Pa ono ....

RužnaKoLopov

Buduća legenda
Moderator
Poruka
42.897
Neki dan sam bila kod moje maajke na kafi
Pričale smo tako o svemu i svačemu i tako ona meni kaže "poslao ti je pismo ali nisam ti ga htjeladati već sam ga izbucala (pocjepala) i bacila u kantu za smeće "

Zagrcla sam se pijući kafu , kafa je udarila na nos kašalj me stegao i duša mi je počela plakati .....

Posmatrala sam je i u jednom momentu mi je bila toliko odbojan, ružna i zla.....rekla sam da je tu tajnu komotno mogla da ponese u grob , kad je 25 godina mogla da šuti .......

Kako se vi nosite sa tajnama koje se vas tiču i koji tako isplivaju bez ikakve potrebe?

Neki dan sam bila kod moje maajke na kafi
Pričale smo tako o svemu i svačemu i tako ona meni kaže "poslao ti je pismo ali nisam ti ga htjeladati već sam ga izbucala (pocjepala) i bacila u kantu za smeće "

Zagrcla sam se pijući kafu , kafa je udarila na nos kašalj me stegao i duša mi je počela plakati .....

Posmatrala sam je i u jednom momentu mi je bila toliko odbojan, ružna i zla.....rekla sam da je tu tajnu komotno mogla da ponese u grob , kad je 25 godina mogla da šuti .......

Kako se vi nosite sa tajnama koje se vas tiču i koji tako isplivaju bez ikakve potrebe?
Pretpostavljam da je tako želela da te od nečega zaštiti!To je ono kad kažu:"put do pakla popločan je dobrim namerama".Moji roditelji tako nešto verovatno nikada nisu i ne bi uradili... e, sad za muža ne mogu da garantujem, ha, ha...mislim, tu je već pitanje samo ko bi se našao u dvorištu iza zgrade.

Nedavno mi stigao ortak iz okoline Berlina, tokom poslednjih godina je počeo redovnije da obilazi zavičaj, a pre toga nije svraćao u Serbijicu nekih dvadesetak godina. I kao svaki nostalgični mužjak poželeo je i da se uveri u stanje svojih bivših, ako neku zatekne, narodski rečeno prohtelo mu se da neku od njih pojebe ako mu se pruži prilika. Doživeo je tako nekoliko ispala boraveći nekoliko puta ovde, što je i logično nakon toliko vremena izbivanja, i konačno je naleteo na jednu koja je bila slobodna i raspoložena da se ponovo rasplamsa plamen njihove nekadašnje ljubavi. Uspostavili su kontakt preko neta, najavio se i kad se obreo na njenom pragu otvori mu vrata njena mater. Stara nesuđenog zeta nije pripustila unutra, ispričala mu je da joj je ćerka udata, da ne živi više tu, da nije čak ni u našem gradu... Ovaj moj se šokirao, očekivao je da će tu bivšu zateći kod kuće kao što je bilo dogovoreno. Raspita se on potom kod nekih poznanika i oni mu rekoše da je bivša tu, da je neudata, da njena mater lupa gluposti. U tom mu se i bivša lično javi fonom, srećna što je stigao. Ispostavilo se da je mater želela da minira njihovo ponovno ujedinjenje, da je kao roditelj bila protiv te ćerkine namere.

Pretpostavljam da je tako želela da te od nečega zaštiti!To je ono kad kažu:"put do pakla popločan je dobrim namerama".Moji roditelji tako nešto verovatno nikada nisu i ne bi uradili... e, sad za muža ne mogu da garantujem, ha, ha...mislim, tu je već pitanje samo ko bi se našao u dvorištu iza zgrade.

Pa moja maajka nema humane želje da zaštiti već je njoj dovoljno da se njoj nije dopao odabir ćerke.

I nije bilo potrebno da me zaštiti momak je bio sasvim normalan, vrijedan nije imao nikakvih životnih problema

I nije da ja sad razmišljam kako bi se moj život odvijao da sam pročitala to pismo, kakvu bi odluku donijela i tako to već me muči ta izdaja muči me i činjenica da sam se srela sa tim čovjekom dugo godina poslije ....on u braku ja u braku u društvu starih drugova i drugarica

Sve u životu žreba da se privede kraju bez obzira kakav kraj ali treba priču zaključiti

Moju je Nana zakljucila i to me muči

Pa moja maajka nema humane želje da zaštiti već je njoj dovoljno da se njoj nije dopao odabir ćerke.

