da sam zensko onda ti ne bi bio smor, ali ovako posto nemam pichku vec kur ac + mnogo visu inteligenciju od tebe onda je normalno, sasvim normalno, da te smaram. nego, reci mi, da mi je nik betmen da li bi stvarno mislio da sam betmen?
da si žensko bio bi mi smor svakako al bi te natego svejedno, mog tukija ne zanima šta pričaš nego kolike sise imaš i kako pušiš.
nego, de mi reci... jel to znači onda da ako sutra doživiš da ti lik nije smor pustio bi ga da te potuca? jer tako ispada
a i taj pol ženski tamo štos stavio, nećeš me ubediti da to nije bar mala implikacija nekih podsvesnih, možda i svesnih htenja

na kraju, svi mi koristimo nikove koji nas na neki način opisuju
ili nas ili naše želje
i svaka čast što si inteligentniji od mene, super je to, al ti svakako više zavidim na vidovitosti
jer kako drukčije si mogo da provališ da si inteligentniji? msm ne znaš me.
osim naravno ako si isprepadani bubuljičavi tingos sveže pušten sa pdfa tinejdžeri uplašen i defanzivan koji će odmah na početku rasprave preventivno iz straha da maše rukicama i potencira da nije glup
a to, znamo, rade oni koji nisu glupi, jel da? oni koji nemaju šta da dokazuju?
jel da
ne.
no dobro, nećemo sad o tvojim tegobama, ad hominem način me ne interesuje
za sada...
vidis, najinteligentnija osoba je eventualno i najlepsa osoba. da bih to objasnio morao bih da ispisem nekoliko paragrafa koja ti svejedno ne bi mogao da shvatis.
ev ga opet

'nicam gjup nicam gjup, pametniji sam od tebe, ti ci gjup'
nemoj da se mučiš da pišeš paragrafe, čitao sam ničea kojim si izgleda oduševljen
ja nešto nisam bio, čovek je trećerazredan lik
znači kopi pejst me ne interesuje, već viđeno, već pročitano... ako imaš nešto svoje, možeš da izložiš... ako ne - bolje ćuti.
svi možemo da otvorimo knjigu i svi smo to radili, to je bar lako.
znači kopi pejst sačuvaj kao oružje za oduševljavanje nepismenih drugarčića sa pdfa tinejdžeri.
sve se razvija "socijalnom interakcijom", dzizuz faking krajst! nisi rekao ama bas nista. no, naravno, sad ocekujem nekoliko glupih kontra-argumenata tipa "ali neko moze da uci iz knjiga" na sta bih jednostavno odgovorio "ali i knjige su vrsta socijalne interakcije moronu! i to najvisa vrsta socijalne interakcije!"
razvija se sve naravno, sve ono čija uspešnost ispoljavanja direktno zavisi od podražavanja, imitiranja. u šta spada i zabavnost.
šta se ne razvija? ne razvija se gornja granica inteligencije koja je direktno zavisna od gena.
drugo, ne razvija se sve istom vrstom socijalne interakcije gluperdo mala isprepadana, niti svaka soc interakcija razvija sve... jedan je vid socijalne interakcije sa knjigom gde si u stanju da ispoljiš genetski ugravirane predispozicije za inteligenciju personifikovano u razvoju deduktivnih veština, koje ti opet ne garantuju da ćeš ikome biti zabavan, opet u zavisnosti od knjiga.
msm uzmi sebe za primer
treće, ogromna većina ljudi je sasvim sposobna da pomenutim imitiranjem u soc interakcijama dovede sebe na visok nivo zabavnosti, ili bar na kud i kamo viši nivo od onih visokointeligentnih sa drukčijim vidom soc interakcije.
znači nije sve u predispoziciji, ima nešto i u skilu stečenom, jednostavno nije ista disciplina u pitanju.
evo ti primer recimo bodibildinga i paureliftinga, ako uopšte znaš o čemu pričam. bodibilderi imaju veće mišiće zapreminski ali paurelifteri su jači. kako je to moguće? pa tako što taj bodibilderski mišić jeste veći i ima predispoziciju da bude jači i ti bi verovatno bio u većinskoj grupi onih šarlatana koji bi bacili pare da je jači... ali on jednostavno nije jači jer nije vežban na taj način. tako i inteligentni ljudi - ako nisu drilovani u tom smeru šmekerstva neće ni biti šmekeri te će mnogo gluplji koji su vežbali na taj način biti mnogo zabavniji.
i tu je ono što tebe u stvari boli... zato dječerac, knjigu bacaj iz šaka i mingluj se među ljudima, druži, i smuvaćeš nešto. buljeći u knjige i na silu zahtevajući da te neko smatra zabavnim ispašćeš samo poremećen i ništa više.
