Padobranci sveta ujedinite se !

Koliko puta treba da vam skrenem paznju na ponasanje ? Nemojte da se udaljavate od teme, postovi ce biti izbrisani. Ako imate sta da kazete jedno drugom imate "private" pa tamo kokodacite do mile volje. Ovde za to nema mesta. Hvala na razumevanju.

Vedro nebo !

Za otadzbinu,za druga,za pusku,za vojnicku i ratnicku cast, padobranci 63.padobranske brigade RADE !

Hahaha....pa sto se onda sam ne javi nego sve ide preko tebe? Eto, iz tvoje druge recenice se vidi kao da sama kazes "pa zvali su nas, sto da ne iskoristimo situaciju?" Nije ni cudo sto kazu da zene imaju predugacak jezik....sve priznaju a da nisu toga ni svesne.

Zar ce moje ime i prezime nesto promeniti? Ako te zanima idi pa vidi na forumu sajta brigade.
Rekla sam, pozvani ste pa izvolite, dodjite.

ShadowAssassin:
Ovo sto sam ja izneo nisu lazi nego proverene informacije.Kao sto rece Senka 85.Tekst sto sam poslao pre 5 postova je Faca napisao i poslao Administratoru sajta 63.
Ovo ne treba da ide na PP jer svi treba da znaju istinu!

Nemam nista protiv toga, samo sam protiv ostalih odgovora. Za tvoje postove treba samo da ti se zahvalim jer ukazujes na neke stvari koje nisu svima vidljive i poznate.

Poz

ShadowAssassin:
Istina mora da se zna.A sad sto je ona CRNA I TRAGICNA to je drugo.Cudno mi je ovde da nema jos padobranaca da osude te postupke doticnih
Pozz

Kada smo kod stvari koje nisu svima vidljive i poznate, kao i kod osuda, dacu vam par informacija, mozda se nesto i razjasni. Tandem skokovi u organizaciji PK Feniks ( Boris Vukadinovic kao predsednik kluba i Pavle Milenovic kao tandem master) planirani su da se izvedu u humanitarne svrhe. Trebalo je izvesti 4 skoka. Ljudi su dosli cak i iz Pirota zbog toga. Cena skoka je bila manja od regularne. Izvedena su samo dva skoka i to sa visina koje su bile manje od planiranih, samim tim i cena je smanjena. Licno sam bio prisutan kada je "osoba" iz organizacije posle drugog skoka rekla Pavlu :" Dosta si radio!!!" A za koga je radio? Taj novac je trebalo da ide za Facu. Pirocancima je receno da su dzaba dolazili i novcem od prva dva tandema placeni su im putni troskovi do Beograda, a sutradan im je ponovo organizovano skakanje. Kada se sve sabere i oduzme, zarada od tandema tog dana je bila u minusu. Sada razmislite zbog koga. Niko iz PK Feniks nije stavio novac u dzep na racun Face. Iznenadjuje me sto je ove informacije mogao da sazna BILO KO samo da je pitao Borisa ili Pavla, kao sto sam ja uradio. Ali ne, odmah glave na giljotinu! Ovo je samo jos jedan dokaz strasne istine da je Srbima, od svih stvari na svetu najlakse da se posvadjaju.

mislio sam da prodjem obuku padobranstva. ali posle ovakvih komentara nije mi do toga. ako neko moze i zeli neka mi posalje na pp da li su ovo prave cene i koliko je ozbiljna skola padobranstva soko

cene tandem skoka sa instruktorom 150e (napomena: nije potreban lekarski pregled)

samostalan skok
lekarski pregled 6000 din vazi 12 meseci lekarski zakazati na vma.
obuka i prvi skok 150e

unapred zahvalan

ps. molim dragu gospodu koja se prepucavaju da otvore novu temu pod nazivom lopovi u padobranstvu pa neka se tamo cimaju
za kreatora ove teme TEMA TI JE VRH

Prepis sa foruma 63.padobranske brigade

Ajd kad idemo u sitna crevca, neka organizatori ove akcije pojasne ostatku sveta kao su me ispalili za Turbolet iz Mađarske ( ne tražim izvinjenje), koji je trebao doći po svaku cenu u zemlju Srbiju i gde sam izgubio veliki kredit kod čoveka koji je otkazao bugi u Austriji (i izgubio profit i ozbiljnost) zbog nas velikih padobranaca zemlje Srbije.

