Бран Мутимировић
Domaćin
- Poruka
- 4.142
Razumni ne ćute, ali nerazumni ih prosto nadglašavaju vrlo uspešno.zato sto je razum zacutao i sada imas nepregledno more plicaka
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Razumni ne ćute, ali nerazumni ih prosto nadglašavaju vrlo uspešno.zato sto je razum zacutao i sada imas nepregledno more plicaka
narod ko narodJa svoj narod smatram običnim narodom, a ne krimi elitu, oni nisu moj narodne mešam se u tvoje glasačko pravo i tvoj izbor
![]()
Bitno je da je Djilas lopov a marva poteze rasprave.Zgadilo mi se to spominjanje Đilasa. Čitavih 13 godina slušamo o njemu priče kao da je uništio sve čega se dotakao, a kad ih pitaš što je na slobodi, tajac. Glavno da umeju da ga spomenu i njega i njegovih iebenih 619 miliona evra. Većina koja to radi ni ne zna o čemu priča. Šarović je to odlično pokazao s onom glupom babom. Zinula na Đilasa, ovaj je pita što je na slobodi, a ona iz topa "a što ga ne hapse". Znači, nije ni čula, kamoli razumela pitanje, već kreće kao automatski u kontra-napad (daleko bilo da odgovori na pitanje i kad bi ga čula i razumela, nego pitanjem odgovara na pitanje i to, ni manje ni više, nego istim pitanjem). I onda se ljute i vređaju što ih nazivaju botovima, a upravo kao botovi se ponašaju, robotski i automatizovano.
Žalosno. I to je njihova ozbiljna politička rasprava. Đilas, Đilas, Đilas, 619 miliona evra, Marinika, žuti, dosmanlije.
Gospodine, vi ste autošovinista.narod ko narod
generalno glup ko hurac
prevrtljiv grabezljiv nemoralan i glup ko hurac
jok ja sam objektivanGospodine, vi ste autošovinista.
Svako ima pravo svoje misljenje, i na svoje politicke stavove- medjutim ova tema je vezana za kulturu dijaloga i zasto ne mozemo ozbiljno da diskutujemo- a pretvorila se u obicno politicko nabedjivanje, a tema je upravo suprotno od toga.Ja imam pravo na svoje mišljenje. Kao i ti uostalom. Profesionalizam u medijima generalno je vrlo upitan. Uz časne izuzetke. A to da će ma gdje neko poći od sebe teško.
Upravo to. Kako pomenem da podržavam studente, dobijem etiketu ustaša, žutać, dinkova, đilasova, a od skoro sam i naci. A osim u DS, nisam bila ni u jednoj stranci, niti sam sada a i smatram da mi i nemamo opoziciju.E tu smo. Opet etikete. To je baš ono o čemu pričamo.
Sta je naslov teme ovde?
Da vas podsetim- radi se o pitanju zasto nemamo ozbiljnog i kulturnog dijaloga.
ja imam puno poslovica ali sam poceo da izbegavam da ih govorim, a moj burazer ima 100x i 1000x vise poslovica i voli da ih govori , ali on ih koristi kao sav normalan svet...a ja ne.narod ko narod
generalno glup ko hurac
prevrtljiv grabezljiv nemoralan i glup ko hurac
O čemu da ozbiljno politički raspravljamo? U ovom društvu u ovakvom stanju, da bude ozbiljne političke debate? Pa da li si ti realan? To je kao da u današnjoj situaciji pustiš Koštunicu da dobije neki resor i priča o legalizmu. Preko puta njega višestuko osuđivani kriminalac, lomi nekoga uz prisustvo policije...Da li smo kao drustvo postali nesposbni za ozbiljne politicke debate?
Gledam po drustvenim mrezama, vise nema ozbiljnog politickog sukoba argumentima, sve se svodi na pljuvacinu i etiketiranje.
Vise ne postoji ona masa u sredini, koja prihvata dobre strane jednih i drugih a osudjuje lose strane jednih i drugih.
Polarizovani smo na jednu ili drugu stranu...
ili oni postoje ali ne zele da se izjasnjavaju jer znaju da ce ih glasna manjina nepotrebno poklopiti, vredjati i etikatirati i u fazonu su.."sta mi to treba u zivotu" i odlucuju se da se iskljuce iz javnog politickog komentarisanja.
Kazes nesto sta se ne svidja jednoj strani odmah si bot ili sendvicar, kazes nesto sta se ne svidi drugoj strani odmah si blokader.
Zasto smo postali toliko iskljucivi da nam smeta misljenje sa kojim se ne slazemo i odmah skacemo veoma ostro na to misljenje a pisca tih redova vredjamo, osudjujemo i etiketiramo?
ljudi su hlupi hko huracja imam puno poslovica ali sam poceo da izbegavam da ih govorim, a moj burazer ima 100x i 1000x vise poslovica i voli da ih govori , ali on ih koristi kao sav normalan svet...a ja ne.
npr ovo sto si napisao mene odmah provocira da napisem poslovicu, kad nema morala onda je interes glavni faktor...a to svi mi znamo ili neki znaju..