I nije bilo potrebno da me zaštiti momak je bio sasvim normalan, vrijedan nije imao nikakvih životnih problema

I nije da ja sad razmišljam kako bi se moj život odvijao da sam pročitala to pismo, kakvu bi odluku donijela i tako to već me muči ta izdaja muči me i činjenica da sam se srela sa tim čovjekom dugo godina poslije ....on u braku ja u braku u društvu starih drugova i drugarica

Sve u životu žreba da se privede kraju bez obzira kakav kraj ali treba priču zaključiti

Moju je Nana zakljucila i to me muči
Da li bi pismo ista promenilo?
Na kraju krajeva, sto princ nije licno zapucao?
I da li je to sada zaista bitno?
I ako jeste, sta ces sad?
Ako nije...

Da... ali svakako nije na mestu to što je uradila! Roditelji tako misle da nas štite od nas samih,umesto da nas puste da sami donosimo odluke makar nas one sutra skupo koštale. Moja pok. baka po ocu je sličnu stvar uradila, dok mi je ćale bio u vojsci. Tamo se zabavljao s nekom devojkom koja mu je po odluženju vojnog roka poslala pismo da želi doći u Srbiju. Moja baka i njena sestra su pismo prvo otvorile na pari, pročitale šta piše i nakon toga zapalile, jer im se nije dopala "buduća" snaha koja je bila druge vere i iz druge(sada već države).Moja majka za to i dan danas ne zna, niti je znao moj otac,ni bilo ko drugi. "Eto, da tako nisam uradila, ti se možda ne bi ni rodila"! Tako mi je rekla jednom prilikom. Možda je na neki način ipak mučila savest, ko bi ga znao,mada čisto sumnjam!

Da... ali svakako nije na mestu to što je uradila! Roditelji tako misle da nas štite od nas samih,umesto da nas puste da sami donosimo odluke makar nas one sutra skupo koštale. Moja pok. baka po ocu je sličnu stvar uradila, dok mi je ćale bio u vojsci. Tamo se zabavljao s nekom devojkom koja mu je po odluženju vojnog roka poslala pismo da želi doći u Srbiju. Moja baka i njena sestra su pismo prvo otvorile na pari, pročitale šta piše i nakon toga zapalile, jer im se nije dopala "buduća" snaha koja je bila druge vere i iz druge(sada već države).Moja majka za to i dan danas ne zna, niti je znao moj otac,ni bilo ko drugi. "Eto, da tako nisam uradila, ti se možda ne bi ni rodila"! Tako mi je rekla jednom prilikom. Možda je na neki način ipak mučila savest, ko bi ga znao,mada čisto sumnjam!
To sve stoji napisala sam jos u prvom postu
Ne igrati se tudjim zivotima
Sad je gotovo
I samo bitno kako se ona oseca u vezi toga

Zaista ne znam kako bi se nosila sa ovakvom situacijom, jos kad se uzme u obzir da u odraslom dobu sa roditeljem ne mozes dve recenice da progovoris a da se ne posvadjas, jos ovo da mi uradi, pa mozda bih i prekinula kontakt.

Ovako nesto za mene ima smisla jedino u slucaju da se cerka zaljubi u nekog Siptara pa kao i svaki normalan roditelj hoces da je izvuces iz toga, ili u duplo starijeg razvedenog sa decom manipulatorom, u svim ostalim slucajevima ovaj postupak nema opravdanja.

Dobro je što se više ne pišu pisma, a majka nema šifre za viber i vacap il šta već korisitite. Al u krajnjem slučaju jedna je majka, nju ne mož zameniti samo je prihvatit kakva jeste, potencijalnih muškaraca/žena i previše da bi se razmišljalo o šbbkbb kad život nema garanciju i reklamacije.

-----------

Mojoj majci njena majka a moja baba odbila prvu prosidbu jer je bila premlada za udaju. Da nije mene ne bi ni bilo, tek posle rastanka sa tim se uparila sa mojim ocem. Toliko.

-----------

Ali zaista, bolje da je prećutala. Mslm, koga briga posle toliko vremena.

Back