Smatram da je veliki propust organizatora što se nisu konkretno dogovorili sa valsnicima tandema ( Paja iz Zrenjanina je uzet u usta ni kriv ni dužan)oko uslova za izvođenje ovih skokova i dela koji bi se odvajao za humanitarne svrhe.

Ko je došao na ovu akciju, sa kakvim motivom i kako je došao, je lična stvar svakog pojedinca i bitan je rezultat na kraju bez obzira ko koga voli ili ne voli, mada smatram da je trebalo više letova i profita ostvariti sa boljom i kvalifikovanom posadom helikoptera , a ne da se leti sa pilotima koji su bili na preobuci tog dana (neko je uzeo u usta bezbednost u padobranskim školama, a ovo je bio čist prekršaj i nebezbedno letenje jer su se majstori pogubili kad smo uleteli u oblak). Ovo ne govorim napamet jer sam neotkrivajući svoj identitet posmatrao rad posade koja je bila u velikim problemima i sa velikim predrasudama prema nama.

Imao sam i imam još ideja kako da još pomognemo Faci, mada je puno gneva i žuči izašlo bespotrebno i za ništa, pa baš nisam siguran da će se olako preći preko svega ( nemislim na sebe).
Jedna od ideja koju guramo u VSS-u već dve godine je da se osnuje fond koji će biti namenjen za ovakve situacije u kojoj se Faca nalazi, a konačno realizacija istog će biti omogućena budžetom za narednu godinu.
Cene karata u JAT-u za ovakve stvari je 50% zahvaljujući stručnoj službi VSS-a, itd...

Ova entropija u ovom postu je bespotrebna i nikom ne služi na čast.

Pozdrav svima,

Nika.

Informacija o obuci padobranaca za prvi skok
Prvi skok u padobranskom centru u Paraćinu možete izvesti po ceni od 75 eura, lekarski pregled je 3500 din. Tandem skokovi su 150 eura. Video snimci su 10 eura
Instruktori: Naumović Ljubiša( 5100 skokova), Simić Svetlana(3400 skokova), Obradović Dragan i Cvetković Dejan
blue sky

Pozivam sve početnika, a i iskusne padobrance da posete web sajt padobranskog kluba "Fenix" jer tamo postoji dosta odgovora na pitanja koja su ovde dosta puta postavljana. Čisto primera radi, na sajtu postoji rečnik padobranskih pojmova i izraza na www.pkfenix.com/recnik.htm Tu je takođe i program obuke padobranaca po novom zakonu na www.pkfenix.com/obuka.htm , gde ćete takođe naći i informacije o tome koji su uslovi potrebni za sticanje dozvola A,B,C i D kategorije. Zanimljiv linke je takođe i www.pkfenix.com/discipline.htm gde možete pronaći detaljne informacije o svim aktuelnim padobranskim disciplinama. U sekciji www.pkfenix.com/razno.htm nalazi se aktuelni Pravilnik o padobranstvu koji možete preuzeti, a takođe ima i nekih aktuelnih padobranskih rekorda i interesantnih video klipova. Za početnike preporučujem www.pkfenix.com/faq.htm jer se tu nalaze sva relevantna pitanja koja najčešće postavljaju ljudi koji žele da skaču. U sekciji www.pkfenix.com/video.htm imate neke zaniljive klipove obuke 4 člana "Fenix"-a u tunelu u Orlandu, februara ove godine, a tu su takođe i 3 fantastična video klipa koje je montirao Joca. Svakodnevna vremenska prognoza za Srbiju i Beograd je standardna, na naslovnoj strani www.pkfenix.com
Posetite sajt, i uživajte

