Ozbiljna politicka rasprava

Moze sve jednostavnije da se kaze..

Ako ja napisem nesto , nece niko ni procitati , manje ce ih shvatiti i to je to.
Postoji neki nivo oko koga se vrti , niko ne zeli da udje u dublje vode i ili si u tom nivou ili nisi , a tu nije potrebna politicka debata...samo se deklarises i to je to.
Kod nizih nivoa svesti a to su Srbi danas, nikad nije vazilo pravilo da pametan bude uzor glupom, to nikad nije bilo , uvek glup tera po svome i glup gleda da zajase sto vise moze , i pametne...ali nikad nije bilo da pametan moze da objasni glupom tako sto kaze par recenica i onda glup razmisli o njima...pa to je oksimoron, takav glupak ne bi uopste bio glup ...ljude cini ono kakvu harmoniju grade oko sebe.

Ja nemam bas mnogo firmi koje sam ostavio , ali svaku koju sam ostavio , je koliko god uspesno i velike pare donosila u trenutku ostavljanja, ponovo se vracala na neuredjeno stanje , mic po mic, 5 godina treba ali se vrati na javasluk i izivljavanje..

I tako je i u zivotu , kad dodje neko ko je diktator i zivcan , vrlo brzo pocne zivcana i nelogicna atmosfera, odbrana od agresije...povecavaju se troskovi , manje se gleda optimalan rad i potrosnja vremena, javlja se odlaganje, izbegavanje..
Ja se samo pojavim, odmah se javi meksi pristup , ali cesto i sukobljavanje, tj borba za prostor sa svim tim diktatorima u okruzenju...

A svi znamo pravilo da se glup pravi glup po 100 puta, i da je to najbolji nacin jer svi odustanu ili se prelazi u agresiju..
Tako da ove teme su hiljadu puta postavljene, i svaki put treba da je odgovor pa zato sto ne postoji kultura ophodjenja, svi su seljacine i svi su glupaci...
To ce biti neprihvatljivo svim pozerima i snobovima krstarice, a ima ih dosta...
ali eto dosta je te dve recenice pa ko hoce nek se pravi spanac i nek izvaci da je to zbog turaka, i jeste, ali je ovo jasniji odgovor..

Zgadilo mi se to spominjanje Đilasa. Čitavih 13 godina slušamo o njemu priče kao da je uništio sve čega se dotakao, a kad ih pitaš što je na slobodi, tajac. Glavno da umeju da ga spomenu i njega i njegovih iebenih 619 miliona evra. Većina koja to radi ni ne zna o čemu priča. Šarović je to odlično pokazao s onom glupom babom. Zinula na Đilasa, ovaj je pita što je na slobodi, a ona iz topa "a što ga ne hapse". Znači, nije ni čula, kamoli razumela pitanje, već kreće kao automatski u kontra-napad (daleko bilo da odgovori na pitanje i kad bi ga čula i razumela, nego pitanjem odgovara na pitanje i to, ni manje ni više, nego istim pitanjem). I onda se ljute i vređaju što ih nazivaju botovima, a upravo kao botovi se ponašaju, robotski i automatizovano.

Žalosno. I to je njihova ozbiljna politička rasprava. Đilas, Đilas, Đilas, 619 miliona evra, Marinika, žuti, dosmanlije.
Bitno je da je Djilas lopov a marva poteze rasprave.
AV i Djilas piju kafu i smeju se svima

Ja imam pravo na svoje mišljenje. Kao i ti uostalom. Profesionalizam u medijima generalno je vrlo upitan. Uz časne izuzetke. A to da će ma gdje neko poći od sebe teško.
Svako ima pravo svoje misljenje, i na svoje politicke stavove- medjutim ova tema je vezana za kulturu dijaloga i zasto ne mozemo ozbiljno da diskutujemo- a pretvorila se u obicno politicko nabedjivanje, a tema je upravo suprotno od toga.

Uradi ono sto trebas da uradis- otvori novu temu N1 i Ivanovic protiv B92 i Vucicevica i prebaci tamo sve poruke koje ne pripadaju ovoj temi.
Mozes ti prvi poci od sebe i pokazati profesionalizam, i pridrzavati se pravilnika.

