Пад империје

• Začetnik teme Začetnik teme zx16
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Sta je to fantazija u mom pisanju? ti ocigledno prizeljkujes izvjesne scenarije a mlad si pa ne razumijes sta su velike i jake nacije. Ti mislis da su Ameri, Kinezi i Rusi smece kao sto smo mi balkanci ali oni to nijesu, vec su velike I velike nacije. Nijesu uludu SAD insistirale da ukrajina preda nuklearke Rusiji: nije bzv da je Kina industrijska zona SAD i da je Kina veliki ulagac u real estate i obveznice itd Amerike. Nijesu mladi Rusi bzv opijeni amerikanstinom i ne misle Ameri bzv o svakom Rusu kao bezmalo first class šahisti. Nikad ove tri nacije nijesu ratovale vec su u kljucnim trenucima bile na istoj strani.
Ocigledno da nemas dovoljno zivotna iskustva I poznavanja navedenih zemalja pa Mislis da ce za vrijeme tvog zivotnog vijeka amerika propasti. Prouci istoriju, velike sile se uvijek dogovore, tako ce I sad. I bolje da se nase jadne banane drzavice na vrijeme prilagode inace slijedi hladan tus i prinudna uprava.
Jedini problem je što se nacije i države ne dogovaraju, niti odlučuju da li će ratovati.
Mislim da je najbolji primer bio posle prvog svetskog rata, prilikom zaključivanja mirovnih sporazuma, kada je jednu stranu predstavljao Maks Varburg, a drugu stranu njegov brat Pol Varburg.
Pametnom dosta.

img_5604.jpg

zaboravio sam da ti kazem sustinu, slusaj pazljivo, jako je vazno:

dakle, rekoh kina je jedna zemlja dva sistema, interni komunisticki, eksterni, za svet, kapitalisticki - to su na neki nacin ideologije, kina nema ideologiju, bar ne zvanicnu!
a pazi ameriku: sa mnostvom pseudohriscanskih sekti, sa kojima ja tesko da imam nesto zajednicko, opet nalazim zajednicki jezik, jer sam u religiji... ako nisi u religiji, ti trazis ideologiju, i tu kinezi prave amalgame kapitalizma-komunizma, a i rusi, svi, bez izuzetka; a nema ko da razdvoji, razluci i pita ih sta je problem?

sta je problem sa ujgurima? jer znaju za boga [alah njihov]; kinezi ne znaju, ameri su ga izgubili, ali bi ga trazili kada bi znali gde... nema boga, onda pravimo amalgame ideologija, i drustveno-politickog, ekonomskog uredjenja... A ZASTO TO RADIMO? JER SMO BEZBOZNICI, ne ja licno, samo pisem u 1. licu mnozine

nemas religiju kao kinezi, budizam to nije, buda je samo covek, a na drugoj strani muljas i pravis amalgame ideologija, sta je za internu,a sta za eksternu upotrebu - pa ti moras da mi budes neprijatelj, kinezu [znam da nisi ti licno, ali ilustrujem moj stav prema njima]... a sto se tice rusa, i oni su mi na tapetu, tek ce da vide svoga boga! sad neka samo rokaju i kokaju ko nece da ih slusa, postaju policajac sveta umesto amerike, a za posle cemo tek da vidimo
O kom bogu pričaš ljudino ?

O Perunu, Alahu, Jehovi ili Šivi možda

Много,много наших Људи се запутило ка Индији у Потрази за нечим..Нечим што им фали.
Они су то исконски нешто осећали,уосталом,
да ли је то само случајно да Санскрит(који важи као НАЈСТАРИЈЕ Писмо на Свету),
поседује толико српских Речи?

А што се разноразних Религија тиче..
препоручујем Истархова,-Ударац руских Богова-..
па прочитајте

Poslednja izmena:
Много,много наших Људи се запутило ка Индији у Потрази за нечим..Нечим што им фали.
Они су то исконски нешто осећали,уосталом,
да ли је то само случајно да Санскрит(који важи као НАЈСТАРИЈЕ Писмо на Свету),
поседује толико српских Речи?

