Pahuljice

Njihova mama obozava da se obrise o ceo namestaj! Kod njih jos nisam primetila tu "simpaticnu" naviku.Imaju oni drugi obicaj (dokaz da su pudle genijalci) - u stanu u kome zivimo nema klime i od kad su krenule ove vrucine njih cetvoro iscepkaju u najsitnije komadice novine u njihovom bazencicu u kome spavaju, prospu cinijicu sa vodom i onda legnu preko svega toga! Smrde male.Posle moram da ih brisem. Vise su sivi nego beli. Moram da priupitam Srdjana da li smem da ih istusiram.

Ali tako joj pristaje ima Shtrudlica da nemam reci. Ma bice Shtrudlica glavni lik u svom novom domu, ovde je bila frka da dodju svi do izrazaja. A posto pudle obicno nabavljaju "ludaci" koji ih besomucno razmaze, mislim da nema bojazni da ce joj biti lose.

Pa jeste, u pravu si Pudlala! Samo, bilo mi je zao Mike (mame) kada je usla u sobu gde su pa'uljice i zavirivala iza korpe i taaako, svud okolo i cvilela...a i oni, sinoc su cvileli celu noc, tacno im je nedostajao njihov debeli kolovodja.

Otisla nam je i Štrudlica.:?
Kažu novi vlasnici da nije cvilnula prve noci i nadam se da to znaci da joj je tamo lepo. Brat i sestra koji su ostali kukali su za njom cele noci. Sada delim stan sa hiperaktivnom i najbezobraznijom devojčicom na svetu i milim malim dečakom koji ne ispušta svoju novu omiljenu igračku.

236jk.jpg

Kako su slatki!
Tako to ide, kad su mali i prave stetu i cvile, i penju ti se na glavu ne mozes da zivis od njih, a posle kad odu ne mozes da zivis bez njih. Prosto ti fali nesto da pravi buku i haos. Srecice male, sigurno ce im biti dobro kod novih vlasnika.

Joooj kako su cakani :) :)
imam problem sa odabirom rase. Oću da kupim kucu ali imam mali stan i glavni problem je linjanje i miris. Roditelji su mi jedva dozvolili da uopšte pomislim da kupim kucu i zato mi treba savet koju. kakve su pudlice? i šta mi vi preporučjete???

Pudle rulaju. Ovo je mantra. Preporucujem. Uz normalan odgoj stvarno su super psi, ako ih razmazis postaju skroz histericne i preterano zahtevne. Ne linjaju se, ali traze redovno shishanje. Hiper-inteligentne su, vrlo privrzene i druzeljubive, nisu nesto specijalno bolesljive...

Mislila sam da kupim kucu početkom septembra ali tad mi počinje i škola i neznam koliko je to pametno, a sad nemogu zato što idem na more. Mada me roditelji smaraju u fazonu neće da ga vode kada budemo išli na zimopvanje, pa me zanima ako ga u septembru kupim hoću li moći da ga ostavim na zimu na nekih 10 dana kod prijatelja. :confused: :confused: :confused: :confused:

Pas zahteva odgovornost i odgovarajucu kolicinu zrtvovanja. Ipak, onaj ko voli zivotinje u psu ce, pre svega videti izvor neverovatne radosti i uzivancije u ogromnoj medjusobnoj ljubavi a ne obavezu. Meni nije tesko da jednom u sto godina, ako to zahteva situacija, preko pidzame navucem kaput i po snegu i cici zimi spustim svog psa ispred zgrade da obavi sve sto treba, nije mi tesko da ga setam i nije mi napor niti obaveza da mu spremim klopu i poigram se sa njim. To je stvar afiniteta. Najmanje sto volim jeste da ubedjujem ljude da uzmu psa. Mene niko nije ubedjivao.
Neco, ja mislim da sacekas neko vreme pre nego sto se odlucis da nabavis psa. Tvoj post vise lici na nabrajanje razloga zasto ga NE UZETI nego obrmuto. Sacekaj jos malo.

Ja ti savetujem da ga ne uzimas ako niko drugi od ukucana nije voljan da ga seta. To moze dosta da predstavlja problem, jer ako si zauzeta necime, ili se razbolis, ili se jednostavno zadrsis duze van kuce, moze da se desi da se kuca upiski u kuci pa da ti ukucani prigovaraju, ili jednostavno da gundjaju do besvesti sto je neko ko nije hteo izveo psa.
Ja se slazem sa time da mozes da ostavis kucu kod nekoga na 10 dana dok je jos mlad.

Ma nije baš tako mislim oni će ga prošetati ako ja baš nemogu ali neće da imaju nikakvu obavezu. ja se samo ovoliko raspitujem zato što su mi oni rekli da moram da saznam sve o kučićima dok mi ne kupe. ja jednostavno moram da imam neku životinju pored sebe i mislim da kučići pre svega predstavljaju odanog i dobrog prijatelja. U svakom slučaju hvala na savetima.

Back