Padobranci sveta ujedinite se !

Link sa cenama mi ne radi :(

Da, to je uklonjeno, posto jos nije postojao (a mislim da ne postoji ni sad) zvanicni cenovnik. Ali imas tamo ako si pazljivo citao na linku http://www.pkfenix.com/padobranstvo.htm pa onda imas ponovo link koji se zove "cene i poceci"
Tu imas orijentacione cene, pa pogledaj.Uglavnom, moram da ti kazem da sport nije jeftin, a sto kaze Paja, "Jedina opasnost u sportu je da ti se svidi. Onda prodjes kao mi. Imas padobran - i nista vise u kuci"

Tebi ce (jako ugrubo) do prve dozvole trebati 500 - 700 EUR, a to je oko 25 skokova sa razlicitih visina. Primera radi, 10 tak skokova sa 3.000 metara ce te kostati oko 300 i kusur evra, prvi skok oko 100 (sa lekarskim) i ovo izmedju jos oko 200-300. To sve zavisi, ali pogledaj jos jednom cenovnik koji je vazio prosle i ove godine na linku koji sam ti poslao. Ako ti trebaju bilo kakva objasnjenja, slobodno mi pisi na PP ili na majki@pkfenix.com

Pozdrav
PBS

E da...
Imas i druge dve varijante (gdje prethodno ne treba da te brine):
1. Bogat si, pa te boli briga (opreme i skokova koliko hoces, a i drustveni zivot ne trpi :D ) - najbolja varijanta.
2. Shema iz filma Point Break. (* ako vec nisi, prvo pogledaj film, pa onda i http://www.skydivingmovies.com/ver2/pafiledb.php?action=file&id=6583&string=mythbusters)

Sto se tice situacije u realnom zivotu, poznajem dosta padobranaca ali niko od njih nije bogat. Inace se malo bogatasa bavi ovim sportom... Zasto je tako...?

LP
mircan

Nisam bogat :( , tako da cu morati svasta da prodajem i preprodajem :P
Sto se tice svoje opreme... pa nesto o tome i ne razmisljam...mozda kasnije kroz nekoliko godina... za sad samo imam zelju da skocim i probam... mada mislim da ce me biti frka samo takva... ali sto se mora nije tesko :)
Jedno pitanje, zna li neko kakvi su padobrani u 63. padobranskoj brigadi (mislim da su sada preimenovani u 63. specijalni bataljon)?
Cekam da prodju ovi praznici, da zavrsim taj pregled, i da mi pomognete oko izbora padobranskog kluba ili skole, instruktora i tako dalje...
Hvala.

Takodje se pridruzujem cestitkama.

@ShadowAssassin
Hvala na odgovoru, ali mislio sam ako moze da mi se da neki laicki odgovor... naime zanima me da li su zastareli ili su moderni, sigurni ili nesigurni... znaci moras mi to prevesti to na nesto meni razumljivo. Pogotovo sa aspekta bezbednosti.
Hvala jos jednom.

DRUGARI SRECNA NOVA GODINA!!!!

Da u novoj godini skocimo makar duplo vise skokova nego u 2007, da ne bude vise glupih lomova, pauza u skakanju, da bude boljih aviona, vecih visina, vise druzenja, kotlica, boljih snimaka, vise medalja, zezanja posle skakanja, vedrog neba.... Zelim da se svima ostvare snovi....

Sve najjjjjjjlepse!!!!! Jeca

Takodje se pridruzujem cestitkama.

@ShadowAssassin
Hvala na odgovoru, ali mislio sam ako moze da mi se da neki laicki odgovor... naime zanima me da li su zastareli ili su moderni, sigurni ili nesigurni... znaci moras mi to prevesti to na nesto meni razumljivo. Pogotovo sa aspekta bezbednosti.
Hvala jos jednom.

Vise informacija ces pronaci na sledecem linku
http://www.63padobranska.co.yu/padobrani.htm
Ali moze se reci da su vrlo sastareli padobrani

Poz svima, padobrani u 63.su nazalost zastareli, drzava ne daje pare za nove.
Prvi put kad sam video svoj padobran u vojsci prosla me jeza, bilo je par zakrpa na njemu(par = 12kom).
8-) Ipak skocio sam i sa tim padobranom dobio zvanje vojnog padobranca. Dva drugara su mi se prizemljila bez celog jednog polja. Mada, mislim da sa osmicom (PD08 3U) moze da skoci svako i da bude siguran da ce se otvoriti,za Kluz 1 A ne mogu da garantujem, u kasarni ga zovu Kluz 1 Aaaaaaaaaaaaaaaa!
Vedro nebo !

Nisam bogat :( , tako da cu morati svasta da prodajem i preprodajem :P
Sto se tice svoje opreme... pa nesto o tome i ne razmisljam...mozda kasnije kroz nekoliko godina... za sad samo imam zelju da skocim i probam... mada mislim da ce me biti frka samo takva... ali sto se mora nije tesko :)
Jedno pitanje, zna li neko kakvi su padobrani u 63. padobranskoj brigadi (mislim da su sada preimenovani u 63. specijalni bataljon)?
Cekam da prodju ovi praznici, da zavrsim taj pregled, i da mi pomognete oko izbora padobranskog kluba ili skole, instruktora i tako dalje...
Hvala.

Za dobar skok se vredi žrtvovati!

Back