PBS

Tačne informacije u vezi obuke u padobranskom centru u Paraćinu:
Cena prvog skoka je 75 eura a lekarski pregled je 3500 din.(44 eura) i to su svi troškovi vezani za prvi skok
drugi skok je 21 euro a treći 18 eura.Kafa i piće na aerodromu su besplatni tako da to ne ulazi u cenu prvog skoka. Danas smo imali 7 padobranaca za prvi skok ( pozdrav za dečake iz Ćuprije, Beograda, Novog Pazara i Sarajeva). Tandem skok sa 3000m. je 150 eura, svaki padobranac koji dovede putnika ima besplatan skok sa 3000m. Ove sezone od marta meseca do danas padobranski centar Paraćin je obučavao preko 140 učenika a još nije kraj sezone(kod nas kraj sezone ne postoji- svakog vikenda sa povoljnim meteo uslovima biće padobranskih aktivnosti
kontakt telefoni 063 75 75 250- Ljubiša Naumović(5100 skokova)
063 8 25 35 90 Simić Svetlana (3400 skokova)
www.skyblue.co.yu (drop zone)
blue sky

Još jedan komentar na temu akcije održane 15.09.2007, pod nazivom "Hodanje po oblacima".
Slažem se sa onima koji kažu da je u pitanju bio događaj koji se kod nas nije dogodio u skorije vreme. Jako mi smeta što NIKO ne posmatra stvari iz mog (subjektivnog)
ugla.
Da li je trebalo ili nije trebalo dozvoliti skakanje tandema, sada je kao i tada potpuno nevažno. Odobreno je u najboljoj nameri organizatora, sa ciljem da se sakupi što veća suma novca. I ako ćete iz cele priče izvlačiti samo deo o tim tandemima, i preskočiti delove o dobrim skokovima, plavom nebu, Facinom vedrom duhu i snazi koja mu je trebala da taj dan presedi na aerodromu i na taj način se zahvali svima koji su došli, onda treba da se stidite.Za mene je u celoj ovoj priči bilo i biće bitno samo sledeće :

Organizacija je bila više nego dobra.
Bilo je mnogo padobranaca, kao i onih koji su došli iz susednih zemalja.
Bilo je dosta skokova.
100 majica je prodato za manje od jednog sata.
Prikupljeno je 3.485,00 eura za jedan dan.

Uputila bih poziv svima onima koji misle da je bilo stvari koje je trebalo drugačije odraditi, da skupe muda (izvinjavam se na izrazu) i pokušaju da organizuju takav ili sličan događaj. Ista priča kao i za novi Pravilnik - niko nije imao petlju da pokrene njegovo sastavljanje, a kada je to napokon odrađeno, onda su svi našli za shodno i dali sebi za pravo da ga pljuju i prozivaju, uz obrazloženje da je mnogo toga trebalo drugačije odraditi.

I za kraj, nešto o meni. :)
Nikada nisam skočila, možda nikada i neću, ali ako se odlučim onda će to biti u tandemu sa Pavletom Milenovićem, koji je dobar u svom poslu i u kojeg jedino imam dovoljno poverenja za tako nešto.
I kao što rekoh na početku...
Moj stav po pitanju ovog događaja je krajnje subjektivan, jer sam supruga organizatora Pavlov Radivoja-Raleta, (ili Paje), i s pravom tvrdim da jedino ja, pored njega i Face, vrlo dobro ZNAM koliko je energije, snage, strpljenja, volje i priajteljstva prema Faci, trebalo da se upustimo u ovako nešto. Ne očekujem da bilo ko razume koliko je sve ovo uticalo na naše živote, koliko smo bili pod pritiskom oko detalja i krupnih stvari, koliko smo malo vremena (kao porodica) provodili zajedno, ali zato bih vas zamolila da kao i mi gledate na ono što je jedino bitno - to je odrađeno za Facu, za nekog koga volimo i ko je bitan deo naših života. Manite se prepucavanja, neka svako živi sa onim što jeste ili nije uradio, uživajte u plavom nebu i NEMOJTE da nam ostavljate gorak ukus u ustima zbog nečeg u šta smo uložili jako puno i zbog čega sam ponosna na svog supruga. NEMOJTE, jer nemate prava na tako nešto.
Hvala na odvojenom vremenu za čitanje ovog posta.
S poštovanjem,
Mikica Pavlov

Back