Pa naravno, klerofašista radi za klerofašiste

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Schutz

Aktivan član
Banovan
Poruka
1.293
Imajući u vidu da je MUP Republike Srbije okarakterisao Obraz kao klero-fašističku organizaciju, ovo će sigurno još više razotkriti pravo lice Vojislava Koštunice.

"Koštunica pisao za Obraz"
22. decembar 2005. | 22:14 | Izvor: Beta
Novi Sad -- Aktuelni premijer Srbije Vojislav Koštunica 1996. pisao za časopis "Obraz", iz kojeg je proistekao i "Otačastveni pokret Obraz".

Ovo je danas izjavio profesor na Katedri za društvene nauke na Univerzitetu u Notingemu, u Engleskoj, Jovan Bajford na tribini "Rasizam, fašizam, ksenofobija...". On je rekao da je Koštunica za "Obraz" napisao jedan nacionalistički članak i zapitao zbog čega je pisao za malo poznati časopis, tim pre što je morao da zna da je ideološki profil tog lista često bivao antisemitistički i rasistički.

Bajford je objasnio da je časopis "Obraz" osnovan 1993. godine, da je izlazio prilično neredovno, a da se potom polako pretvarao u pokret.

"Osnivač pokreta 'Obraz' bio je pokojni Nebojša Krstić, čovek sa vrlo jakim vezama u Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC) i čovek koji je, kao student beogradskog Bogoslovskog fakulteta, dobio i nagradu patrijarha za jedan svoj rad", kazao je Bajford. Dodao je da je "Obraz" izgubio dosta veza sa SPC, nakon što je Krstić poginuo 2001. godine u saobraćajnoj nesreći.

"Mladen Obradović, koji je Krstića nasledio, nije toliko sposoban i nema toliko veza sa SPC. Ali oni danas tu vezu sa crkvom uspostavljaju preko Srpskog narodnog pokreta 'Svetozar Miletić', sa kojim je blizak i vladika bački Irinej. Dakle, veze 'Obraza' sa SPC nisu više direktne, ali svakako ih ima, a SPC se nikada nije ogradila od 'Obraza'", rekao je Bajford.

Bajford je rekao da je u Srbiji na sceni potpuno približavanje takozvanih "patriotskih političkih snaga", uključujući i neonacističke grupacije i pokrete sa hrišćanske desnice, poput "Obraza", "Dveri", "Justina filozofa".

"Oni se približavaju jer su spremni da međusobne razlike izbrišu pošto imaju zajednočkog neprijatelja, a to su liberalno javno mnjenje i nevladine organizacije", ocenio je Bajford.
Tribina "Rasizam, fašizam, ksenofobija..." deo je šireg projekta Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji, koji je podržao Savet Evrope.
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2005&mm=12&dd=22&nav_id=183269

Setimo se kako su pripadnici nacionalnog stroja (omladina DSS-a) u Novom Sadu upali u Srpsko Narodno pozorište i prebili glumce, koji su štrajkovali protiv direktora tog pozotišta (koji je iz DSS-a).

Maske su pale!

Koštunica zbog ovoga može da fasuje zabranu bavljenja politikom!
 
Poslednja izmena:
bas si u toku sa vestima a ?

Samo bih da podsetim "pučanstvo" foruma o nekim detaljima Vojislava Koštunice.

Sonja Biserko i Helsinški odbor moraju da podnesu krivične prijave protiv Vojislava Koštunice i njegovih krpiguza, jer postoji mnoštvo dokaza da je sarađivao sa zabranjenim organizacijama, koje raspiruju nacionalnu mržnju! On je direktno na taj način kršio Ustav i zakone ove zemlje!
 
Samo bih da podsetim "pučanstvo" foruma o nekim detaljima Vojislava Koštunice.

Sonja Biserko i Helsinški odbor moraju da podnesu krivičnu prijavu protiv Vojislava Koštunice i njegovih krpiguza, jer postoji mnoštvo dokaza da je sarađivao sa zabranjenim organizacijama, koje raspiruju nacionalnu mržnju! On je direktno na taj način kršio Ustav i zakone ove zemlje!
Budi malo originalniji kad spamuješ forum.:think:
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top