PAGANI

nordic_warrior:
bravo Hit,jako lepo razmisljanje,nadam se da ce se i ostvariti. da se zaista vratimo korenima i onome cemu pripadamo 8)

pozdrav
A čemu pripadamo... jesi li ti svestan koliko različitih Bogova bi se trebao moliti da bi sve svoje korene zadovoljio... počevši od majke i njenih, pa oca i njegovih, te njihovoh delenja i tako u nedogled... koliko njih su bili Sloveni, koliko njih su bili nešto drugo... šta su bili pre Slovena... na kraju ćeš doći da, ako baš želiš tradiciju, jednostavno skakućeš oko vatre, kao prvi ljudi koji su prohodali...

hit:
zapadni svet ponovo prihvata stare obicaje

Poglavito one obicaje "nista bez novaca"! O cemu ti pricas? Kakve stare obicaje? Uspeh tih "zapadnih" zemalja se sastoji bas u tome sto su ponistili sve sto moze ugroziti pravljenje novaca, pa izmedju ostalog i religije! To sto tu i tamo, nadjes grupu kosijanera koji slusaju Death Metal i pri tome se izjasnjavaju kao pagani ... hehe ... to je samo faza u njihovim zivotima! Za 20 godina, ti, bivsi metalci i pankeri ce odlucivati o zivotu ljudi, recimo na ovim prostorima, a jedina deviza ce im biti INTERES! Pa, nije li i Joska Fiser, nemacki diplomata, kao mlad bio hipik ;-) Eno ga sada ... isti hipos!

hit:
hriscanstvo gubi uticaj mada mislim da ce jos dugo ziveti na narocito konzervativnim i zatucanim podrucijima poput latinske amerike gde je jedino jos uvek papina rec iz vatikana od velike vrednosti i u ova ratna vremena.

Dodaj tim, zatucanim podrucjima koji postuju papinu rec i:
Portugal,
Spaniju,
Italiju,
Poljsku,
Hrvatsku ... ma, ne zna se ko je zatucaniji!

hit:
lagano se vracamo keltskim korenima, koji opet imaju korene iz jos starijih religija egipta, mesopotamije, persije, indije. ideje o miru, prirodi, spokoju, ljubavi i svetom sjedinjenju su besmrtne, njih ce uvek biti, jer je to ono sto pokrece ljudski rod, a price o laznim prorocima iz palestine i jedinom spasitelju koji je zapravo pogresno opisan kasnijim narastajima od strane prevrtljive crkve nista ne znace jos od renesanse, a pogotovu posle 2000 godina.

Maestralno! WOW! Nego, reci mi, sta tvoja paganska religija kaze da se desava kada umres? Mrak? Tisina? Postoje svakakva stanovista o tome, ali mene konkretno zanima tvoja, posto mi se, uz duzno postovanje ostalih, cinis kao najpotkovaniji diskutant (koji ne salje komentare tipa "da tako je", "dobro si im rekao" itd)... Za pocetak ne pises ni panteneon, pa kontam da bi se sa tobom mogla zapodenuti neka pricica.

Silent Bob:
A čemu pripadamo... jesi li ti svestan koliko različitih Bogova bi se trebao moliti da bi sve svoje korene zadovoljio... počevši od majke i njenih, pa oca i njegovih, te njihovoh delenja i tako u nedogled... koliko njih su bili Sloveni, koliko njih su bili nešto drugo... šta su bili pre Slovena... na kraju ćeš doći da, ako baš želiš tradiciju, jednostavno skakućeš oko vatre, kao prvi ljudi koji su prohodali...

sto se mene tice,radje bih skakutao oko vatre nego se molio pred jevrejskim krstom!

Wilkołak:
Milenijumima? Buahahahahahahahahhahaha :lol:

Hahahahahahahahahahahahhaahahahahah ... hahahahahahahahahahahah PANTENEON! Sta je to decace? Jbt, ti ni ne znas u sta verujes, al' dobro, aj' sto ne znas, nego sto ne znas ni kako se to zove .... hahahahahahhahah ...

Uuuuuuu WIKIPEDIJA je dokazano stivo za izucavanje svega i svacega! Garant si tamo cuo i za panteneon ... HAHAHAHAHHAHAHA ... Knjigu u sake decace, pa ako hoces da se bavis necime procitaj neko ozbiljnije delo!

