Padobranci sveta ujedinite se !

gaus:
RamŠtajne,ti si neki veoma pametan,To što pričaš samo si čuo ,možda u Nišu.A te godine ,nisam upoznao ni jednog Pančevca u 63 oj.Barem ne padobranca.

Poz druze, zamolio bih te da ne pocinjes recenicu tako.
Padobranac te nece lagati, budi uveren, pogotovo ne pripadnik 63.PAD.Br.

Ja sam inace Somborac Milan
bio sam u 4 . padobranskoj- dirvezantskoj-izvidjackoj ceti.
sep '04-maj 05. Komandir cete - por. Peric Savo, pa malo Trickovic Dusan, potom Bakos Igor...
Ti ako si bio mogao si da budes :
1. ili u mojoj ceti sep klasa
2.moja ceta ali martovska klasa
3 ili 3 ceta junska klasa.

Tako da nista ja nisam cuo, ajd druze moj, brate po nebu, vedro ti nebo i meko prizemljenje !

Ovo je upravo stiglo na mailnig listu...

Hitna informacija:

U vezi akcije "Hodanje po oblacima" prikupljanja sredstava za lecenje naseg padobranca Gorana Todorovica Face, VSS je dobio preliminarnu informaciju da je Vojska Srbije odobrila 5 casova naleta aviona u tu svrhu pa Vam prosledjujem informaciju:

Skakanje iz An-26 na aerodromu Batajnica 1. i 2. septembra 2007. (rezervni dan 3. septembar) Visina 4000 metara, cena 16 evra po skoku.

Yahooooooooooooo!!!!!

Bojim se da je radovanje oko 26-ice bilo preuranjeno.
Koliko vidim na mejling listi (informacija od Face), vojska NIJE odobrila upotrebu aviona.
:-(
Pa, prokomentarisite malo ovo.

Takodje, cini se da je usvojen novi Pravilnik o padobranstvu (i Pravilnik o centrima za obuku padobranaca).
Navedeno je da ce isti biti objavljen na sajtu VSS kad bude dostupan u elektronskoj formi (kao da je pisan uz pomoc olovke i papira, pa treba da se prekuca - sta li vec?).
Sta pise u njemu, sta je izmjenjeno, a sta je ostalo isto, ko je sve ucestvovao u izradi Pravilnika, da li je bilo ikakve javne rasprave ili konsultacije sa klubovima?
Ako stvari stoje kao u radnoj verziji pravilnika koja se pojavila na internetu, buducnost skakanja u ovoj zemlji bas i ne izgleda blistavo.

pozdrav

Da kao sto rece Mircan...I ovo je stiglo na mailnig listu...

Pozdrav svim ljudima koji na sebi svojstven nacin HODAJU PO OBLACIMA. Bez mnogo filozofije bicu kratak. Zelim da vas obavestim o padobranskom kampu koji je trebalo da se odzi na vojnom aerodromu Batajnica 01. i 02. septembra sa ciljem da okupi sto vise padobranaca iz Srbije i Republika bivse Yuge. Gde bi se od prikupljenih para kojima bi bili placeni skokovi delom omogucio moj odlazak u Rusiju na operaciju/lecenje. Danas, sreda, dobio sam obavestenje iz Generalstaba u kome se kaze-

Da se NE odobrava padobranski kamp

Toliko o pomoci i ostalim glupostima. Primite moje izvinjenje ako sam vam dao nadu za jedno normalno skakanje u smislu visina

Todorovic Gorana- Faca

P.S. A sto se tice pravilnika i ove situacije oko skakanja iz 26-ice...Svaki komentar koji bi dao ne bi bio bas prikladan, tako da necu ni da se trudim... Kako rece jedan moj prijatelj, odo ja u USA da polazem za USPA dozvolu, i cim je dobijem, na aerodromima ubuduce ima da pricam engleski...

zzdravo svima..prosle godine sam dosao na ideju(odakle mi?!) da probam to famozno padobranstvo...bilo je neko okupljanje u lisichjem jarku ali sam ja kasno dosao...dobio sam informaciju da mi do prvog skoka treba oko 230 e.,a za svaki sledeci po 30e..e sad,posto to nije bas sica za par minuta zezanja odlozio sam to iskustvo dok ne odvojim pare i bla,bla...u medjuvremenu sam zaboravio na svoju ideju ali evo ovde nabasah na ovaj vas forum pa rekoh da iz prve ruke dobijem najbolje informacije...citao sam do 9 str. foruma sve ali je zamorno...dakle znam da vec sigurno ima odgovor na ovo pitanje ali bi ipak molio za savet:kada,gde,koji klub,koliko,preporuke....
_)

