Pad na potpuno dno ili uspon do nebesa?

An0nymus

Početnik
Poruka
34
Živimo život koji je pun uspona i padova... Život retko kada izabere pravo vreme za nešto i često piše drame...

Zanimaju me vaša mišljenja o različitim slojevima ljudi:

- Šta se događa kada se čovek nađe na samom dnu, kada potone... Kako se on ponaša i kakve su mu mogućnosti i razmišljanja...

- Isto pitanje za čoveka koji se nađe na vrhuncu...

- Isto pitanje za ljude koji se drže zlatne sredine... I žašto je baš ta sredina zlatna...?

Covek na dnu oseca nemoc. To je nakon samoce ubedljivo najgori osecaj koji covek moze da dozivi u tom kontekstu.

Sto veci osecaj nemoci, to manje razuma, a vise frustracije, odnosno destrukcije.

Za coveka na vrhuncu je pravi test ponasanja na delu. Ukoliko previse demonstrira moc, to u sustini znaci da je previse dugo u zivotu bio nemocan, sto je ostavilo nepopravljive posledice.

Iz tog razloga nikada nije naivno dati moc nekome ko je dobar deo zivota bio na dnu. Uvek se moze vratiti kao bumegang.

Zlatnu sredinu cesto zato muci melanholija. Kazem muci, posto ne mogu da zive u melanholiji bas ceo zivot. Od toga kako ce se nositi sa njom, zavisi hoce li ipak biti blizi vrhu ili dnu.

Dno je zeznut polozaj, obicno je tada najcrnje, jos ako je neko labilna licnost, svasta je moguce. Neko se bori, neko je mozda jos vise monitivsan da se spase, a neko kaze potonuo sam, nemam zasto da se borim, pusticu da me nosi struja.
Vrhunac je super polozaj, mada ima i on jednu caku, ako izgubis to i vratis se na dno, to zna da zaboli jako, tj. sto je veca razlika u polozaju, a zavisi i koliko si vezan za taj vrh.

Ako imas posao od 1000 eur i izgubis ga, propadne firma i onda radis za 300 eur kod privatnika nekome to moze biti pad na dno, nekome sredina.
Sredina nit' smrdi nit' mirise, ne mozes mnogo da izgubis, niti mnogo da dobijes, tj. ne oseti se razlika, ali tu se cesto tezi necemu visem.

Dno - osećaj da nema dalje, samoća, nemoć, tuga i odsustvo radosti

na vrhu - pretpostavljam...veliki izazov za ego...da te povuče sopstvena uobrazilja da si bolji od drugih...

zlatna sredina...neki kažu izgovor za one koji nisu otišli ka vrhu...nemam pojma, rezervisana je za sada kod mene

Šta se događa kada se čovek nađe na samom dnu, kada potone... Kako se on ponaša i kakve su mu mogućnosti i razmišljanja...
- Isto pitanje za ljude koji se drže zlatne sredine... I žašto je baš ta sredina zlatna...?

Aj sad prochitaj svoje pitanje. Kako se ponasha, kakve su mu mogutjnosti i kako razmishlja prosechan chovek? A? To ne da je opshirno pitanje, neeego onaj ko ima odgovor na ovo pitanje il je potpuno lud ili je kompjuter.

prvo ljudi preozbiljno shvataju svoje dno i svoju visinu
jer nismo svesni koliko život može da bude loš niti koliko dobar
svako dno i visina je lično obojena
u suštini smešno je koliko je naše dno iznad površine a naša visina ispod vrha
tako da smo mi u nekoj konstantnoj kriptodepresi
zlatna sredina... pa ljudi su jednostavno izdresirani da je prosečnost idealna

Živimo život koji je pun uspona i padova... Život retko kada izabere pravo vreme za nešto i često piše drame...

- Šta se događa kada se čovek nađe na samom dnu, kada potone... Kako se on ponaša i kakve su mu mogućnosti i razmišljanja...

I jedno i drugo nije zdravo...i govore samo lose o toj osobi, o tome da je ta osoba egoisticna, ponosna....
Takvi mogu dotaci dno ili se popeti visoko...
Sama izreka o zlatnoj sredini dovoljno govori.
Savrsenstvo je liseno ekstrema.
Takodje ako covek razvija dobro u sebi, ljubav i vrline on nece dospeti dovoljno nisko niti previsoko...
Upravo iz tih visina covek moze pasti duboko i dotaci dno..

Poslednja izmena:

Po meni covek treba,ne stalno naravno,da predje tu neku svoju granicu,prosecna svoja neka dostignuca i padove i da okusi zivota svim srcem,pa sta bude,ipak onaj ko nije okusio i sito i reseto ne moze biti siguran sta zivot za njega znaci,jer nema to iz licnog iskustva...NIJE ZIVOT PRAVA LINIJA :deda:

Kad si na dnu osecas bespomocnost,dok jednog dana ne resis da se boris i ustanes i nastavis zivot dalja.Tada zacrtas sebi da ces postici nesto u zivotu.Kad se ostvaris na licnom planu tad osecas srecu i zadovoljstvo.Naravno ima dan kad si tuzan,dana kad si veseo...ali ostaje ponos sto si uspeo u zivotu.

onaj ko uspeva svojom voljom da stoji na zlatnoj sredini uprkos raznim ponudama, sve su prilike bice sposoban da se vine u visine ali na takav nacin da u njima ima kontrolu nad sobom.
postoje situacije gde pojedinci pod patronatom puno mocnijih ljudi odleprsaju u trenu put visina gde ostaju sve dok su podrzavani.
realno, licnih kvaliteta za jedan takav status nemaju.
realno gledano, provalija ispod njih jednm takvim radom/tretmanom, postaje vremenom sve veca, tako da, kada ih jednog dana zastitnik ispusti iz vizira, padaju na dno dna.

sto se tice i dna i visina, razliciti ljudi se sasvim razlicito tamo(s)nalaze.

kako kome to pada zavisi i od toga kako je tamo dosao.

Back