Ozbiljno-ozbiljnije-najozbiljnije

gost 343533

Elita
Poruka
17.529
Citam neke zene ovde na pdf Zene i LjiS .... pa ajde da otvorim ovu temu ~~~

Iskustvo koje je podelila jedna sredovecna zena sa mnom :lol:

Sredovecna - ali prelepa ;)

U mladosti je bila u nekom fazonu citanja poezije.... Prever, Jesenjin, Miljkovic itd...
Zaludjivala se s njima... i vreme provodila recitujuci tu poeziju na knjizevnim vecerima.

Verovala je da treba da voli svim srcem, i kada ima decka - da to i pokaze...
da njena osecanja ne treba da sputava, vec da ih pokaze bas tako kakva zaista i jesu....

I gubila...gubila...gubila.

Onda je dosla u neke godine, nesto je kvrcnulo ... i postala je odmerenija, tajanstvenija...
nije se dala tako lako.. i nikad sasvim.

Kaze da joj je to promenilo zivot.
Onda su je svi "jurili" , i "sekli vene za njom" .

Ajde sada da cujemo vas - samo - zivotno.. bez filozofiranja :)

Kada ste volele svim srcem,bez zadrske, a to i pokazale....
da li ste ostvarili divnu vezu sa vasim partnerom ... ili ste nakon toga bile ostavljane ?

U mladosti je bila u nekom fazonu citanja poezije.... Prever, Jesenjin, Miljkovic itd...
Zaludjivala se s njima... i vreme provodila recitujuci tu poeziju na knjizevnim vecerima.

da njena osecanja ne treba da sputava, vec da ih pokaze bas tako kakva zaista i jesu....

Onda je dosla u neke godine, nesto je kvrcnulo ... i postala je odmerenija, tajanstvenija...

Kada ste volele svim srcem,bez zadrske, a to i pokazali....
da li ste ostvarili divnu vezu sa vasim partnerom ... ili ste nakon toga bile ostavljane ?

svaki put kada sam i volela :)

ili iskreno, ili nikako.
tako kad sam imala 20, tako dok sam ziva.
ako moram da igram igre..to nije ono sto mi je potrebno.
tuzno je, da me uglavnom kostala ta iskrenost. i mene i muskarce koji su me voleli..jer ih to UVEK opusti.
kad me izgube, bude kasno..
imam 44 godine, i pitam se...

Ja bih rekla da zadrška nije nikakva garancija da će odnos uspeti, baš naprotiv - zadrške su svesna smrtna presuda na samom početku odnosa.

U tom smislu, verovatnije je da će uspeti odnos bez zadrške, no i ako ne uspe i završi se, kao što se završava većina stvari koje imaju svoj početak i kraj, barem si osetio i doživeo lepotu obostranog prepuštanja jedno drugom, što je i jedini pravi smisao partnerskog odnosa. Sve ostalo su kalkulacije i metodi kako da se donekle ublaži samoća, ili premosti period osame dok se ne pojavi neko drugi.

Ja bih rekla da zadrška nije nikakva garancija da će odnos uspeti, baš naprotiv - zadrške su svesna smrtna presuda na samom početku odnosa.

U tom smislu, verovatnije je da će uspeti odnos bez zadrške, no i ako ne uspe i završi se, kao što se završava većina stvari koje imaju svoj početak i kraj, barem si osetio i doživeo lepotu obostranog prepuštanja jedno drugom, što je i jedini pravi smisao partnerskog odnosa. Sve ostalo su kalkulacije i metodi kako da se donekle ublaži samoća, ili premosti period osame dok se ne pojavi neko drugi.

A da li se oni onda prepuste ..... ?

Ne. Povuku se.. i ti ostanes jedina koja dajes iskreno sebe u toj vezi.

- - - - - - - - - -

ili iskreno, ili nikako.
tako kad sam imala 20, tako dok sam ziva.
ako moram da igram igre..to nije ono sto mi je potrebno.
tuzno je, da me uglavnom kostala ta iskrenost. i mene i muskarce koji su me voleli..jer ih to UVEK opusti.
kad me izgube, bude kasno..
imam 44 godine, i pitam se...

Pa hvala.... mnoge tako.

Ali takodje, niko ne zeli da ostane sam.

Mislim... polazim od toga da se pametni uce na svojim greskama i promene se, a oni koji to nisu ponavljaju greske i gube konstantno :aha:

A da li se oni onda prepuste ..... ?

Ne. Povuku se.. i ti ostanes jedina koja dajes iskreno sebe u toj vezi.
To je generalizacija koja se propagira po ženskim tinejdž časopisima.

Ima puno srećnih veza i brakova u kojima se ljudi vole, a činjenica da će možda jednog dana prestati da se vole iz bilo kog razloga, ne umanjuje postojanje i značaj ljubavi ovde i sada. Ako ćeš na početku razmišljati o kraju, onda u kur.ac.

Hm...
Ja sam tajanstvena po prirodi, ne po izboru.
Kada sam se dala sasvim, bila sam iskoriscena, ali ne i ostavljena. Ja sam bila ta koja je morala to da presece.
Nikad i nisam bila ostavljena, osim prve tinejdzerske ljubavi, koju bas i ne mogu nesto da racunam u prave veze.
Nevoljena, da, ali nikad ostavljena, na zalost.

Sada volim i dajem se koliko mogu, ne kao pre, naravno, jer sam starija, drugacija, lose iskustvo ne dozvoljava, ali i dalje ne vidim da je u izgledu da budem ostavljena.
Bas cu da ga pitam :whistling:

ja sam naucila da budem sama. nisam naucila da pravim kompromise sa sobom..kontam da se svi menjamo, to je prosto evolucija. ali, ako moras na silu da menjas jedan deo tebe da bi yadovoljio drugi, to ne moye biti to. to ces kad tad zameriti, i zamzeti ybog toga..
ne verujem u odnose ciji osnov nije realan.
sto se tajanstvenosti tice..da, i ja sam skontala da se muski loze na to do besvesti. "tajanstvenom", "nedokucivom", "misterioznom" i naravno neodoljivom, smatrali su me samo muskarci za koje me apsolutno bolo kuwac,a koje sam povremeno trosila
ja nista od toga realno nisam. postoje zene koje jesu, ja nisam.
postoji mnogo razloga da me neko voli, ili da ja nekog volim..realnih, ljudskih razloga. to je ozbiljno. znacajno.
sve drugo je obicno sranje.

pa takve umetničke duše ovde ne prolaze, to je jasna stvar

Back