NASTAVAK
Da se vrlatim na Pavlov Radivoja tj Raleta-Nas dvojica smo pre kampa pricali kako
bi to trebalo da izgleda. Pitao me je kako ja to zamisljam tj sta predlazem da se
skace od skokova. Rekao sam da se mogu raditi skokovi svi osim Tandema. Kada sam
stigao na Aerodrom kasnije sam video da se gore pomenuta dvojica(ne zelim vise ni
imena da im spominjem)spremaju za Tandem skokove. Nisam nista rekao. Nisam ni
jednog trenutka bio kivan na Raleta. Znao sam da je odobrio te skokove iz najbolje
namere. U smislu da su spisutni savesni i da nece iskoristiti kamp ovakve vrste da
bi zaradili. Medjutim obojica smo pogresili.
Rale je osmislio ceo dogadjaj. Postarao se da napravi majce, snabde sokove i
gulas. Jedini koji se setio da me pita i poveo do helisa da se jos jednom provozam
i budem deo padobranskog bratsva. Da se ne osetim odbacenim. Nazalost nikom drugom
to nije palo napamet. Cak je i posao sa mnom u helisu i nije skocio. Mislite da je
bilo potrebno da neko bude samnom.
Na kraju najvaznije sto se Raleta tice-Oni koji ne znaju zelim da ih podsetim da
sam ja tj Faca u bolnici tri godine devet meseci i nesto dana. Rale koji zivi u
Pancevu je bio kod mene tj da pojasnim-pruzao mi podrsku, pomagao i cinio sve sto
se moze kada mi je bilo najteze sve ukupno kada se sabere nepune dve godine.
Ponavljam DVE GODINE. Covek nije iz Beograda ali mu nije bilo tesko da sedne na
voz, autobus ili dodje autom kada god je mogao. Ono sto je Rale uradio za sve ove
godine malo njih je uradilo.
Molim da nikom ne pada napamet da pokusa da svali krivicu na njega iako je bio
Organizator skokova. On je zadnji na listi koji bi tako nesto uradio.
Trazi sam od rukovodecih lica da se organizuje sastanak u prostorijama VSS. Voleo
bih da se ona dva lika pojave i da im sve ovo i jos mnogo sto sta kazem u oci.
Takodje imam nameru da novac koji su dali kupivsi tiket za skok vratim. Faca nece
time biti osiromasen, a oni ce bar biti bogatiji. Svestan sam da se nece pojaviti
na sastanku, a i zasto bi. Nehumanosti nema kraja. Ovako pisanjem teksta malo sta
mozemo postici. Slazem se da ipak treba reci.
Da zavrsim pricu jer ovako moze u nedogled. Molim bez prepucavanja. Kamp je odrzan
zahvaljujuci pre svega dobrim ljudima, Nacelniku Generalstaba koji je odobrio
letelicu i gorivo, Raletu koji se za sve ostalo postarao i Gaciku koji je sve
najavio na sajtu brigade. Neka ne zamere jos neki pojedinci koje nisam pomenu.
Ako neko ima nesto da kaze neka se njima dvojici licno obrati(Ljubi i Paji) ili
meni zbog pisanog teksta. Oni koji me znaju reci ce vam da sam covek bez dlake na
jeziku. To nije dobro ali neke stvari ipak treba reci. Zato drugari i svi ostali
izvolite javite se i pisite-
Moj broj mobilnog je 063 777 1 358
E-mail adresa
facarnr@yahoo.com
Faca