E tu smo. Opet etikete. To je baš ono o čemu pričamo.
Upravo to. Kako pomenem da podržavam studente, dobijem etiketu ustaša, žutać, dinkova, đilasova, a od skoro sam i naci. A osim u DS, nisam bila ni u jednoj stranci, niti sam sada a i smatram da mi i nemamo opoziciju.

Poslednja izmena:
Sta je naslov teme ovde?
Da vas podsetim- radi se o pitanju zasto nemamo ozbiljnog i kulturnog dijaloga.

Jesi li ti video nekad negde na planeti Zemlji ozbiljan i kulturan dijalog sa ubicama i lopovima?

To je kao da tražiš diskusiju o kvantnoj mehanici sa mrtvom pijanom ekipom ispred seoske prodavnice.

Za dijalog je potrebno dvoje. Mi u Srbiji nemamo dvoje.

Imamo studente, koji su kulturni, posle svakog skupa i protesta očiste sve za sobom, zahtevi su im iskljucivo postupanje po Ustavu i zakonima.

A sa druge strane imamo vlast i kobajagi opoziciju, gde se ne zna ko je veci lopov, a mnogi su i ubice.

Tu nema kulturnog dijaloga.

Objasni mi kako bi tu ikako mogao da postoji kulturni dijalog?

narod ko narod
generalno glup ko hurac
prevrtljiv grabezljiv nemoralan i glup ko hurac
ja imam puno poslovica ali sam poceo da izbegavam da ih govorim, a moj burazer ima 100x i 1000x vise poslovica i voli da ih govori , ali on ih koristi kao sav normalan svet...a ja ne.

npr ovo sto si napisao mene odmah provocira da napisem poslovicu, kad nema morala onda je interes glavni faktor...a to svi mi znamo ili neki znaju..

Evo ti , ako hoces da smotas nekog sa foruma, ne smuvas, nego da uspostavis odnos...posmatras dve tacke, da li je pozer i puritanac, to je jedna grupa, a ako je bez obraza, a takvih danas ima puno , onda mu je lajt motiv interes i ako mu pruzis nesto sto mu je interes , imidz interes, interes u realu vam je slican , on ce da ti postane blizak...

To je pretoceno u praksu i poslovicu ono sto ja kazem kad su ljudi prosti , priglupe orjentacije, onda je bitno samo da se deklarises, ne da debatises...i jasniji si i postajes iz interesnog prijateljski , a ne iz debate smarac pa te i ne razume..
Ljudi su iscepkani i pogubljeni...

Da li smo kao drustvo postali nesposbni za ozbiljne politicke debate?

Gledam po drustvenim mrezama, vise nema ozbiljnog politickog sukoba argumentima, sve se svodi na pljuvacinu i etiketiranje.

Vise ne postoji ona masa u sredini, koja prihvata dobre strane jednih i drugih a osudjuje lose strane jednih i drugih.
Polarizovani smo na jednu ili drugu stranu...
ili oni postoje ali ne zele da se izjasnjavaju jer znaju da ce ih glasna manjina nepotrebno poklopiti, vredjati i etikatirati i u fazonu su.."sta mi to treba u zivotu" i odlucuju se da se iskljuce iz javnog politickog komentarisanja.

Kazes nesto sta se ne svidja jednoj strani odmah si bot ili sendvicar, kazes nesto sta se ne svidi drugoj strani odmah si blokader.

Zasto smo postali toliko iskljucivi da nam smeta misljenje sa kojim se ne slazemo i odmah skacemo veoma ostro na to misljenje a pisca tih redova vredjamo, osudjujemo i etiketiramo?
O čemu da ozbiljno politički raspravljamo? U ovom društvu u ovakvom stanju, da bude ozbiljne političke debate? Pa da li si ti realan? To je kao da u današnjoj situaciji pustiš Koštunicu da dobije neki resor i priča o legalizmu. Preko puta njega višestuko osuđivani kriminalac, lomi nekoga uz prisustvo policije...

ja imam puno poslovica ali sam poceo da izbegavam da ih govorim, a moj burazer ima 100x i 1000x vise poslovica i voli da ih govori , ali on ih koristi kao sav normalan svet...a ja ne.

npr ovo sto si napisao mene odmah provocira da napisem poslovicu, kad nema morala onda je interes glavni faktor...a to svi mi znamo ili neki znaju..