Caos svima,ova tema za razgovor je fantasticna!!!!!!!!!!!Vec dugo vremena zelim da se okusam u padobranstvu,ali do sada nisam uspela da se bash najbolje informisem,ali ovde kod vas izgleda da ima sve sto mi je potrebno.Imam samo jedno pitanje,ja imam 16 godina i zaima me da li postoje neke starosne granice?
: )

jeremijabg:
zzdravo svima..prosle godine sam dosao na ideju(odakle mi?!) da probam to famozno padobranstvo...bilo je neko okupljanje u lisichjem jarku ali sam ja kasno dosao...dobio sam informaciju da mi do prvog skoka treba oko 230 e.,a za svaki sledeci po 30e..e sad,posto to nije bas sica za par minuta zezanja odlozio sam to iskustvo dok ne odvojim pare i bla,bla...u medjuvremenu sam zaboravio na svoju ideju ali evo ovde nabasah na ovaj vas forum pa rekoh da iz prve ruke dobijem najbolje informacije...citao sam do 9 str. foruma sve ali je zamorno...dakle znam da vec sigurno ima odgovor na ovo pitanje ali bi ipak molio za savet:kada,gde,koji klub,koliko,preporuke....
_)
Te cifre su zaista fascinantne, ostavile su me bez teksta. 230€ za prvi skok i po 30 za svaki sledeci. Nisam znao da u Srbiji postoji tako skupo padobranstvo. Nije ni cudo sto nisi uspeo da sakupis taj novac.
U Paracinu mozes skociti svoj prvi skok svakog vikenda (petak, subota, nedelja), u skoli sa najiskusnijim instruktorima padobranstva u zemlji, za 75€ + lekarski, koji je najjeftiniji u Paracinu 3500 dinara.
Za vise informacija preko PP.

Pozdrav Skydive-Nixi

lena_181:
Caos svima,ova tema za razgovor je fantasticna!!!!!!!!!!!Vec dugo vremena zelim da se okusam u padobranstvu,ali do sada nisam uspela da se bash najbolje informisem,ali ovde kod vas izgleda da ima sve sto mi je potrebno.Imam samo jedno pitanje,ja imam 16 godina i zaima me da li postoje neke starosne granice?
: )
Naravno da postoje starosne granice i ti si je upravo presla. Donja granica, da bi pocela da se bavis padobranstvom je 16 godina, s tim posto si jos uvek maloletna, treba ti pismeno odobrenje roditelja. Kad to pribavis, dodji da te bacimo iz ispravnog aviona :D :D . Salim se naravno. Necemo te baciti, sama ces skociti ;) .

Pozdrav, Skydive-Nixi

(Za Jeremiju i lenu_181) Vidim da ste oboje iz Beograda. Stvar je naravno, ukusa, ali celu pricu mozete veoma lako da zavrsite u padobranskom klubu "Fenix", u Beogradu, čiji padobranci rade uglavnom svaki vikend (zavisi od vremena) na aerodromu Lisičji Jarak, kod Padinske Skele. To je ipak malo bliže od Paraćina zar ne?:) Oboje pogledajte web sajtove www.pkfenix.com i www.tandemskok.com , a ako vam budu potrebna dodatna objašnjenja, slobodno me kontaktirajte na PP ili na majki@pkfenix.com

Želim vam da što pre skočite, ma gde bilo:)

Pozdrav

E pa Milane,onada te poznajem.Navikao sam da slusam gluposti,navodnih padfobranaca,tako da ne verujem svakome.Prvo ,razumeo sam da si Pancevac a njih je zadnjih godina malo u Nisu bilo.Drugo ,mnogi Pancevci su navodno i padobranci.Valjda sto je i 72 padobranska brigada iz Panceva.A njih malo ima ,narocito padobranaca.
Nadam se da si primio izvinjenje.A ime svoje ti nemogu reci.

Back