G.H.O.S.T.
Poznat
- Poruka
- 7.997
Pitam se, dal se razlikuje meso od biljojeda i mesojeda?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ja bih voleo da vidim rakciju recimo lavova koji su umislili da su glavni predatoriHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHAHAH

AHAHAH kakav kralj , AAHAAHbravo majstore svinja , svinja

U cuvenom Spilbergovom filmu Yurassik park je data jedna odlicna ideja kako oziveti dinosauruse, odnosno doci do njihovog genetskog koda.
Na danasnjem stupnju nauke to je vec moguce sprovesti u zivot.
Zasto se to ne radi?
![]()

eto kako mali Perica zamislja genetiku i molekularnu biologiju![]()
Ne smeju zato sto bi ih Spilberg tuzio za kradju ideje....

Nedavno smo suprug i ja išli da vidimo izložbu "džinovi Patagonije". I, fascinirana tom veličinom, jačinom, prokomentarišem - a zamisli da životinje takve veličine i snage postoje i danas! U slučaju nužde, čime da ideš na njega - bazukom, zoljom???
Ono, istina je, nisu svi bili ogromni, bilo ih je, bar sudeći po skeletima tamo izloženim, i veličine psa, pa čak i veće mačke.
Ipak... strašno izgledaju čak i skeleti! Čovek protiv ljutitog, da ne kažem besnog, psa ne može da se izbori, a zamisli takvo šta!!!
Sve i da je tako nešto moguće, zašto ih oživljavati? Pa, čak je i na filmu pošlo po zlu, a kako li bi tek bilo u realnosti?
Hirovi dokonih i bogatih ljudi do sada su se uvek nekome obijali o glavu. A oživljavanje davno izumrlih životinja ne može biti ništa drugo do hir. Hir dokonih, bogatih i vrrrrlo čudnih ljudi.
A kada samo pomislis da su se svi ti strasni dzinovi pod magicnom palicom evolucije pretvorili u pilice koje jedemo u "Arturosu"...

Mozda bi bili dobri kao prirodno djubrivo ali nabi mogli da nadjubre koliko bilja pojedu.

izuzetno glupo razmisljanjeNista sto je mrtvo ne treba da se vraca u zivot a pogotovo dinosaurusi koji su izumreli pitaj boga od kad a i nema nikakva korist od njih jedino mogu da ozive bezopasne one biljojede...
Sta ja znam mozda mogu da se ozivljavaju i koriste posle za izradu nekih odela, jakni,.... pa i za ishranu ali naravno samo oni bezopasni!!!!!!!!
Ali bolje je da se covek ne mesa i ne izigrava boga!!!!!!!!
ja bih voleo da vidim rakciju recimo lavova koji su umislili da su glavni predatoriHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHAHAH
pravio bih razne kombinacije pa bih seo i navijao za t-reksa hahahhahaa .. jao da .. da stegosaurus vs t-reks .. pa mamut vs sabljozubi tigar , mada oni nisu dinosi ..
lol

izuzetno glupo razmisljanje
postoji nesto sto se zove ekosistem
i lanac ishrane
i to sto oni tebe konkretno ne mogu da gricnu,ne znaci da ti neces crci zbog njih
jer vidi kako to ide-
oni,tako ogromni,pozderu sve biljke,pa zecevi i sl biljojedi nemaju sta da jedu i broj im se drasticno smanji
smanjenjem njihovog broja,smanji se i broj mesojeda koji se njima hrane
i tako covek ostade i bez salate i bez mesetine
i eto ti
you can't be for real![]()

Ma nije valjda!?
Sta je tebi nejasno u tome da se iz jedne (bilo koje celije!) celije moze stvoriti novi organizam?
Nisi cuo nista o tome?

izuzetno glupo razmisljanje
postoji nesto sto se zove ekosistem
i lanac ishrane
i to sto oni tebe konkretno ne mogu da gricnu,ne znaci da ti neces crci zbog njih
jer vidi kako to ide-
oni,tako ogromni,pozderu sve biljke,pa zecevi i sl biljojedi nemaju sta da jedu i broj im se drasticno smanji
smanjenjem njihovog broja,smanji se i broj mesojeda koji se njima hrane
i tako covek ostade i bez salate i bez mesetine
i eto ti
you can't be for real![]()
da li si ti cuo da su fosili takoreci skanmenjeni ostaci neke zivotinje, tj da je sav organski materijal presao u neorganski....malo procitaj , pa ces saznati koliko je covek ipak (jos uvek) ogranicen u "stavljanju materijala u celije"...
A ja mislim da ti nisi gledao film Yurassik park i da nisi shvatio o cemu se radi....
U filmu se radi da su pronadjeni grumeni cilibara (smole) i u njima "uhvaceni" komarci iz preistorijskog perioda koji su se, neposredno pre padanja u smolu,
nasisali krvi od dinosaurusa i sa njom preneli niz somatskih celija u svoj digestivni trakt...Iz tih celija su naucnici posle oslikali genetski kod i oziveli dinosauruse uz pomoc iguana...
Ta teorija je sasvim validna.
U unutrasnjosti smole organska materija moze da se ocuva prakticno - vecito jer je potpuno izolovana od spoljih faktora koji pomazu razgradnju iste.
Poznato je da je u egipatskim piramidama pronadjeno zito koje je i nakon 4.000 godina zadrzalo klijavost iz istih razloga.(klijavost "normalne" psenice je jedva par godina).
Na Ognjenoj Zemlji u Argentini, nesto juznije od Patagonije gde je najvise skeleta dinosurusa otkriveno, pronadjeni su zamrznuti dinosaurusi (kao mamuti) koji nisu bili mineralizovani.
Siguran sam da ce ako se Juzni pol i dalje bude topio ispod leda ukazati gotovo potpuno ocuvani dinosaurusi, jer pol nije uvek bio tamo gde je sada....
U cuvenom Spilbergovom filmu Yurassik park je data jedna odlicna ideja kako oziveti dinosauruse, odnosno doci do njihovog genetskog koda.
Na danasnjem stupnju nauke to je vec moguce sprovesti u zivot.
Zasto se to ne radi?
![]()

ovo je cak suvise daleko...ne znam gde bi im obezbedili to dzinovsko rastinje, kuda bi se kretali po ovoj vec sada preizgdadjenoj i prenaseljenoj planeti....ma, mislim....