Palačinke sa.....

Meni su najbolje plazma+eurokrem :)
a može i nutella, džem od kasjsije ili šipka ... njami
ili fil od oraha
100gr mlevenog keksa (može plazma)
150gr mlevenih oraha
50gr čokolade u prahu (ili narendane čokolade)
3 kašike meda
2-3 dl toplog mleka
Sve sjediniti i napuniti palačinke, te ih urolovati i okrasiti sa šlagom i čokoladom,
evo i slike :)
dsc02542-palacinke-a.jpg

Kao prvo, palačinke se konzumiraju tople, friško ispržene sa pekmezom od kajsija i (ili) mlevenim orasima sa šećerom. Na drugom mestu su palačinke sa tucanim makom i šećerom. Pošto se šećer u vrućoj palačinki prvo rastopi, ona ga upije, hlađenjem dolazi do ponovnog stvrdnjavanja šećera i same palačinke, što nas dovodi do zaključka da palačinke treba jesti tople, čim se isprže....

Kao prvo, palačinke se konzumiraju tople, friško ispržene sa pekmezom od kajsija i (ili) mlevenim orasima sa šećerom. Na drugom mestu su palačinke sa tucanim makom i šećerom. Pošto se šećer u vrućoj palačinki prvo rastopi, ona ga upije, hlađenjem dolazi do ponovnog stvrdnjavanja šećera i same palačinke, što nas dovodi do zaključka da palačinke treba jesti tople, čim se isprže....
Ako želite hladnu poslasticu, tu su šnenokle...

Da bi palacinke bile vazdusste a ne zilave u njih treba dodati kasiku, dve sirceta. Sto vise jaja. Ja tavljam 7-8 komada na 1 l tecni. 2/3 mlka, 1/3 kisele vode, malo soli, malo secera, ulje i naravno brasno. Najbolje ih je ostaviti umucene bar 15 minuta. Budu lepse kad testo odstoji. Sutradan su takodje ok.

Najvise volim palacinke sa eurokremom i to mora da bude Takovo, a moze i nutela + mljevena plazma, jos volim i sa dzemom.

Volim palacinke sa bananom, gdje se zapravo banana umuti u smjesu, i onda palacinke budu jako mekane i imaju poseban ukus.

Ja prvo namazem Nutelu, pa roknem mleveni keks, a onda iseckam tanko par kolutova banane...
Uvijem palacinku i preko ukrasim slagom...
ovo sa bananom je baš dobro.Ali ima neka smesa da se kupi,ali ne kod nas,već u Rusiji koja najviše podseća na mleko u prahu,samo je kremkasta i to kad se stavi sa eurokremom,bananama i keksom,to bude nešto najbolje,samo se u ovom slučaju banane propasiraju :)
Pokušaću da saznam tačno kako se zove ta smesa .

otprilike tanko 4-5 kolutova ne moze stati vise

Bas tako...
Ne treba preterati, da ne bude otuzno...

ovo sa bananom je baš dobro.Ali ima neka smesa da se kupi,ali ne kod nas,već u Rusiji koja najviše podseća na mleko u prahu,samo je kremkasta i to kad se stavi sa eurokremom,bananama i keksom,to bude nešto najbolje,samo se u ovom slučaju banane propasiraju :)
Pokušaću da saznam tačno kako se zove ta smesa .

Kad sam bio klinac, imala je da se kupi gotova smesa za palacinke (bar kod mene u KG-u)...
Zvala se nesto "Cinki-linki" i imala je razne ukuse, od banane, kivija, jagode...:mrgreen:

Bas tako...

Kad sam bio klinac, imala je da se kupi gotova smesa za palacinke (bar kod mene u KG-u)...
Zvala se nesto "Cinki-linki" i imala je razne ukuse, od banane, kivija, jagode...:mrgreen:
Pitam juče Ruskinju kod koje sam jela palančinke sa bananama,e.kremom i onom smesom ....i reče mi,bio mi smešan naziv,rekoh-zapamtiću i javiti,al sad nema šanse da se setim.
U glavnom sam je pitala a uz šta se sve to jede ? od čega je? kaže da je to kao neki karamel,od mleka je,ali je bio beo,a ne žućkast.Ne znam da li to postoji ovde,tj da li može da se nadje,ali je ukus fenomenalan.
U Rusiji se služi uz čaj ili neke vrste kafe.

Back