Padobranci sveta ujedinite se !

imate li komentar????

SUTRA NOVE EKSTREMNE EGZIBICIJE

Ovaj ekstremni sport zamišljen je tako da bordere kroz prepunu fontanu vuče specijalni motor (vinč) i penje ih na "slajder", na kojem treba da naprave što više okreta. Za one građane koji nikada nisu prisustvovali ekstremnim sportskim egzibicijama,u sredu i četvrtak (5. i 6. septembar ) od 17 sati padobranom će sa najviših zgrada, "Beograđanke", "Geneksa" i zgrade PC "Ušće", skakati pet sportista iz Nemačke, Hrvatske i Slovenije. U pitanju je sport "bejz džamp", skakanje s fiksnih objekata - zgrada, mostova i tornjeva, u kojem Srbija, začudo, još uvek nema nijednog predstavnika.

http://www.kurir-info.co.yu/arhiva/2007/septembar/04/B-02-04092007.shtml

http://www.blic.co.yu/sport.php?id=12594

Skokovi sa zgrada bivšeg Centralnog komiteta Ušću i kule Geneks, održaće se u petak ujutru. Prvi skokovi planirani su između šest i sedam sati sa bivšeg Ce-Ka, a zatim se skakači sele na do kule Geneks gde će se skakati između osam i devet časova.

Skokovi su prvobitno planirani za sredu, ali su odloženi za zbog loših vremenskih uslova, odnosno vetra.
Učešće će uzeti petoro takmičara iz tri zemlje: Hrvatske, Nemačke i Slovenije, kojisi iza sebe imaju skokove sa najviših zgrada sveta poput kula Petronas u Maleziji i Jao Ming u Šangaju.
Ovaj ekstremni sport poznat je kao bejs džamp i važi za opasnu disciplinu i među esktremnim sportistima. Skakači osim što se bacaju u provaliju sa malih visina nemaju rezervni padobran, a u Beogradu dodatna otežavajuća okolnost može da bude činjenica da se saobraćaj neće zaustavljati.
Organizatori ovog takmičenja su Savez esktremnih sportova i sekretarijat za sport Beograda.

PADOBRANSKI KAMP "HODANJE PO OBLACIMA"

Generalštab VS je potvrdio održavanje humanitarnog padobranskog kampa na kome će, kroz skokove ljubitelja sportskog padobranstva širom regiona, biti prikupljena novčana sredstva za nastavak lečenja Gorana Todorovića Face, starijeg vodnika 63.padobranskog bataljona koji je na jednom od svojih trenažnih skokova doživeo tešku povredu kičme.

Kamp će biti održan na aerodromu Lisičiji jarak pokraj Beograda, tokom 15. i 16.septembra i otvoren je za sve sportske padobrance koji će tih dana poželeti da skaču iz helikoptera MI-8 sa visine od 2500 metara. Cena pojedinačnog skoka je veoma popularna i iznosiće 10 eura. Sav novac koji će tom prilikom biti prikupljen, otići će u korist Facinog lečenja.

Svi padobranci koji ce učestvovati u akciji moraju imati urednu ličnu dokumentaciju i dokumentaciju opreme kojom će skakati, a za sve sa manje od 100 skokova biće neophodan padobranski automat na rezervnom padobranu. Skakanje će biti otvoreno i za učenike padobrance koji skaču na slobodno, kao i za tandem skokove. Vojni padobranci će skakati u skladu sa propisima Vojske Srbije.

Molim sve zaintresovane padobrance da dostave svoje osnovne podatke (ime, prezime, klub, broj skokova, broj pad.dozvole i broj skokova koje bi skočili u toku akcije) na adresu pavlov@vazduhoplovnisavezsrbije.org

Ulaz na aerodrom je besplatan, a kampu mogu prisustvovati i lica koja žele lično da upoznaju Facu i uruče mu svoju novčanu pomoć.

Izvor: www.63padobranska.co.yu

tnx za video :)
PBS imam video WS leta sa ZAISTA niskim otvaranjem...
ukoliko zelis mozes da ga postavis kod tebe ;)
Evo fotke...
P.S. Covek je prosao bez ogrebotine
lowpull-1.jpg

informacija:
U okviru humanitarne akcije" Hodanje po oblacima " ekstra popust tandem skokova sa instruktorom Naumović Ljubišom (5100 skokova i najkvalitetnijom SIGMA tandem opremom).Skokovi će se izvoditi
na Lisičijem Jarku u Beogradu u subotu 15. septembra.
Kontakt telefon 063 8 25 35 90 i 063 75 75 250
Skydive Paraćin

Pozdrav svima na forumu,pogotovo za Nislije,ako ih ima.Imam jedno pitanje...da li iko zna gde u Nisu mogu izvaditi lekarsko uverenje i kakav je kriterijum?Da li je uslov savrsen vid posto sam kratkovid(i dalje mogu da razlikujem nebo i zemlju doduse:))...Unapred zahvalan

Htedoh reci, lekarski na VMI traje kao gladna godina, na Surcinu krace traje (oko 2 sata) i manje cheprkaju :)
Ja sam lekarske uvek radila u BGDu, za NI nemam pojma kako to ide ali p.postavljam da u Zeleznickoj ambulanti mozes da zavrsis to... Bar pozovi pa pitaj kako stoje stvari.

Zanima me ono sto je neko pomenuo da odradjen lekarski vazi 5 godina. Kako stoje stvari kada su ucenici u pitanju?

pa isto valjda =)

jesi radila skoro lekarski na VMA? tipa u proteklih mesec-dva

jer ako jesi mozes da vidis u knjizici koju dobijes koliko traje, a trebalo bi 5 godina

p.s.super je bio provod na Hodanju po oblacima, ali iskljucivo zbog druzenja i skakanja sa drugarima =)

ono sto mi se ne svidja je sto je vojska ispala ko ljober najgori, mogli su ipak malo vise da se potrude u smislu vise letova, vise putnika po letu ... itd.

al' sta sad, nije ni da smo ocekivali vise :) nadam smo kol'ko tol'ko pomogli za tu operaciju facinu

e i jel' zna neko, jel' ima jos majica u savezu? dok sam se ja setio da pazarim rasprodate su sve bile

Back