Palačinke...

• Začetnik teme Začetnik teme Red
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
:zaljubljena:

12007b8c4508902e998ef3fb8faa8708_670x0.jpg
Čime je ovo preliveno? :D

Šatoom, nije moja fotka ali bas tako izgleda i moj

pravi se od jaja, secera i belog vina

umute se mikserom belanca sa secerom, pa se onda na pari kuvaju zumanca sa secerom i vinom i njih sve vreme mutis mikserom, na kraju se dodaju belanca...bude tako lepo penasto
Ja sam za to samo čuo i ništa više. Hahaha. Čudnovato mi izgleda, ne mogu zamisliti ukus. Ali reč šato mi je totally French - zamak.
Dakle, dobro je? To ti se dopada više od krema i tako to?

Smešu za palačinke pravim bez mera, sve odokativno.

U mericu za vodu (od litre) umutim 2 jajeta, narendam koricu limuna, vanilin šećer, 2-3 kašike maslinovog ulja, dodajem brašno i dobro nagusto umutim da bude bez grudvica, dodam pola kašičice soli, razređujem mlekom uz mućenje ( viljuškom) i još razredim kiselom vodom.
Značajno je da tako napravljena smeša odstoji u frižideru.
Uvek pravim uveče za sutradan.

Posuda u kojoj pravim mi je pogodna za direktno sipanje i lepo razlivanje smeše po tiganju.

Palačinke moraju biti odlične, kompaktne su, ne lepe se za tiganj, lako se okreću.

Najviše volim sa džemom od kajsije, moji sa eurokremom.

Obožavam kada palačinke nafilujem smešom od jaja, švapskog sira, pavlake uz dodatak vanilin šećera, šećera, limunovog soka.
Tako nafilovane palačinke poređam u tepsiju i zalijem umućenom pavlakom sa jajetom i zapečem.

Nekada pravim pola -pola, pola slatke sa sirom , pola slane sa sirom( isto kao i slatke samo bez šećera i vanile uz više soli)
@pikax , recept je postavljen.
Pretragom sam pronašla, zaboravila da sam pisala.

Moj recept je jednosravniji..koliko vode, toliko mleka od toga jedno mora biti toplo,trun soli, kašiku dve ulja,2 jaja
i brašna da se dobije smesa za palacinke koja ne sme biti gusta a ni previše retka..neutralne su pa mogu da se jedu slatke ili slane

Back