Samo se ti bori! DakleN, back to the PANTENEON!

Hahahahahahahahahaha .... de bre decko, idi nadji si curu, nemoj ovde da se zamljacujes sa tim glupostima!

ne razumem cemu ovoliko kidanje od smeha??? decko je pogresno napisao jedno slovo a vi ste ga ismejali kao da je ne znam sta uradio. ubedjen sam da je mislio na PANTEON
p.s i vi ste na kraju umesto zamlacujes napisali zamljacujes pa vam se niko nije smejao :roll:

nordic_warrior:
sto se mene tice,radje bih skakutao oko vatre nego se molio pred jevrejskim krstom!
Pazi, mene briga pred čim se neko moli, da li je to krst, drvo, kamen ili mesec... ok dok god se moli... čovek treba d averuje u nešto, bez obzira šta je to... neka se nada... ali svi kad govore o pre-Hrišćanskim religijama, uvek se zaustave kod Kelta, Slovena, Germana ili Norda... Ok, ali zar ako neko priča o tome kao tradiciji, onda neka se zapita da li su te vere oduvek tu... nisu... one su samo trijumfovale nad nekim slabijim verama, kojima su verovali tvoji pretci (i moji), i ta vera im je bila nametnuta... i sad kao neka tradicija... a ta vera u koju su verovali pre npr Slovenske, je takođe bila im nametnuta... i td... to je fakat... a zašto stati tu, jer kad se sve sabere i oduzme dođemo do golog plesanja oko vatre...

ma slazem se ja druze sa tobom da u nesto treba verovati i da je jako tesko odrediti korene vere i opet ti ponavljam,radje bih igrao oko vatre ili postovao boginju majku nego izigravao nekog nakaradnog hriscanina

nordic_warrior:
ne razumem cemu ovoliko kidanje od smeha??? decko je pogresno napisao jedno slovo a vi ste ga ismejali kao da je ne znam sta uradio. ubedjen sam da je mislio na PANTEON
p.s i vi ste na kraju umesto zamlacujes napisali zamljacujes pa vam se niko nije smejao

Ja hocu da kazem da su neki diskutanti, koji tako prepotentno pocinju neke teme zapravo kompetentni da razgovaraju o tome, koliko je kompetentna i Baba Kurana! Kao sto rekoh, te stare religije i ubedjenja treba da budu stvar osnovne kulture, vaspitanja, pa ako hoes i obrazovanja! Medjutim, kada hoces da pricas nesto o tome, onda lepo sednes, pa otvoris, pa pocnes da citas! A ne ovako - URA, SAMO PROTIV HRISCANA.

To je glupo, ali dobro, svako od nas ima neke svoje stilove i afinitete, mada ja mislim da vam takva ekstremnost nece doneti nikakvu korist.

I na kraju ... milenijumima? Verovali smo u nesto milenijumima? Ma, ko zna u sta su sve ljudi verovali pre 3000 godina! Manje se frljajte tim pojmovima, da na koncu price ne bi dosli do toga da su ljudi zapravo EONIMA verovali u slovenska bozanstva ...

nordic_warrior:
ma slazem se ja druze sa tobom da u nesto treba verovati i da je jako tesko odrediti korene vere i opet ti ponavljam,radje bih igrao oko vatre ili postovao boginju majku nego izigravao nekog nakaradnog hriscanina

Pa, ko te tera da izigravas bilo sta? Srbija je slobodna zemlja, pa kada vidis sta sve rade, tvoje skakutanje oko vatre ce biti u najmanju ruku simpaticno, sve dok ne pocnes da prinosis krvave zrtve itd kada ce te, sa svim pravom, smestiti u neku ustanovu. Nadam se da se igranje zavrsava samo igrom ;-)

Uostalom, ti i ja ne delimo verska ubedjenja a meni ne pada na pamet da pokusam da te opametim! Neka hvala! Naravno, ne smetas mi sve dok ne pocnes da ugrozavas ljude oko sebe ...

