Padobranci sveta ujedinite se !

Cuo sam sa ove genijalnosti sa sletanjem bez padobrana, ali je to bilo jos pre par godina, kada je Jean Loic Albert smisljao strategiju da to uradi. Moje misljenje je da je on ipak najiskusniji wingsuit pilot na planeti, ali Corliss je luuuuuuuuuuuud!!!
U svakom slucaju to nije daleko...Sad je samo pitanje vremena kad ce to neko da uradi...
Navijam iz sve snage:)

Hteo bih da postavim nekoliko pitanja, i nadam se da cu dobiti odgovor. Naime hteo bih da skacem, i koliko sam upucen potreban je lekarski pregled pre prvog skoka. E sad, zanima me da li se taj pregled radi na VMA Beograd, ako se tu ne radi, onda ako neko zna da mi kaze gde mogu obaviti pregled? I kad odem u ustanovu u kojoj se obavlja ta vrsta lekarskog pregleda, sta treba da pitam?, da li mi je potreban neki uput i sl? Sta se radi na tom pregledu?
Hvala unapred.

Ono sto tebi treba je "Lekarsko uverenje o zdravstvenoj sposobnosti klase 2" i mozes ga izvaditi na VMA (lekarsko uverenje)

cena je nesto manje od 6000 din, ne secam se tacno, ali vazi 5 godina ukoliko si mladji od 40 godina, ukoliko imas 40 cini mi se da vazi onda 2 godine, nisam siguran

I kad odem u ustanovu u kojoj se obavlja ta vrsta lekarskog pregleda, sta treba da pitam?, da li mi je potreban neki uput i sl? Sta se radi na tom pregledu?

Ne treba ti nikakav uput. Odes na VMA, na Informacije salteru kazes da ti treba lekarsko uverenje za padobranstvo i oni ce te proslediti na 6 ili 7-mi sprat (zaboravio sam i to) na vazduhoplovni odsek. Tamo se prijavis i dobijes papiric sa odeljenjima i brojevima soba gde ces morati da obavis preglede. A ima ih raznoraznih, od laboratorije (krv i mokraca), ORL-a i ocnog do psiho i kardio....

Sve u svemu, oduzece ti jedno prepodne!

Ja sam iz NS i placao sam 1500 din + analiza krvi koju nisam placao ali je oko 1000 din. Ovo ti je jeftinija varijanta ali vazi god dana! S obzirom da si pocetnik vise ti odgovara. Najbolje da odes kod sportskog lekara i trazis lekarski za padobranca. Krv, urin, psiholog, psihijatar, otorinolaringolog.. jedan dan cimanja

Hvlala puno na pomoci!
Treba na VMA da idem kad prodju Novogodisnji praznici. Hteo bih jos da pitam kakve su sanse da se bude 'nesposoban' na lekarskom pregledu? Koliko je to cesta pojava? Naime ja se nadam da cu proci kao 'sposoban', posto sam se 10ak godina bavio sportom i redovno smo imali prilicno detaljne lekarske preglede, i uvek sam bio ok, takodje i prilikom upisa na DIF su nas pregledali kao da smo sa druge planete, i bio sam ok, ali opet postoji crv sumnje pa me zanima koliko je cesta pojava da je neko nesposoban za skakanje?
Hvala unapred, i nadam se da cu se uskoro javiti da cujem malo podrske za prvi skok, posto sam na netu nazalost nailzio uglavnom na tuznije vesti.

Ma prolazis lekarski, nema frke.... Jako retko nekoga proglase nesposobnim... Kao sto kaze AdamG samo u slucaju problema sa srcem, ekstra niskim krvnim pritiskom...ili tako nekim ozbiljnijim zdravstvenim problemom...
Javi se obavezno kad skocis da cujemo utiske... ;)
PozZz

Back