Сазнајте колико је савремени српски језик близак индоевропским коренима. Интригантни примери готово идентичних речи.​

https://srbin.info/kultura/zapanjujuca-slicnost-sanskrita-i-srpskog-primeri/

Речнику санскрита и српског?Добија прилику да упозна, не само сличности српског и санскрита кроз списак истих или сличних речи два језика, већ и индијску културу из православне визуре. На то смо данас посебно обавезани када свејерес екуменизма покушава да прогута и потре православне догмате кроз њу-ејџ ураниловку свега и свачега галопирањем ка светској тоталитарној владавини. Читалац може видети да сам писао са дистанцом – можемо код других похвалити само оно што није супротно нашој вери и наслеђу, а све остало тек узети к знању.

https://catenamundi.rs/vidici/koliko-su-slicni-srpski-sanskrit/

ako uporedis najmnogoljudnije 2 zemlje, indija ima nekog boga bramu [visna i siva dodju posle], a kina nema, pa pravi ideologiju
meni bi bilo zanimljivo, mastam da posredujem u kinesko-indijskom ideolosko-religioznom dijalogu
Meni je još deda pričao da će na kraju ŽUTA RASA , pretpostavljam da se radi o Kinezima, OSVOJITI SVET ?

Neko prastaro Hiperborejsko proročanstvo, šta već.

Znači da će svet osvojiti ljudi koji ne veruju u bogove, inteligentni ljudi. :kafa:

Meni je još deda pričao da će na kraju ŽUTA RASA , pretpostavljam da se radi o Kinezima, OSVOJITI SVET ?

Neko prastaro Hiperborejsko proročanstvo, šta već.

Znači da će svet osvojiti ljudi koji ne veruju u bogove, inteligentni ljudi. :kafa:
da nisu tarabici?
vidi, meni je ideologija, neka je i najinteligentnija, ali bez religije, - kao klot pasulj, ne mogu ja to da jedem... ja zagovaram religijski dijalog, ili sukob ako bas mora, a ideologije sve macku o rep, ja sam protiv bilo koje rase da vlada

da nisu tarabici?
vidi, meni je ideologija, neka je i najinteligentnija, ali bez religije, - kao klot pasulj, ne mogu ja to da jedem... ja zagovaram religijski dijalog, ili sukob ako bas mora, a ideologije sve macku o rep, ja sam protiv bilo koje rase da vlada
Ma ko pita žabu kad se bara zatrpava, kakva religija kakvi bakrači.
Ko još zdravorazuman danas veruje u demokratiju i u boga ?

I "demokratija" i "bog" su smišljeni kako bi se kontrolisao i pljačkao narod!
Od Anua Sumerskog do Jehove i Alaha, ista demagogija i isto zastrašivanje prostog naroda.

Očekujem da će se za najdalje 50 godina narod dići na noge i zbaciti taj RELIGIJSKI JARAM konačno , posle sedam hiljada godina savijanja kičme i klanjanja NIČEMU?

Kad se to konačno dogodi, naši vanzemaljski posmatrači će nam pružiti ruku i stupiti sa nama u kontakt. :kafa:

Očekujem da će se za najdalje 50 godina narod dići na noge i zbaciti taj RELIGIJSKI JARAM
pazi da se ne desi druga varijanta, koju ti preskaces,da se umesto boga zbaci demokratija i njen jaram, jer meni sve mirise na to, i to u narednih 5, a ne 50 godina

Ma ko pita žabu kad se bara zatrpava, kakva religija kakvi bakrači.
Ko još zdravorazuman danas veruje u demokratiju i u boga ?

Od Anua Sumerskog do Jehove i Alaha, ista demagogija i isto zastrašivanje prostog naroda.

Očekujem da će se za najdalje 50 godina narod dići na noge i zbaciti taj RELIGIJSKI JARAM konačno , posle sedam hiljada godina savijanja kičme i klanjanja NIČEMU?

Kad se to konačno dogodi, naši vanzemaljski posmatrači će nam pružiti ruku i stupiti sa nama u kontakt. :kafa:

Sem ako oni nisu ti Bogovi.
A u tom slučaju (ako jesu) - šta će biti sa zbacivačima jarma?

Back