P.S.
Mada, kada malo bolje pogledam tvoje komentare, ovo mi deluje, da ne kazem, ti mi delujes, kao tipicno adolescentsko kontriranje svemu sto je manje/vise prihvaceno u drustvu. Ne bih ti dao vise od 17 godina ... a i to je mnogo.. Imas izmedju 15-17 godina i takvo ponasanje je uobicajeno .. pa svi smo mi prosli kroz to. Samo hrabro! :wink:

ja milenijume nisam pominjao!
zasto bi stare religije trebale da budu stvar osnovne kulture ako vec postoje osobe kojima takvo vidjenje svetog i bozanskog odgovara?? tacno je da hriscana ima preko 1300000 i gde god da se okrenes sevaju krstovi i ikone ali to ni malo ne utice na mene i moje stavove. savrseno mi odgovara ono sto recimo pruza Nordijska mitologija pa cu svim srcem zeleti da jednog dana zavrsim u Valhali. nisu mi potrebni nikavi postovi,krstenja, ikone ili ne znam ni ja sta vec da bih bio dobra osoba a bogove mogu da pronadjem svuda oko sebe jer ih je priroda prepuna.
mislim da je mnogo teze prihvatiti bajke kojih je prepuna knjiga koju nazivate biblijom ali sta je tu je,svako ima pravo na svoju veru

Wilkołak:
Pa, ko te tera da izigravas bilo sta? Srbija je slobodna zemlja, pa kada vidis sta sve rade, tvoje skakutanje oko vatre ce biti u najmanju ruku simpaticno, sve dok ne pocnes da prinosis krvave zrtve itd kada ce te, sa svim pravom, smestiti u neku ustanovu. Nadam se da se igranje zavrsava samo igrom ;-)

Uostalom, ti i ja ne delimo verska ubedjenja a meni ne pada na pamet da pokusam da te opametim! Neka hvala! Naravno, ne smetas mi sve dok ne pocnes da ugrozavas ljude oko sebe ...

P.S.
Mada, kada malo bolje pogledam tvoje komentare, ovo mi deluje, da ne kazem, ti mi delujes, kao tipicno adolescentsko kontriranje svemu sto je manje/vise prihvaceno u drustvu. Ne bih ti dao vise od 17 godina ... a i to je mnogo.. Imas izmedju 15-17 godina i takvo ponasanje je uobicajeno .. pa svi smo mi prosli kroz to. Samo hrabro! :wink:

gresite!!! na zalost nemam 17 godina vec dovoljno da budem zavrsna godina faxa,ali dobro :roll:
nikoga ja ne ugrozavam i gledam svoja posla samo me strasno nervira kada cujem da je hriscanstvo jedina prava vera. tacno je da sam kontras ali ruku na srce,nije mnogo tesko kontrirati jevrejskoj sekti,to zaista moze svako.

hajde da zavrsimo sa ovim jer ne vodi nicemu!

ja verujem u paganske bogove a vi u nesto sasvim drugacije. drzacu se mog puta dok budem ziv jer tako osecam i tako ce biti pa makar ostao i jedini ''nevernik'' na ovom bednom svetu. likovi sa krstovima oko vrata me smatraju crnom ovcom i dobro je dok bude tako jer zelim da se dijametralno razlikujem od njih.
nakon smrti postoje dve opcije: pojesce me crvi ili cu dobiti neki novi zivot kao nagradu za svoju veru. ne prinosim nikakve zrtve i jedino sto treba da radim jeste da postujem majku prirodu jer je ona zaista istinska sila,sto smo poceli da osecamo na svojoj kozi.

p.s nema nikakvog razloga da se ubedjujemo u nesto jer je to nepotrebno i nedelotvorno. ja postujem vas kao osobu i zelim vam dobro,bez obzira u sta verujete jer je to vasa licna stvar.

2 SerbiaUnited
veoma si u pravu sta god drugi rekli.
Na neki nacim i svi hriscani su pagani samo sa secernim prelivom, pogledaj samo crkveni kalendar, sveti ovaj, sveti onaj i kad se uporede sa paganskim bogovima pa to su oni samo s maramom na glavi ili su oprali kosu i navukli ciste krpice.

2 Wili
ako ti smetaju stavovi ideje i informacije ostalih na forumu a ti lepo pisi knjigu pa kad je objavis stavi je u policu i divi se.

@nordic_warrior

Kao sto ti nisi pominjao milenijume, tako se ja nisam smejao tebi ...