četvrto, ko što već rekoh, za zabavnost su bitni i drugi elementi ličnosti, rigidnost karaktera ili možda i temperamenta (mada ovo za temperament i nije sasvim dokazano, moj guess je da nema toliko veze, al ajd da pomenem) je takođe jedan kamen spoticanja, zatim senzibilitet te osećaj za druge - sve su to stvari koje se stiču i uče u interakciji sa ljudima (ne može s knjigama) i od tih ljudi zavise, što više to bolje. imam recimo ortaka koji je definitivno manje inteligentan od mene (napismeno imamo), al puno zabavniji jbga... ima bolji osećaj za ljude, ima više volje da ih osluškuje, zapaža reakcije, udubljuje se u njihova stanja, razmišlja o tome, jednom rečju konstantno driluje sebe nehotice u tom pravcu i normalno je da će biti zabavniji jer mene za to sve zabole uvo, ja se retko osvrćem na nekoga drugog sem sebe, jednostavno sam previše selfcentričan i nemotivisan da preveliku pažnju posvećujem drugima. a to nije dobar način da se postane zabavan.
peto - strah.
znači strah i iz njega derivirani kompleksi.
ili pak obrnuto.
ima ljudi koji su izuzetno zabavni pukim sagledavanjem i eksplicitnim opisivanjem svojih tegoba, stvari koje ih muče i slično...
to oni kojima ništa ne fali ne mogu.
ali to je samo JEDAN OD činilaca a da nije direktno proporcionalan inteligenciji ili da nije sama inteligencija.
jednom rečju mnogo je činilaca a samo jedan od njih je inteligencija.
neophodan je čelendž okoline koji će proizvesti reakciju, utoliko bolju što je jedinka inteligentnija ali sama inteligencija bez svih tih ostalih činilaca je neiskorišćeno slovo na papiru, nenaoštren nož, prazan pištolj.
vidiš, imitiranje je mnogo jaka stvar, neuke i neiskusne mož čak i da obmane u inteligenciju imitatora.
eto recimo ti si primer, načitao si se knjiga ideš ovuda i IMITIRAŠ ono što si pročitao uveren da si mnogo pametan a u stvari si ništa više od najobičnijeg play backa. koliko si u stvari inteligentan videćemo kad se prestaneš kriti iza ničea. mada ne verujem da inteligentni ljudi imaju potrebu da se kriju iza bilo čijih misli. u stvari ne da nemaju potrebu nego im je ispod časti da se kriju iza tuđih slovcadi. msm bar je meni tako. inteligentni žvaću usvojeno. ali prvo selektuju.
humor, pre svega, proistice iz maste (a masta je isto sto i inteligencija), a "socijalna interakcija" (tj. komunikacija, prevedno na normalan jezik) o kojoj ti pricas nam jednostavno pomaze da sto brze pokupimo ideje koje idu uz nas karakter (jer bi bez komunikacije morali sami da izmislimo sve te ideje).
to i pričam sve vreme bem te smotana! ne vredi čoveku ništa što je inteligentan ako ne komunicira s ljudima.
šta više, tad si još i veći smor od prosečnog glupandera koji je bar smešan pojavom.
mašta usput nije jednako inteligencija, i uopšte, toliko stvari em mešaš jedne s drugima em poistovećuješ jedne s desetima, misli su ti u totalnom haosu s pojmovima da stvarno nemam strpljenja da to klupko raspetljavam, samo ću reći da lupaš.
kapiranjem odnosa izmedju jedinki svog okruzenja lol. hoces reci FILOZOFIJOM i PSIHOLOGIJOM.
neću reći filozofijom i psihologijom, od raznih elebaka koji napamet uče tuđe misli i misle da time volšebno mutiraju u kakve vanserijske inteligencije, kao i od ovih što pročitaju u knjizi da to što neko voli sisu na ribi je posledica skraćenja perioda dojenja u bebskom uzrastu NEMA VEĆIH SMOROVA, dokazano.
jer šta ima gore, smornije i iritantnije od čoveka koji te juri sa raznim citatima i svaki tvoj postupak pokušava da ukalupi u ono što neko napiso da mora taj isti postupak da znači. ja kapiram da to i može biti istinito na kraju krajeva al kao što već rekoh, kopi pejst smora nikome nije zabavan, originalnost u digestiji naučenog je zabavna, al i to eventualno opet u zavisnosti kolko svetovnog je narator u stanju da unese u tumačenje. a tu se opet vraćamo na svakodnevno i samoinicijativno kapiranje odnosa između ljudi, senzibilitet.
a kad pomenuh ovo unošenje svetovnog u tumačenje - tu su čak oni sa nižom inteligencijom u prednosti da budu zabavni jer će neko ko sve to preozbiljno kapira i konta te poštuje imati kočnicu da karikira, dok će glupander napraviti sprdnju od toga već i zato što nekapira pola, a to je definitvno zabavnije. msm pod uslovom da nije baš totalni glupander. oću da velim da u tom slučaju onaj malo manje inteligentan je u prednosti.
izuzetno inteligentne osobe ne mogu da budu "socijalno disfunkcionalne". to moze samo po tvojoj retardiranoj definiciji inteligencije koja ne sluzi nicemu drugom osim da tesi "socijalno disfunkcionalne" osobe.
šta si ti sad ovde napisao dečak, gde si se zapetljao, da vidimo, uhvatio si se toga da pametnjakovići ne mogu da budu soc disfunkcionalni a poznato je da visoko inteligentni ljudi to zapravo najčešće i jesu, baš zbog toga što su toliko drugačiji od ostalih.
ako to jest nemaju snagu karaktera da prebrode gap. ali to je već neka druga priča i ima veze s drugim kvalitetima ličnosti, nećemo sad o tome da te još više jadnog ne zbunim.
kao primer su mnogi velikani iz povesti, poznati kao osobenjaci čudaci i slično.
i smorovi između ostalog.
dakle šta zaključujemo?
zaključujemo da inteligencija, ne samo što nije garant nečijoj zabavnosti, već je i sasvim ozbiljna pretnja i negativan uticaj ako je jaz između dotičnog pametnjakovića i ostalih prevelik, znači ako je prevelika. ili pak ako čovek nije dovoljno jak (tačnije rečeno motivisan, a retko je motivisan) da se potrudi da ga prebrodi, što je retkost.
toliko o tome.