Evo ti , ako hoces da smotas nekog sa foruma, ne smuvas, nego da uspostavis odnos...posmatras dve tacke, da li je pozer i puritanac, to je jedna grupa, a ako je bez obraza, a takvih danas ima puno , onda mu je lajt motiv interes i ako mu pruzis nesto sto mu je interes , imidz interes, interes u realu vam je slican , on ce da ti postane blizak...
To je pretoceno u praksu i poslovicu ono sto ja kazem kad su ljudi prosti , priglupe orjentacije, onda je bitno samo da se deklarises, ne da debatises...i jasniji si i postajes iz interesnog prijateljski , a ne iz debate smarac pa te i ne razume..
Ljudi su iscepkani i pogubljeni...
e nemoj samo ti plizE tu smo. Opet etikete. To je baš ono o čemu pričamo.
ne citas me pazljivo.U svojim primerima negativnih pojava u politickim desavanjima i drustvu po pravilu uvek navodis studente, trebalo bi to biti barem ravnomernije, ovako se stece utisak da spinujes, barem ja imam taj utisak.
naravno ali ima kompleksniji momenat, zato sto dok ispunjava na spoljnjem planu sta mora, dozvoljavaju mu na unutrasnjem da se izvljava kao retard.Mega naivna tema.....
Koga zapadni kolonizatori podrže na vlasti taj će dominirati.
A trenutno je to Vučić i njegovih 40 razbojnika.
Pola od vas kao da se juče rodilo.
Zanimljivo je da lopovluk nije nova tvorevina, kao ni glupost...
Glupi ljudi ili dominiraju ili izbegavaju da suprostavljaju svoju glupost tvojem dijalogu..
To je posledica opredeljenja da ostanu glupi , dok ako imas glupog koji je opredeljenja da pronadje pametno , onda ce on da bude u dijalogu sa tobom, on trazi pametnije od sebe, i sve dok je to bez spustanja, ovde paznja !!!!!! on ce ucestvovati u tome.
U Srbiji je 35 godina vec kako svako svakog spusta, prvo sam mislio to je tranzicija da zacepis usta drugima...to je pocelo i izmedju M i Z kad su prostitutke i sponzoruse iz kajla vremena branile sebe pih , ja cu sa nekim goljom tu da se bakcem....uvodjenje kulture srpstva , svaka razlicitost se osudjuje...
Tako su seljacine vrlo brzo bile totalno nerazumne prema gradjanskim usmerenjima i prozivali ih seljacinama, glupi pametne isto...to je bilo zajednicko , bilo da je neko seljacina ili da je glupak, ako niste ista kategorija krene etiketiranje i spustanje...ovaj drugi je glup i seljacina..
Tako se relativizuje sve, jer svi se bore za titulu neseljacine, a svuda sve vise i vise seljacina...i svi se bore za titulu da nisu glupaci , a sve vise glupih , ko nije, on ne zeli da se upusta u taj sistem spusti ga na svoj nivo pa ga urnisi apsurdom...i sele se iz Srbije..
Vrnuhanc toga je prelazak toga u nacionalni interes, kome se ne svidja u Srbiji nek se iseli , sto je za mene najveci antipatriotski cin, a to se bas primilo posteno jer je korisno , kupuje se zemlja za sitne pare, nema konkurencije, svaka budala odjednom je sef , sef marketa mozes da postanes bukvalno da si jedva pismena radnica...stoje bio san mnogih seljanki bas ono san...
ma nema veze to...sutra da se skupi ekipa i polupa onaj park i satore, videli bi svi koje su to picketine i da niko ne bi smeo na njih a policija najmanje.Kad glupi ljudi vode drzavu naprave kazamat i po potrebi boljsevici, nazi komunjare..
nikad ne potcenjuj pohlepu i gramzivost koja cini ljude monstrumima.Glupost je univerzalna pojava i apsolutno stojim iza tvrdnje da je glup čovek ujedno i gramziv, prostački lukav i jedan od najopasnijih neprijatelja. Jer ne postoji u logici inteligentnog bića ta vrsta niskosti kojom bi se borio protiv glupaka. A glupih i gramzivih ima puno. Oni vladaju jako dugo."
Dostojevski
evo da se ne mucis)
a ko je to rekao?ne treba generalizovati
tako ispada da su svi ljudi iz bosne mahom nekakvi pritupi i poludivlji ljudi koji tek posle 3 ili 4 generacije u gradu pocinju da poprimaju odlike gradjana i manire gradjanskog drustva