Elem, sto se tice Nordijske mitologije ... mene zaista zanima zasto si bas od svih Indo-evropskih mitologija ti bas izabrao mitologiju tzv. uzvisene, arijevske rase a ne onoga stop bi trebalo da su tvoji koreni, osim ako se ne zoves Vilhelm ili Gunar. Bojim se da se dosta ljudi pali na, konkretno, tu mitologiju zato sto je ona arijevska :roll: . Socioloski razlozi ovoga su mnogo dublji, i po mom misljenju nalaze se u sistematskom propadanju sistema i drustva tokom potonjih 20 godina (i vise). Zanima me zasto si bas izabrao Nordijsku kada je Slovenska nalik njoj, Grcka takodje ... da ne pominjem mitologije Baltickih zemalja ...

A ta prica o kruzenju materije u prirodi, o kojoj ti pricas, je najbolje opisana i zastupljena u hindu religiji, tako da mi zaista, ali zaista nije jasno zasto bas Nordijska. :confused:

Uzgred, kada vec pricas o prirodi i Nordijcima .. samo da ti kazem da ta dva pojma nisu imala bas puno dodira tokom istorije niti su se Nordijci bas ponasali po prirodnim pravilima. Ako cemo iskreno, bas ti sistemi su u nekim drustvima osnova danasnjeg uredjenja (npr. anglo-saksonsko pravo u Britaniji itd). Da ne pominjem ratove i nedace koje je bas ta mitologija i njeno nespretno interpretiranje prouzrokovalo (WW II itd). :!:

Ako bas hoces da budes deo prirode citaj o mitologiji Navaho Indijanaca itd. Nemoj ovde pricati o ljudima koji su spaljivali zene sa umrlim vladarom, u brodu koji bi porinuli sa fjorda. Prethodno bi svi prijatelji preminulog polno opstili sa njegovom zenom i govorili joj da mu prenesu poruke od njih. To bas nema puno veze ni sa prirodom, ni sa pravima a jos manje sa zdravim razumom! Mislim da nisi mogao naci bolesniju i nakazniju mitologiju od Nordijske! Grcka je previse cudna i perverzna a Slovenska nije nista bolja od Nordijske. Da se najezis kada cujes narodne price! :shock:

@Erlin
Eto toliko, a sto se knjige tice ... nemam nameru da pisem ikakvu knjigu, osobito ne na ovu temu. Imas odvec mnogo knjiga pa okreni stogod, sinovac!

Nego, nisam pomenuo Keltsku mitologiju pa ocekujem da me na forumu zaskoci minimum 10-tak pripadnika, ove sada vec, ne endemske, vec manjinske zajednice na krstarica.com . Kao sto jedan diskutant rece pre par godina "Jbt. ovde najvise ima Srba pa Kelta pa svih ostalih". :-D

samo nemojte da mi govorite o nedacama,jer da nekim cudom nismo dosli do prokletog krsta svi bi ziveli mnogo bolje i ne bi se klali u vezi pitanja o liku koji verovatno nije ni ziveo.

kao sto sam rekao,vera je licna stvar a ja vas ne poznajem pa stoga nemam nameru da vam objasnjavam zasto Germanska mitologija.

ovde smo da pricamo o paganstvu i sto se mene tice ovaj razgovor mozemo nastaviti u okviru biblije na ovom istom forumu,posto bi zaista bilo lepo da se bar ovde odmorimo od krsta :twisted:

nordic_warrior:
samo nemojte da mi govorite o nedacama,jer da nekim cudom nismo dosli do prokletog krsta svi bi ziveli mnogo bolje i ne bi se klali u vezi pitanja o liku koji verovatno nije ni ziveo.