Evo ti , ako hoces da smotas nekog sa foruma, ne smuvas, nego da uspostavis odnos...posmatras dve tacke, da li je pozer i puritanac, to je jedna grupa, a ako je bez obraza, a takvih danas ima puno , onda mu je lajt motiv interes i ako mu pruzis nesto sto mu je interes , imidz interes, interes u realu vam je slican , on ce da ti postane blizak...

To je pretoceno u praksu i poslovicu ono sto ja kazem kad su ljudi prosti , priglupe orjentacije, onda je bitno samo da se deklarises, ne da debatises...i jasniji si i postajes iz interesnog prijateljski , a ne iz debate smarac pa te i ne razume..
Ljudi su iscepkani i pogubljeni...
ljudi su hlupi hko hurac
90 od 100 ljudi ti je obicno dupe-glava june
nachi iede sere spava radi neki glup posao i lupa neke gluposti ne znajuci nista ni o cemu

Zanimljivo je da lopovluk nije nova tvorevina, kao ni glupost...

Glupi ljudi ili dominiraju ili izbegavaju da suprostavljaju svoju glupost tvojem dijalogu..
To je posledica opredeljenja da ostanu glupi , dok ako imas glupog koji je opredeljenja da pronadje pametno , onda ce on da bude u dijalogu sa tobom, on trazi pametnije od sebe, i sve dok je to bez spustanja, ovde paznja !!!!!! on ce ucestvovati u tome.

U Srbiji je 35 godina vec kako svako svakog spusta, prvo sam mislio to je tranzicija da zacepis usta drugima...to je pocelo i izmedju M i Z kad su prostitutke i sponzoruse iz kajla vremena branile sebe pih , ja cu sa nekim goljom tu da se bakcem....uvodjenje kulture srpstva , svaka razlicitost se osudjuje...
Tako su seljacine vrlo brzo bile totalno nerazumne prema gradjanskim usmerenjima i prozivali ih seljacinama, glupi pametne isto...to je bilo zajednicko , bilo da je neko seljacina ili da je glupak, ako niste ista kategorija krene etiketiranje i spustanje...ovaj drugi je glup i seljacina..

Tako se relativizuje sve, jer svi se bore za titulu neseljacine, a svuda sve vise i vise seljacina...i svi se bore za titulu da nisu glupaci , a sve vise glupih , ko nije, on ne zeli da se upusta u taj sistem spusti ga na svoj nivo pa ga urnisi apsurdom...i sele se iz Srbije..

Vrnuhanc toga je prelazak toga u nacionalni interes, kome se ne svidja u Srbiji nek se iseli , sto je za mene najveci antipatriotski cin, a to se bas primilo posteno jer je korisno , kupuje se zemlja za sitne pare, nema konkurencije, svaka budala odjednom je sef , sef marketa mozes da postanes bukvalno da si jedva pismena radnica...stoje bio san mnogih seljanki bas ono san...

Mega naivna tema.....
Koga zapadni kolonizatori podrže na vlasti taj će dominirati.
A trenutno je to Vučić i njegovih 40 razbojnika.

Pola od vas kao da se juče rodilo.
naravno ali ima kompleksniji momenat, zato sto dok ispunjava na spoljnjem planu sta mora, dozvoljavaju mu na unutrasnjem da se izvljava kao retard.

nije poenta u njemu, jer svako zna da je taj debil sa svojim razbojnicima najgora stvar koja se desila srbiji, vec je uvek poenta u onome sta taj zapad misli o nama i zasto nijedna vlast koju postave, ne zeli da ovaj narod koliko toliko opismeni i duhovno podigne vec da ga gurne u jos gore blato i kal.

kada na to pitanje razumom nadjete odgovor, shvaticete da je za sve kriv ne samo zapad, jos manje sizofrenik, vec crvena klika koja unistava ovu drzavu jos od 1945.

a ako hoces da pocistis drzavu i krenes od nule, znas sta moras da uradis sa svima od tog vremena.

