Narmer
Primećen član
- Poruka
- 632
to ne mjenja nista, egipat je i dalje bio Egipat - Ne! To nije bio taj velicanstveni Egipat, medjunarodna sila vec krhki Egipat slomljen unutrasnjim i spoljasnjim sukobima, Egipat gde faraon nije uzivao toliko postovanja kao ranije, Egipat koji ce uskoro postati persijska provincija....dakle to je bio Egipat samo po imenu ni ekonomski, ni geografski, ni vojno to nije bilo carstvo.
Nije to ego vec odbrana sopstvenih tvrdnji. Ti samo sitnicaris i nista vise. Serekh i Kartus nisu NAJCESCE vezani za imena Faraona vec su UVEK vezani za imena Faraona + retki nalazi imena nekih zvanicnika.
Molio bih te da mi objasnis vidjenje psihologa o mitu o ozirisu, setu i horusu....to bi bilo zanimljivo iako tu nema nikakve psihoologije objasnjenje je krajnje istorijsko.
ako je osnovno znanje a ti ga ne posedujes zasto ja sa tobom pricam o Egiptu?
Nije to ego vec odbrana sopstvenih tvrdnji. Ti samo sitnicaris i nista vise. Serekh i Kartus nisu NAJCESCE vezani za imena Faraona vec su UVEK vezani za imena Faraona + retki nalazi imena nekih zvanicnika.
Molio bih te da mi objasnis vidjenje psihologa o mitu o ozirisu, setu i horusu....to bi bilo zanimljivo iako tu nema nikakve psihoologije objasnjenje je krajnje istorijsko.
ako je osnovno znanje a ti ga ne posedujes zasto ja sa tobom pricam o Egiptu?