isus jeste ziveo ali to uopste nije lik kakvog opisuje crkva, on je bio pagan, sledbenik drevne egipatske religije i svestenik Izidin. on nije nikad nameravao da postane ikona necega sasvim levog, neke bezvredne ideje koju ce koristiti neka grupa svestenika zarad svojih interesa, nije nikad pomisljao da ce biti ikona rata, idol koga ce slediti mase i mase nesretnih zatrovanih umova zarad klanja i kolonizovanja drugih razlicitih naroda. on je bio nesto sasvim drugo, pacifista, narodni vodja, glasnik poruke o miru i divnoj mirnodopskoj religiji starog egipta, onaj koji daje potlacenima snagu, energiju, ljubav, nadu, nesto poput gandija, izvor energije koji je opet crpio istu iz posebnih metoda koje mu je sama njegova religija pruzala. takvog izuzetnog coveka (koji uzgred nije bio nista vise od coveka slozicemo se) morala je da prati zavist i ljubomora od strane onih kojima je smetao. a opet, takvo cudo od coveka mnogima je trebalo. ubili su ga, a njegov lik preobratili u svoju verziju i iskoristili kao zvezdu vodilju za narodne mase kojima je bilo ionako tesko. hriscanstvo je jedna velika prevara, suplja ideja koja stoji na nesigurnim temeljima lazi i obmana, institucija izgradjena na zrtvi jednog izvanrednog coveka, pagana, institucija stvorena kao oruzje zapadnih mocnika ciji su interesi sasvim materijalni i nemaju veze sa biblijskom porukom. je li papa ikada pozvao americke snage da se povuku sa kosova, iraka, vijetnama? ne. crkva je glasnik rata. vratimo se mirnodopskim korenima. sta je trenutno aktuelni uskrs nego preuzeta ideja iz paganizma, reinkarnacija, ponovno uzdizanje duse iz mrtvih. ank. egipatska religija. sta su sveci nego, kao sto neko gore rece, preimenovane i lose kopije bogova paganskih. i da ne nabrajam gomilu biblijskih pojmova koji vode direktne korene iz cistih paganskih pojmova i obicaja. sveti gral, na primer. necu objasnjavati, verujem da je mnogima vec poznato.
definitvno sam pobornik paganizma i istaknuto nosim ank oko vrata dok hodam gradom i zelim da to stavim do znanja svim okorelim hriscanima kojih doduse, na srecu nema toliko fanaticnih i sasvim konzervativnih ovde kao u nekim zapadnim zemljama gde je rimokatolicka crkva imala snazan uticaj.

btw, wili ili kako vec, je pomenuo grcku religiju kao perverznu. no hard feelings, ne znas nista o tome. drevni seksualni obredi su veoma prisutni u skoro svim paganskim religijama starog sveta, ali to nisu divljacke orgije kako ih karakterisu crkvenjaci. to su veoma sofisticirane vestine nalik jogi, zapravo tantra i taoizam, drevna ideja o dostizanju bozanskog, mira, spokoja, ljubavi i energetskog izvora kroz sasvim sveti i prefinjeni seksualni cin. ima li nesto lepseg od toga. molitva kao sjedinjenje sa voljenom zenom, zena i muskarac, jing i jang, postaju jedno, sunce i mesec, vagina i falus, zacetak zivota. to je ono sto je sasvim ljudsko i sto nas pokrece. za to zivimo. deo smo prirode. je li to bolje ili molitva kao ubijanje u ime hrista. ili ako uspem da dvadeset godina zivim u celibatu zatvoren u vatikanu ili nekom seoskom manastiru ili cak ceo zivot ne dodirnem zenu, bicu bezgresan, blizak isusu i samim tim povlascen i sasvim cista dusa spremna za raj. je li to ljudski zivot? strah od seksa kao nemoralnog, vesticje i djavolje rabote. stvoren si da zelis to a sputavas se jer tako glase naredjenja iz svete knjige koju napisa neki petar ili pavle pre 2000 godina. ne kazem da je danas tako, mada su takvi jos konzervativci i sami svestenici, ali tako je bilo u srednjem veku pre nego sto je dosla renesansa kad su ljudi shvatili da je duhovni preporod ono sto svima treba, pogotovu zatrovanom zapadnom svetu.
zasto ovo sve pricam? paganizam je sasvim prirodan i lepsi od hriscanstva koje je jedna vestacka tvorevina i ideja koja ne pije vodu i koja kad tad mora da izbledi, zato i bledi, zato i svet postaje sve liberalniji, a crkva mora da popusta jer postaje masovno. dolazi kraj konzervativnom drustvu, nasledju mracnog srednjeg veka. atmosfera postaje zdravija, ljudi konacno sve vise mogu da izrazavaju svoja misljenja javno bez da ih zakolju na trgu. ali tu niko nikoga ne ugrozava. da zavrsim u jamajcanskom stilu, mada je i to u neku ruku ogranak paganizma: mir, ljubav, tolerancija.

@hit

Pre nego sto pocnes da komentarises Hriscanstvo ... leba ti, procitaj nesto! Pusti papu i TV nego se obrazuj o temi! Kao sto rekoh, diskutanti ovde nemaju pojma o temama o kojim raspravljaju! Nekada su nesto videli na TV-u, eventualno na wikipediji i to je to ...

Danas zaista nemam vremena da ti odgovorim na komentar, ali odgovor ce uslediti!