Zanimljivo je da lopovluk nije nova tvorevina, kao ni glupost...

Glupi ljudi ili dominiraju ili izbegavaju da suprostavljaju svoju glupost tvojem dijalogu..
To je posledica opredeljenja da ostanu glupi , dok ako imas glupog koji je opredeljenja da pronadje pametno , onda ce on da bude u dijalogu sa tobom, on trazi pametnije od sebe, i sve dok je to bez spustanja, ovde paznja !!!!!! on ce ucestvovati u tome.

U Srbiji je 35 godina vec kako svako svakog spusta, prvo sam mislio to je tranzicija da zacepis usta drugima...to je pocelo i izmedju M i Z kad su prostitutke i sponzoruse iz kajla vremena branile sebe pih , ja cu sa nekim goljom tu da se bakcem....uvodjenje kulture srpstva , svaka razlicitost se osudjuje...
Tako su seljacine vrlo brzo bile totalno nerazumne prema gradjanskim usmerenjima i prozivali ih seljacinama, glupi pametne isto...to je bilo zajednicko , bilo da je neko seljacina ili da je glupak, ako niste ista kategorija krene etiketiranje i spustanje...ovaj drugi je glup i seljacina..

Tako se relativizuje sve, jer svi se bore za titulu neseljacine, a svuda sve vise i vise seljacina...i svi se bore za titulu da nisu glupaci , a sve vise glupih , ko nije, on ne zeli da se upusta u taj sistem spusti ga na svoj nivo pa ga urnisi apsurdom...i sele se iz Srbije..

Vrnuhanc toga je prelazak toga u nacionalni interes, kome se ne svidja u Srbiji nek se iseli , sto je za mene najveci antipatriotski cin, a to se bas primilo posteno jer je korisno , kupuje se zemlja za sitne pare, nema konkurencije, svaka budala odjednom je sef , sef marketa mozes da postanes bukvalno da si jedva pismena radnica...stoje bio san mnogih seljanki bas ono san...

Glupost je univerzalna pojava i apsolutno stojim iza tvrdnje da je glup čovek ujedno i gramziv, prostački lukav i jedan od najopasnijih neprijatelja. Jer ne postoji u logici inteligentnog bića ta vrsta niskosti kojom bi se borio protiv glupaka. A glupih i gramzivih ima puno. Oni vladaju jako dugo."

Dostojevski

evo da se ne mucis :))

Kad glupi ljudi vode drzavu naprave kazamat i po potrebi boljsevici, nazi komunjare..
ma nema veze to...sutra da se skupi ekipa i polupa onaj park i satore, videli bi svi koje su to picketine i da niko ne bi smeo na njih a policija najmanje.

pola policije ima decu koji su studenti i nisu sa retardima...mislite da ce smeti da izadju na oci svojoj deci ako naprave sranje?

sva sranja kad kazu policija, rade falange sns koje su u uniformama. zato je bolesnik sinoc, tj juce, postorojavao policiju jer vidi da je sve otislo u 3pm.

Glupost je univerzalna pojava i apsolutno stojim iza tvrdnje da je glup čovek ujedno i gramziv, prostački lukav i jedan od najopasnijih neprijatelja. Jer ne postoji u logici inteligentnog bića ta vrsta niskosti kojom bi se borio protiv glupaka. A glupih i gramzivih ima puno. Oni vladaju jako dugo."

Dostojevski

evo da se ne mucis :))
nikad ne potcenjuj pohlepu i gramzivost koja cini ljude monstrumima.

ne treba generalizovati
tako ispada da su svi ljudi iz bosne mahom nekakvi pritupi i poludivlji ljudi koji tek posle 3 ili 4 generacije u gradu pocinju da poprimaju odlike gradjana i manire gradjanskog drustva
a ko je to rekao?

ali ovde na forumu 90 posto njih se ponasaju od prvog dana kao pomenuti...cega sam se naslusao o njihovom herojstvu, junastvu, o srbiji koja je saka zobi, kako su nas oni hrabro branili u bosni, kako nas ne bi bilo da nije njih, kako smo svi koji ne razumemo vucica i dodika ustase i bosnje...:lol:

Poslednja izmena od moderatora:

Back