Oženi me

gost 275405

Veoma poznat
Banovan
Poruka
11.751
"Znam ja dobro muški rod svi vi zvezde skidate dobro da na nebu još i sijaju kažeš lepa pametna a misliš da sam naivna tvoji komplimenti mi ne prijaju. Nisam ja u fazonu nista pre braka al stvar principa znaj da nisam laka.
Ref:1x
Oženi me i shvatiću te ozbiljno ako se stvarno volimo sad mi dokazi. Oženi me biće ti život kao san medeni mesec svaki dan obećavam."

Ova pesma je baš bila dosta pevuckana svuda, uglavnom od strane žena, samim tim je vredna osvrta.Elem zašto žene toliko teže ka braku, da smatraju da je muškarac ozbiljan jedino u tom slučaju i pri tom idu toliko daleko da obećavaju, kao u ovim stihovima doživotnu sreću?

Brak je navodno neka sigurnost, prvo emotivna i psihicka, ali to cesto pada u vodu, pa je zato i finansijska i zakonska sigurnost. Ne kazem da ljudi ulaze u brak zbog novca, mada ima i takvih, ali posle 5-10 godina braka, polazes pravo na deo zajednicke imovine u slucaju da dodje do razvoda.
Mada video sam i parove koji savrseno zive van braka, imaju decu, neki cak i unucice i sve je ok, svi srecni i zadovoljni.

Brak je navodno neka sigurnost, prvo emotivna i psihicka, ali to cesto pada u vodu, pa je zato i finansijska i zakonska sigurnost. Ne kazem da ljudi ulaze u brak zbog novca, mada ima i takvih, ali posle 5-10 godina braka, polazes pravo na deo zajednicke imovine u slucaju da dodje do razvoda.
Mada video sam i parove koji savrseno zive van braka, imaju decu, neki cak i unucice i sve je ok, svi srecni i zadovoljni.

Nešta kao dugoročno investiranje u dobre akcije, pa kako kompanija napreduje, raste i vrednosti akcija, i vremenom ako neko želi da izađe iz kompanije ipak i dalje ima vrednost u akcijama?
A ja negde čuo da se žene rađaju sa urođenom željom da se udaju.

posle 5-10 godina braka, polazes pravo na deo zajednicke imovine u slucaju da dodje do razvoda.
Nisam pravnik, al' koliko sam razumeo, mislim da kada toliko dugo živiš u zajednici sa nekim, da se pravno gledano vodite isto kao da ste u braku. (vanbračna zajednica)

da... dok se ne pojavi jos neka sa overenom izjavom i dva svedoka da su bili u vanbracnoj zajednici isto, pa ti posle razmisljaj sta ces
a desava se. desava se i da rodi dete, pa se tvoj uredjeni zivot u vanbracnoj zajednici cas posla pretvori u pakao jer nemas prava na pola, nego ces da budes srecna ako uopste nesto bude hteo i da plati.

Naprosto, papir ne daje garanciju, za kvalitet, trajnost i sadržajnost emocija. Njihov rok trajanja ili da daje neku tapiju, na "večnost". Ja lično jesam za brak, smatram to institucijom koja vredi, težim tome, ali smatram da to sve dolazi kao prirodan tok stvari, kada oboje i ako to oboje žele, očekuju, vrednuju i smatraju važnim, da to i urade, ozvaniče. Ja lično, želim jednog dana da se udam, da budem u braku sa nekim, da imamo malu porodicu pod jednim prezimenom. Da to bude vesela, zdrava i normalna porodica i odnos dvoje supružnika koji se vole, poštuju i podržavaju. A terati nekoga na nešto, jer kao treba, mora, vreme je i slično, srljanje u svašta nešto, samo eto, jer trebalo bi...je po meni bljak i nezrelo. Opet kažem, znam i ljude koji sasvim fino žive i bez papira tog, i vole se najstrašnije. Pravilo je da pravila nema.

Sve sto je steceno u braku je zajednicka imovina. Ono steceno pre braka ne podleze tom rezimu. Broj provedenih godina pod zakonskim ugovorom zvanim brak nema veze sa pricom.

Brak nije nikakva garancija u praksi, jer neko i u braku moze da vara da ti da nogu sutradan iz nekog glupog razloga, ali nas je drustvo, kultura i vaspitanje, pa i religija naucila da brak gledamo kao "neraskidivu" zajednicu, posvecenost, odgovornost, a kada ima tako mnogo propalih veza, prevara, a i muzike koja je u fazonu "svi lazu, mazu", ljudi pocnu da teze ka toj nekoj sigurnosti koju brak navodno nosi, a onda se neki i razocaraju i izgube i vreme i zivce, a bogme i novac.

