Palačinke...

• Začetnik teme Začetnik teme Red
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Не волим их. Ни да једем ни да правим. Пре ћу направити 3 велике торте него испећи њих 10.
И када поједем, поједем једну слану, јаче печену, да пуца као тортиља са неким сиром који се рзвлачи.
Ništa, onda da izmenim uvodni post, vole svi osim Bogi. :lol:

Odlično pravim
Imam par varijanti u pravljenju
Jedna od mogućih fora je da se u testo sipa malo rastopljenog putera
Daje posebnost
I preporučujem da svi bar probaju filovanje: kašika krem sira pa kašika dzema od kajsija!
(U istu palačinku, slatko/blago slani ukus je fantastičan)

• Voli
Reactions: Red
Smešu za palačinke pravim bez mera, sve odokativno.

U mericu za vodu (od litre) umutim 2 jajeta, narendam koricu limuna, vanilin šećer, 2-3 kašike maslinovog ulja, dodajem brašno i dobro nagusto umutim da bude bez grudvica, dodam pola kašičice soli, razređujem mlekom uz mućenje ( viljuškom) i još razredim kiselom vodom.
Značajno je da tako napravljena smeša odstoji u frižideru.
Uvek pravim uveče za sutradan.

Posuda u kojoj pravim mi je pogodna za direktno sipanje i lepo razlivanje smeše po tiganju.

Palačinke moraju biti odlične, kompaktne su, ne lepe se za tiganj, lako se okreću.

Najviše volim sa džemom od kajsije, moji sa eurokremom.

Obožavam kada palačinke nafilujem smešom od jaja, švapskog sira, pavlake uz dodatak vanilin šećera, šećera, limunovog soka.
Tako nafilovane palačinke poređam u tepsiju i zalijem umućenom pavlakom sa jajetom i zapečem.

Nekada pravim pola -pola, pola slatke sa sirom , pola slane sa sirom( isto kao i slatke samo bez šećera i vanile uz više soli)

Verujem da svi vole palačinke, neko maže kremom, neko na krem doda bananu ili mlevenu plazmu, neko maže džemom, neko medom, neko posipa orasima, neko pravi slane... Bezbroj varijacija na temu.

Kako ih Vi volite? Da li imate proveren recept ili ste od onih koji prave po osećaju? Imate li neke cake i trikove, da podelite sa nama?

Vital-Recept-za-palacinke-Fotografija-2.jpg
Ja ih pravim od oka onako...

Najvise ih volim prazne i tople. Znaci, napravim, pojedem, napravim, pojedem, i tako dok se najedem...e onda mogu da napravim preostalo.. :malav:

Obožavam pohovane palačinke kao što sam to rekao u svakoj temi koja se tiče hrane. Mimo njih, volim sa eurokremom i plazmom. Nutelu ne gotivim ali mogu pojesti. Nikada nisam probao sa mešavinom banane i mleka kao dodatak. Ili šta god drugo.

Плачинке једем само и само док су вруће, скоро па никада за столом како кодекс каже и никада хладне.Фуј то.
Скоро па увјек ме заболи стомак од врућег тијеста и увјек кажем сам себи нећу јести вруће животињо једна.А увјек једем вруће.
Онда такав умазан од печења, мазања, ждерања, намјерно кажем ждерања али сит, сједнем за сто и попијем чашу млијека на крају.
Потом гласно подригнем.Омиљена комбинација крем, плазма, банана када сам у фазону уништавања или само танак премаз пекмез од кајсије када глумим финоћу. :andjeo:

Poslednja izmena:
  • Ironija
Reactions: Red
Btw, The Rock juce postavio post o palacinkama. Kao sinula mu ideja i pozvao svog kuvara, e kako bi bilo da mu napravi palacinke sa kokosom i limunom.

I ovaj mu napravio sa kokosom, limunom i bananama.

Sto je to dobro kad imas para i kuvara, pa izvoljevas... :D

Пица Трг у Бг. палачинке које кољу, не треба пуно пара. :mrgreen:
Када сам живио на Теразијама то ми је било 200 гладних метара.
Појело се разних комбинација и слане и слатке.The Rock да позавиди...

Naravno, kao i svi, i ja obožavam palačinke, naročito slatke. Omiljeni nadev: lešnik-čokoladni krem, orasi i med, džem od šljiva i kajsija, krem i plazma keks. Volim i američke palačinke, ali prednost dajem klasičnim koje češće pravim. Palačinke nikad ne mogu da mi dosade jer su prosto neodoljive i za mene su hrana (jelo) za utehu broj jedan.

Не волим их. Ни да једем ни да правим. Пре ћу направити 3 велике торте него испећи њих 10.
И када поједем, поједем једну слану, јаче печену, да пуца као тортиља са неким сиром који се рзвлачи.
Strašno! :lol: Pa zar nije lakše ispeći 10 palačinki nego se maltretirati sa 3 velike torte?!

Može torta od palačinki(palačinaka :think:)?
Може. Правила сам слану. Филовала као пицу, ред парадајза, ред шунке, ред сира, ред динстаних шампињона,... између палачинке. Па залила као мусаку и запекла. Е, то није лоше.

Back