Wilkołak:
Po obicaju, ili pravilu, ne mogu da definisem, tek, nemas ti ni blage veze o onome o cemu govoris!
Samo brbljas ... ali kako nemam nameru da ulazim u sukobe sa intelektualnim gigantima iz provincije, kao sto si ti, zaobicicu te u sirokom luku, kako mi mozda ovaj put ne bi poslao onaj spisak od app. 11000 hiljada keltskih reci koje su iste sprskim ...

ti znas samo da kontriras a i ne citas nista.
odmah das odgovor.

nesto te muce provincije. mora da je to veliki KOMPLEKS.
ako si ti mish, mislis da su i svi ostali mishevi...

lek nr. 1>
get yourself a girl, be at least 1% more openmind-ed, find youself somewhere,...

ako ti to ne pomogne, uzmi neku drogu... :) XA XA XA

btw

kazi realno u cemu sam pogresio u svojoj konstataciji rasistickog-fasistikog ponasanja "zapadnih" civilizacija u srednjem veku prema "NEVERNICIMA" (pod velikim znakom navoda).

SerbiaUnited:
ti znas samo da kontriras a i ne citas nista.
odmah das odgovor.

nesto te muce provincije. mora da je to veliki KOMPLEKS.
ako si ti mish, mislis da su i svi ostali mishevi...

lek nr. 1>
get yourself a girl, be at least 1% more openmind-ed, find youself somewhere,...

ako ti to ne pomogne, uzmi neku drogu... XA XA XA

Jel tako, Turcine ;-)

Intelektualni gigant sa periferije, hahahahaha ... ma daj ... na tebe ni reci ne treba trositi ... Nego, kada cu ja dobiti onu listu od 11000 reci? Obecao si, ima godinu dana!

A sto se tice tvojih argumenata ... poznat si po njima posto su isti k'o mlitav .. da se ne izrazim sta!

SerbiaUnited:
ako ti to ne pomogne, uzmi neku drogu... XA XA XA
Jel ovo iz licnog iskustva? "Dramaticna ispovest mladog Turcina koji je u Srbiji upao u kolo droge, seksa i nasilja" - zvuci dobro, za naslov u Kuriru ili Presu!

Uzgred, ti si jedina, koliko toliko svesna i suvisla, persona koja u jednom komentaru mesa cirilicu i latinicu ... Maestralno! MAESTRALNO!

A za komplekse ... e vidis, u mom kraju postoji izreka - "Ko o cemu, baba o ustipcima" ili ako bas hoces da budes plasticniji u primeru "Ko o cemu, qrva o postenju"! Do juce si se preganjao sa nekim forumasima ovde da si nisi Turcin te da si plav, i sta ja znam kakav Sloven, malte ne, ARIJEVAC! Medjutim, od forumasa koji te znaju saznao sam da si ti u stvari jedan garagan koji se tripuje. Stoga ti je od mene sve oprosteno! Nije lako ziveti sa takvim poremecajima... ;-)

Ziv bio! ;-)

Wilkołak:
Medjutim, od forumasa koji te znaju saznao sam da si ti u stvari jedan garagan koji se tripuje. Stoga ti je od mene sve oprosteno! Nije lako ziveti sa takvim poremecajima... ;-)
QUOTE]

Ako ti je crow rekao onda sam i crnja iz Sudana...

A zasto se uvek vracas na mene i moje komentare, nedostajem ti XA XA XA

mani se seljoberskih gluposti, STVARNO MI NISI BIO JASAN. STA SI HTEO DA KAZES.
DA ZARAD HRISCANSTVA ZAPADNE CIVILIZACIJE NISU UBIJALE PAGANE GODINAMA.
U AFRICI, JUZNOJ AMERICI, AUSTRALIJI, NOVOM ZELANDU, SEVERNOJ AMERICI,...
E da te Crow cuje, koji zakleti protivnik hriscanstva tj crkve i obozavalac islama, odma bi se ste rasturili tu druzinu prstenova ..
:) :) :) :)

p.s. nisam ja rasista. samo iznosim realne stvari na "videlo"

rasisti "prekajayu" istoriju (check: nemci i njihovi pohodi u atlantidu, hrvati i njihovo germansko poreklo) ali ja samo argumentovano istupam.

za razliku od tvojih postova koji lice na ono "moj tata je jaci od tvog" :)

Back