Isao sam u 5~6 osnovne kad nas je razrednica obavijestila da se nas kolega Maretic vise tako ne preziva
vec se od danas preziva Stanic . Nista mi nije bilo jasno pa sam kod kuce morao pitati roditelje . Objasnili
su mi da roditelji ovoga nisu bili vjencani .Par dana je nas kolega bio ponosan sto je Stanic , a poslije mu
bilo svejedno ,. Znaci , moze i ovako i onako .

Ne teze sve zene ka braku...

Predpostavljam da brak daje nekakvu podrsku i sigurnost i da zene koje preterano navaljuju na brak jesu nesigurne. Nemojte odmah da me "vatate za gusu", ne generalizujem.
Ali ipak je to moj stav.

Nešta kao dugoročno investiranje u dobre akcije, pa kako kompanija napreduje, raste i vrednosti akcija, i vremenom ako neko želi da izađe iz kompanije ipak i dalje ima vrednost u akcijama?
A ja negde čuo da se žene rađaju sa urođenom željom da se udaju.

I sa urođenom željom da peglaju i ribaju klonju :) To si verovatno čuo na forumu.
Koliko žena, toliko razloga - neko zato što se zaljubio, neko baš želi da bude supruga, neko zato što misli da tako treba, neko zato što se smorio od menjanja frajera, neko zbog love, neko zbog dece...
Što ste se toliko povampirili sa temama o braku, kad je to najmanje zanimljiva tema?

I sa urođenom željom da peglaju i ribaju klonju :) To si verovatno čuo na forumu.
Koliko žena, toliko razloga - neko zato što se zaljubio, neko baš želi da bude supruga, neko zato što misli da tako treba, neko zato što se smorio od menjanja frajera, neko zbog love, neko zbog dece...
Što ste se toliko povampirili sa temama o braku, kad je to najmanje zanimljiva tema?
ma nemas ti pojma, nisi dovoljno zenstvena zato ne bi da ribas ke.njaru i kuhinju po ceo dan :zper: ccc, sramota, nikad se neces udati :sad2: a i ako se udas taj nije pravi muskarac nego neka papuca, patofna mekana pufnasta! :evil:

ma nemas ti pojma, nisi dovoljno zenstvena zato ne bi da ribas ke.njaru i kuhinju po ceo dan :zper: ccc, sramota, nikad se neces udati :sad2: a i ako se udas taj nije pravi muskarac nego neka papuca, patofna mekana pufnasta! :evil:

Na silu, nista mi ne mozes na silu
necu da ostanem na silu
jaci je ponos moj od bola
ma, idi dodjavola

flirt.gif

Honduras, muškarce brak ne zanima jer su bludne svinje, ali žene brak zanima, to je toliko očigledno da sam ja šokiran.

Poslednja izmena:
Kakv crni brak, danas su aktuelne sado mazo sheme. :malav:

Za svoje godine sam preterano stara,sto puta na dno padala,
al glavu gore drzala...
I uvek sama,nekad kucka nekad dama,skolovala me ulica
bas cudna ja sam curica..

Luda,a mozda ja sam samo ukleta,
Luda,jos jedna losa ide godina
Luda,o meni svuda isto sapucu,
Luda,ti varas me i opet puci cu.

ref:
Zgazicu te kao bubasvabu,naci cu ti tacku slabu,
mislis da si opasan,al ja gora sam
Zgazicu te kao bubasvabu,potreficu tacku slabu
moga pakla bices gost,
i opet volecu te nazalost

"Znam ja dobro muški rod svi vi zvezde skidate dobro da na nebu još i sijaju kažeš lepa pametna a misliš da sam naivna tvoji komplimenti mi ne prijaju. Nisam ja u fazonu nista pre braka al stvar principa znaj da nisam laka.
Ref:1x
Oženi me i shvatiću te ozbiljno ako se stvarno volimo sad mi dokazi. Oženi me biće ti život kao san medeni mesec svaki dan obećavam."

Ova pesma je baš bila dosta pevuckana svuda, uglavnom od strane žena, samim tim je vredna osvrta.Elem zašto žene toliko teže ka braku, da smatraju da je muškarac ozbiljan jedino u tom slučaju i pri tom idu toliko daleko da obećavaju, kao u ovim stihovima doživotnu sreću?

Oprosti Valentino, ali dekoncentriše me citat i mjuza, mada je tema kao tema dobra........

Pesma je nesnosno ubitacna, prosto pozelis ispucati se na neku drugu planetu.:lol:

imam ja jednu lepsu al' nije u okviru teme :rotf:

a na temu ozeni me po komandi a posle ces da vis svoga boga :lol: nes me podseca na one sto ih nazivamo sponzoruse od mila, koje nadju neku dileju ko seve sto je nasla onoga koji joj napravi dete a posle ceo zivot ima da krvavo placa godinu i po dana neprosmisljenosti. neki plate i glavom los izbor.

Ја сам желела да живим у полиандрији, али закон не дозвољава. :( Нисам баш сигурна да би се мој драги садашњи муж сложио, али некако мислим да бих ја тако најбоље функционисала.

Back