugasilo o onim noćnim moram da jedan vozač ide na dve trake 0a se uhvati kolona da i ne pricam razlog je uvijek da ili telefoniraju ili čak pišu poruke preko mobilnog :) a i pešake se sve češće vidjaju savijenih glava bulječi u telefon pa je ovde učestalo stradanje pešaka pokupi ih auto ili tramvaj .

Kako vam se čini ideja ?

i sad vozis ? :lol: Odlicna, ribicom mozes pratiti znake na semaforu :rotf:

Da li si ikada u Autu masturbirala ? :rumenka: na prolaznike :lol:

Kako vam se čini ideja ?

Kako izgleda to cudo?

Inace mislim da vozace treba optuziti za ubistvo ili pokusaj istog ako voze pijani, drogirani ili dok rade nesto sto ne treba dok voze (telefon, brijanje, bludne radnje...).
Sto se pesaka tice tu bih oslobodio vozace odgovornosti, neka se tretira isto kao kada naidje na iznenadni odron na drumu ili divljac.

Kako izgleda to cudo?

Inace mislim da vozace treba optuziti za ubistvo ili pokusaj istog ako voze pijani, drogirani ili dok rade nesto sto ne treba dok voze (telefon, brijanje, bludne radnje...).
Sto se pesaka tice tu bih oslobodio vozace odgovornosti, neka se tretira isto kao kada naidje na iznenadni odron na drumu ili divljac.

Dobro snow ali ja kao vozač moram biti spremna da mi u svako doba može iskočiti dijete na drum

Mogu kreirati mapu grada ili mape semofara i napraviti takvu aplikaciju za telefone :)

- - - - - - - - - -

Sada ce google da mi ukrade patent :lol:

- - - - - - - - - -

ili da upozorava na pesacke prelaze :)

Mogu da izimsle i kameru koja bi detektovala pesacki prelaz ili semafore na kojima bi se nalazio uredjaj koji salje signal telefonima ili tim kamerama i dobijes upozorenje specificnim zvukom na fon :aha:

i ta kamera bi se ugradjivala u auto :)

Kako vam se čini ideja ?
Čini mi se kao retardirana ideja, koja od prosečnog čoveka još više pravi zombija :lol:

Fazon je da nameravaju pred semafor i gde pešaci čekaju ugrade red lampica koje žutom bojom označavaju pesku da je semafor prebacio na crveno što znači da moraju čekati

Nešto razmisljam a i posmatram sta se desava oko mene i nemaš više pešaka koji nedrzi telefon u ruci mislim da nisu sposobni da ostave telefon inače nebi bilo tolko inovatnih ideja

Na tv u sam gledala čini mi se negde Kina ili Japan u šoping centrima imaju oznaceno dve trake za pešake brza za ove što ne koriste telefon i spora za ove sa telefonima zanimljivo je bilo vidjeti da je spora traka prepuna sa pešacima pa ti vidi ...

Verovatno Japan. U Kini se zanimaju mostovima, napravili jedan u oblacima.

Nekad je bilo lakse, dovikivali se ljudi s brda na brdo, ako bas pri tom nekoga satre neki jahac boze moj, sto nije na vreme pobegao u sumu kad je cuo konjski topot. A i ti neki sto su se dernjali vozeci se na taljigama umesto da se drze, pa su zato ispali, su sami krivi, bolje da su cutali dok traje truckanje.

sta ce tek da rade kad krenu besumna elektricna kola kod nas:lol:
citala skoro neki review(ako napisah dobro:lol:) gde je lik vozio teslu i kaze brate cusnuo sam zenu fazon nista nije cula:lol:

sta ce tek da rade kad krenu besumna elektricna kola kod nas:lol:
citala skoro neki review(ako napisah dobro:lol:) gde je lik vozio teslu i kaze brate cusnuo sam zenu fazon nista nije cula:lol:

:ok: E taj rezon. Nesumnjivo nam predstoji to doba besumnih automobila, bas danas mi natuknuse neku glasinu da se u Holandiji vec od 2025. godine planira zabrana saobracaja za neelektricna vozila, a da ce im navodno vec od 2020. godine biti redukovan pristup u pojedina gradska podrucja. A ja ne cujem ni ove elektricne biciklove, jos kad se tradicionalno "mentalno iskljucim" tokom setnji, ili se pak pogubim usled ljubavnih patnji, postajem laka meta babama koje te elektrobajsove ganjaju pretezno po trotoarima. :sad2:

Back